حماسه در پی حماسه در معرکه غزه
10:40 2023/12/19

 باگذشت بیش از روز ۷۰ از حماسه طوفان‌الاقصی که ارکان رژیم صهیونیستی را متزلزل کرد و سبب شد که امریکا و متحدانش تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از فروپاشی این رژیم مجعول به کار بگیرند، حملات انتقام‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه و کرانه باختری که با حمایت امریکا و متحدان غربی‌اش همراه بود، سبب شکست نیرو‌های مقاومت نشد. اکنون ایستادگی فلسطینی‌ها و عدم تسلیم در برابر فشار صهیونیست‌ها و امریکایی‌ها برای خروج از این منطقه، حماسه‌های دیگری را آفریده است که تحسین و حمایت جهانیان را برانگیخته و سبب شده است که حمایت جهانی از آرمان‌های قدس و آزادی فلسطین در طول ۸۰ سال گذشته، به اوج خود برسد. جلوه‌های این حماسه‌آفرینی‌ها را در چند بعد می‌توان موردتوجه قرارداد.

الف:حماسه مردم غزه و ایستادگی در زیر بمباران‌ها و موشک‌باران وعدم ترک غزه: تقدیم نزدیک به ۸۰ هزار شهید و مجروح که عمدتاً از میان کودکان وزنان هستند و عدم ترک شهر به‌رغم عدم دسترسی به حداقل امکانات بهداشتی و غذایی را باید مهم‌ترین جلوه این حماسه دانست. مقاومتی که در عین خنثی‌سازی جنگ روانی صهیونیست‌ها برای همتا‌سازی نیرو‌های مقاومت با داعش، به‌سرعت نه‌تن‌ها افکار عمومی جهانیان را به سمت خود جلب کرد، بلکه همگان و به‌ویژه جوانان در اروپا و امریکا را به سمت درک چرایی این ایستادگی و مقاومت که همانا ارزش‌های دینی و الهی و آمادگی شهادت بود، واداشت. دیدن صحنه‌ها‌یی مانند اینکه پدر یا مادر کودکان نام فرزندشان را روی دست‌ها و پا‌های آن‌ها می‌نوشتند تا در صورت شهادت و حتی قطعه‌قطعه شدن، جنازه آن‌ها قابل‌شناسایی باشد در قاموس فرهنگ مادی‌گرایانه غرب معنایی ندارد. این مقاومت مردمی تمامی محاسبات حامیان غربی صهیونیست‌ها را به هم‌ریخت، به‌گونه‌ای که به‌رغم اینکه امریکایی‌ها در آغاز دست صهیونیست‌ها را برای هرگونه جنایت به تصور پیروزی سریع‌السیر باز گذاشته بودند، اکنون ایستادگی مردم در کنار نیرو‌های مقاومت، سبب بروز اختلاف میان بایدن و نتانیاهو شده، به‌گونه‌ای که دموکرات‌ها به دلیل تأثیر این مقاومت روی افکار عمومی جامعه امریکا شکست خود را در انتخابات آتی محتمل می‌بینند. نظرسنجی اخیر دانشگاه هاروارد –هریس از جوانان امریکایی بیانگر آن است که ۵۱ درصد از جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ ساله امریکایی معتقدند که راه‌حل نهایی خاتمه دادن به درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین این است که حاکمیت صهیونیستی پایان یابد و اراضی فلسطینی اشغال‌شده به حماس داده شود تا یک کشور واحد فلسطینی در آن تأسیس کند و در بین ۴۹ درصد باقی‌مانده ۳۲ درصد معتقد به راه‌حل دو دولتی و تنها ۱۷ درصد معتقد به دولت واحد صهیونیستی هستند.

افزایش محبوبیت نیرو‌های مقاومت در میان خود فلسطینی‌ها نیز به‌رغم تحمل سختی‌ها نیز متأثر از همین روند است. نتایج یک نظرسنجی که در میان فلسطینی‌ها در جنگ غزه که روز چهارشنبه ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر) منتشرشده، حاکی از افزایش حمایت فلسطینی‌ها از سازمان حماس در کرانه باختری و غزه است. در این نظرسنجی که توسط موسسه معتبر نظرسنجی فلسطینی PSR صورت گرفته و شبکه دویچه وله آلمان آن را منتشر کرده است، اکثریت قاطع پرسش‌شوندگان، نزدیک به ۹۰درصد، رهبری محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان موردحمایت غرب را رد کرده و گفته‌اند باید استعفا دهد. بر اساس این نظرسنجی محبوبیت حماس در میان مردم کرانه باختری در ماه آذر نسبت ماه مهر چهار برابر شده است. همچنین در نوار غزه، جایی که در زمان نظرسنجی بیش از ۱۸ هزار و ۶۰۰ نفر جان‌باخته و حدود ۵۰ هزار نفر مجروح شده‌اند و در اثر حمله نظامی رژیم برای نابودی حماس ویرانی‌های عظیمی به بار آمده، محبوبیت حماس، بیش از ۴ درصد افزایش‌یافته است. در همین حال، محبوبیت محمود عباس، رئیس‌جمهور ساخته‌وپرداخته غربی‌ها برای فلسطین همچنان رو به کاهش است. بر اساس این نظرسنجی ۸۸درصد از پرسش‌شوندگان در نوار غزه خواستار استعفای او هستند.

ب:حماسه‌آفرینی مقاومت در جنگ زمینی در برابر صهیونیست‌ها:آنچه این روز‌ها در جنگ زمینی در خرابه‌های غزه در حال وقوع است و ماشین نظامی ارتش صهیونیستی را به‌زانو درآورده و سبب شده که بیشترین تلفات را از میان افسران صهیونیست بگیرد، همان اعتقادات و باور‌های مذهبی و روحیه شهادت‌طلبانه آن‌هاست. این امر حتی سران ارتش این رژیم را به مقابله با نتانیاهو واداشته است.

مردخای کدار یک مقام سابق امنیتی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی در یکی از شبکه‌های تلویزیونی رژیم صهیونیستی با اشاره به انگیزه‌های دینی مقاومت فلسطین در جنگ با اسرائیل، سعی کرده به اسرائیلی‌ها بفهماند وارد جنگی شده‌اند که در آن پیروزی ممکن نیست چراکه نه با مجاهدان در غزه بلکه باخدای آن‌ها می‌جنگند. او می‌افزاید:آیه‌ای در قرآن وجود دارد که می‌گوید: ان الله مع الصابرین. خداوند با کسانی است که ظرفیت تحمل رنج برای مدتی طولانی را دارند. سعی کنید بفهمید: صبر؛ ما در عبری چنین کلمه‌ای نداریم. صبر زمانی است که یکی از اعضای حماس دو سه ماه در تونل است و روشنایی روز را نمی‌بیند. خیلی کم‌غذا می‌خورد. بعد با کلاشینکف بیرون می‌آید و یک یهودی را می‌کشد. چرا؟ او ظرفیت تحمل کردن دارد و این برای من قابل‌درک نیست. شما در داخل حباب اسرائیلی زندگی می‌کنید. آن‌ها به خاطر الله زنده هستند. الله با آن‌هاست. آن‌ها جهادگر هستند. ما مبارزان راه آزادی هستیم. او سپس می‌افزاید: روزی با زیپی لیونی بحث می‌کردم. به او گفتم ساختار مذهبی آن‌ها در اینجا غالب است. برای آن‌ها الله بازیگر اصلی است، اگر تنها بازیگر نباشد. برای آن‌ها خداوند حتی در میدان نبرد حاضر است. او بازیگری جایگزین است؛ و این تفاوتی عظیم درزمینه ظرفیت روانی و ظرفیت کلی و همچنین ظرفیت جسمی است، زیرا ایمان با عواقب جسمی همراه نیست.

ج: متزلزل کردن بنیان‌های تمدن غربی: اسحاق هرتزوک رئیس رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه ۱۳ آذر در شرایطی که موجودیت رژیم صهیونیستی به خطر افتاده، این جنگ را فراتر از تلاش برای بقای این رژیم دانسته: «جنگ در غزه فقط جنگ بین اسرائیل و حماس نیست، بلکه جنگی برای نجات تمدن غرب است» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در هفته گذشته می‌گوید: «درنبردی علیه موجودیت خود هستیم و باید تا پایان آن را ادامه دهیم.» این سخنان اعتراف به این واقعیت است که اساس تشکیل این رژیم در منطقه غرب آسیا و در دل کشور‌های اسلامی برای حفظ تمدن غرب در برابر روند رو به رشد اسلام در جهان بود تا از این طریق مانعی در برابر خیزش مسلمانان برای تجدید بنای تمدن اسلامی باشند؛ و اکنون این جنگ علاوه بر رسوایی تمدن غرب به دلیل نگاه نژادپرستانه، موجودیت و اعتبار آن را نیز به خطر انداخته است.

پایان پیام/غ