خبرگزاری فارس ـ گروه دیدگاه: رسانهای که در سالگرد تولد انقلاب اسلامی از این نخل پرثمر شناسنامه گرفته، هر سال وقتی جشن پیروزی شکوهمند نهضت مردم ایران بر پا میشود، افتخار میکند که یک سال بیشتر به این انقلاب عظیم و حامیان استقلال و آزادیخواهی در سراسر دنیا خدمت کرده است. سرفراز است که هرجا مردم بودهاند کنارشان ایستاده و هرگاه، ظلمت و تاریکی، سیمای حقیقت را کدر کردهاند، غبار از راستی و درستی گرفته و با شعار «حقیقت روشن میشود» به میدان آمده است.
فارس، حالا ۱۹ ساله شده است و میشود نشست و به قد و بالای این جوان رعنای انقلاب، خوب نظر انداخت. میشود چشم در چشم با او سخن گفت و از او خواست که حرفها و دردها، قصهها و غصهها و نقدها و مسألهها را به تصمیمسازان مملکت منتقل کند. میشود مثل ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری بود که فارس را بیش از آن که مخاطبش باشند، «فارسِ من» دانستند یا مانند میلیونها مخاطبی که با امضاهایشان از نقدها و نظرهای دیگران حمایت کردند تا صدای مردم، بیش از گذشته از «تریبون مستضعفین» به گوش ساماندهندگان مدیریت کشور برسد.
فارس در حال حاضر، رسانه یک طرفه برای القای گروهی از پیامهای بالا به پایین نبوده. نه تنها از رویدادهای مهم ایران و جهان خبر داده، روایت ماجراها را در نزدیکترین صحنه زندگی مردم به عهده داشته و به توصیف و تحلیل وقایع روز پرداخته، بلکه میزبان پیامها و مسائل مردمی بوده که بخشی از کار مهم رسانه به آنها سپرده شده است.
خبرگزاری فارس در سپردن امور رسانه به مخاطب و آنجا که شعار تروتازه «حقیقت روشن میشود» را سرلوحه خود قرار داده، مصلحتاندیشانه پا به میدان نگذاشته و اجازه داده تا مخاطبان، حتی به حریم نقد خودش هم وارد شوند. فارس همین نقدها را هم سر دست گرفته و از کتمان و پردهنشینی آن خودداری کرده است.
فارسِ ۱۹ ساله که از سالهای ابتدایی دهه ۸۰ کار خود را شروع کرده، ۴ دولت جمهوری اسلامی ایران را با مواضع سیاسی رنگارنگ و متنوع در نحوه حکمرانی درک کرده، اما مشی این رسانه با رفت و آمد دولتها دچار دگرگونی نشده است. این خبرگزاری که حالا جوانی بلندبالا به شمار میرود، بیافت و خیزهای رایج رسانهها در ایران، فقط انقلاب اسلامی، منافع مردم و رهبر عزیز و فرزانهاش را خطوط قرمز خود میداند و با تغییرات سیاسی و مدیریتی، مواضع انقلابی و اصولی خود را در قبال اداره امور کشور و رویارویی با استکبار جهانی حفظ کرده است.
خبرگزاری فارس در همه این سالها سعی کرده سازمانی مولد باشد و برای رسانههای جبهه باطراوت انقلاب اسلامی، کادرسازی کند. به همین دلیل است که بسیاری از مدیران فرهنگی و روزنامهنگاران آبرومند، خوشنام، خدمتگزار و توانای رسانهای کشور، در تحریریه فارس پرورش یافته و اکنون، توان و ظرفیت حرفهای خود را در اختیار نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار دادهاند.
فارس با وجود وسعت شگفتآور فضای مجازی و رسانههای شخصی، تن به افت و افول نداده و با نوآوریهای مداوم و توسعه رسانههای نوین، میزان مراجعه به مجموعه رسانهای خود را گسترش داده است. علاوه بر بخش مکتوب فارس و شبکههای مجازی، بخش تلویزیونی فارس هم در همین یک سال گذشته پا گرفته و مخاطبان بهزودی با راهاندازی «فارس TV» از محتوای تصویری نیز بهره خواهند برد.
فارس همچنین اراده کرده است که با اندیشه مخاطبمحوری، راه را برای چیدمان مطالب از سوی مخاطبان هموار کند و بهترین مکتوبات و تولیدات چندرسانهای را به انتخاب آنها در ویترینهای خود قرار دهد. به عبارت دیگر، فارس دارد فرمان کار را چه در بخش سوژهدهی و مسیریابی و چه در چیدمان و نمایش نهایی محتوا به خوانندگان و کاربران میسپارد. تا چه قبول افتد و چه در نظر آید!
اما در این ۱۹ سالی که بر فارس گذشت، روزنامهنگاران و هنرمندان فراوانی، همکاران خود را در تحریریه این رسانه تنها گذاشتند و به دیار باقی شتافتند. شهید «صادق نیلی» و شهید «علیرضا برادران» که در جمع همکارانشان در حادثه سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ به فیض شهادت نائل آمدند، مرحومان عطا افشاری، مهدی خوانساری، جابر معافی، مهدی نفر، ایوب دبیرینژاد و مرحومه زهرا عبدالمحمدی که بر اثر بیماری و حوادث مختلف جان به جانآفرین تقدیم کردند و دو همکار عزیزمان، یکی مرحوم سیدعبدالله زاویه سردبیر حرفهای فارس و دیگری پژمان مهدویفر، همکار ایلامیمان که قربانی ویروس منحوس کرونا شدند، سهم بزرگی در سربلندی و نامآوری فارس داشتند. روحشان را به صلواتی مهمان میکنیم.
انتهای پیام/