به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، اختتامیه اولین دوره لیگ سرود، کاری از موسسه ماوا روز جمعه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ در پردیس تئاتر تهران با حضور وزیر ارشاد، مسئولان فرهنگی و دستاندرکاران این رویداد فراگیر، برگزار شد. مراسمی که در آن دکوری عظیم طراحی و ساخته شده بود و با برنامههای متنوع و اجرای سرود و آهنگ و دیگر بخشها پایان اولین دوره لیگ رقابتی سرود را جشن میگرفت.
مراسم با تلاوت آیاتی از کلاما مجید آغاز شد و پس از آن، مجری برنامه ضمن خیرمقدم به حاضرین، از سهیل سرافراز دبیر لیگ سراسری سرود دعوت کرد تا توضیحاتی در مورد این فعالیت گسترده فرهنگی هنری ارائه دهد:
سرافراز ضمن خیر مقدم خدمت حضار و تشکر از عوامل لیگ سرود که به صورت خستگی ناپذیر پای کار بودند، گفت: به لطف خدا فعالیتی که آغاز شد، به جایی رسید که حدود دو هزار گروه سرود در آن به رقابت و اجرا پرداختند. از عوامل و تمام عزیزانی که در این مدت به صورت خستگی ناپذیر تلاش کردند تا لیگ سرود به این نقطه برسد تشکر میکنم.
پس از توضیحاتی که توسط سرافراز ارائه شد، مجری برنامه گروه سرود نسیم رحمت را به روی صحنه فراخواند. این گروه که از گروههای شناخته شده سرود در کشور محسوب میشود، برنامه خود را به نحو احسن به اجرا گذاشت و سرودی را اجرا کرد که از نظر کیفی از یک همخوانی قدرتمند و با بهره از تکنیک های روز موسیقی و کرال حرفهای برمیآمد.
پس از اجرای گروه سرود نسیم رحمت، مجری برنامه «محمد » خواننده نام آشنای موسیقی ایرانی را به صحنه فراخواند که با تشویق یکپارچه حاضرین همراه شد.
محمد معتمدی گفت: من شروع کارم با سرود بود. الان بچهها را که میبینم سرود اجرا میکنند من را به دوران کودکی میبرد.
این خواننده سرشناس افزود: در آن زمان و در دهه ۶۰ ما هم در مدرسه سرود کار میکردیم البته نه به این کیفیت و امکانات حالا چون در آن زمان امکانات محدودتر و بود و بخصوص ما در شهر کاشان در گروه سرودمان تنها یک کوچک داشتیم ولی عشق به بودن در گروه و خواندن سرود آنچنان در ما زیاد بود که هر بار برای رفتن به سر تمرین لحظه شماری میکردیم.
معتمدی در خصوص اهمیت جایگاه سرود و نقش آن در تربیت دانشآموزان گفت: من به ضرس قاطع میگویم سرود بسیار بسیار میتواند در آینده فرد تاثیر داشته باشد و موجبات تعالی و پیشرفت دانش آموز را چه در عرصه هنر و یا دیگر عرصه ها گردد. من خودم بر این نکته اذعان دارم که حضورم در گروه سرود در دوران نوجوانی که به ماها بودن در کاری جمعی و تمرین اجتماعی بودن و همکاری و مشارکت را یاد میداد، باعث شد من این مسیر را با راسخ تر طی کنم و به این نقطه ای که الان هستم برسم.
پس از سخنان محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی، مجری برنامه از گروههای سرودی نام برد که از استانهای خود در مراسم اختتامیه حضور داشتند، که شامل گروههای اصفهان، البرز، کرمان، بوشهر، لرستان، خراسان رضوی، گلستان، سیستان و بلوچستان، زنجان، قم، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، قزوین، همدان و مرکزی، میشد.
در ادامه برنامه گروه نمایشی موسیقایی «نسل جدید» با ارائه برنامه ای نو و ابداعی، تمام مخاطبین را بر صندلیها میخکوب کردند. این گروه که در ابتدای معرفی مجری برنامه، گمان گروه سرودی از همان نوع متعارف باشند، حاضر در سالن را با صداهای یکپارچه، هماهنگ و ریتمیکِ چوب دستیهایی که در دست داشتند و ضمن هر قدم که به سمت صحنه بر آن را همه به صورت همزمان و در قالب یک ریتم که هر کدام از اعضای حدود سی نفریشان، جزئی از نتها و تقسیمات میزانی ریتم را تکمیل میکردند، به تدریج و همزمان با تکمیل ریتم به روی صحنه آمدند و این آفرینش های ریتمیک در هر نوبت با یک هیجان و غافلگیری نفس گیری، برای مخاطبین همراه بود.
اجرای کمنظیر و نوآورانه گروه «نسل جدید» با چوب دستی، ، ، و رینگ و قاشقک و چند ساز کوبه ای یا و طبل که بخشی از آن نیز با اعضاء بدن نوجوانان گروه انجام و اجرا میشد، در اوج به کار خوب پایان داد.
در بخش بعدی برنامه احد خداپرست قائم مقام ماوا پشت تریبون قرار گرفت و توضیحات کاملی در مورد سرود، نگاه ماوا به سرود و اقداماتی که در این خصوص انجام گرفت تا لیگ سرود به این نقطه برسد را برای حضار توضیح داد و گفت: ضمن عرض خیرمقدم خدمت شما حاضرین باید عرض کنم که هدف اولیه ما این بود که ماوا باید سرود را در کشور زنده کند. این اولین هدف ماوا بود. امروز پس از شش سال فعالیت ماوا میتوانیم ببینیم سرود زنده شده است. گروههای سرود در سخت شرایط به دل جامعه زدند و شادابی را برای مردم به ارمغان آوردند. مهمترین مساله و جنبه سرود، مردمی بودن آن است. یکی از دغدغههای همیشگی ما برگزاری یک رویداد بود اما نه جشنواره، لیگ سرود را طراحی کردیم. الان به لطف خدا فصل اول را با موفقیت به پایان رساندیم و انشاالله درصدد بخش بعدی هستیم. سه عزیز در این جریانسازی سهم عمدهای داشتند، آقایان طاهر پهلوان، سجاد باز و سهیل سرافراز که من جا دارد در اینجا از ایشان صمیمانه تشکر کنم که در این مدت از جان و دل برای لیگ سرود مایه گذاشتند.
وی در پایان صحبت های خود گفت: یک نوید را می خواهم به شما بدهم و اینکه در سال ۱۴۰۱ تیم ملی سرود را تشکیل خواهیم داد. ضمنا وزیر محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت گذاشتند و تشریف آوردند تشکر میکنم.
در بخش بعدی برنامه مجری ضمن عرض خیرمقدم برای حضور وزیر، ایشان را به روی صحنه دعوت کرد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد نیز ضمن تشکر از تمامی دست اندرکاران این برنامه گفت: خوشحالم در این جمع پرنشاط حضور دارم. تشکر میکنم از دست اندرکاران این رویداد باشکوه که صدهزار نفر عضو در کشور دارد. هنر سرود یکی از محصولات انقلاب اسلامی است و از اول تا پایان جنگ از مهمترین فضاهای هنری برای بچهها بود. ما دهه شصت بخاطر داریم که سرود بسیار مورد توجه بود و روایتی کلی از جامعه بود. اما در دو دهه بعد کمفروغ شد تا اینکه با شروع دهه ۹۰ و دستور رهبر انقلاب، اوضاع سرود رونق گرفت.
وی افزود: برای آقای حسنی آرزوی سلامتی دارم و تشکر میکنم برای پیگیری این امر مهم. از ماه گذشته دفتر سرود را در معاونت هنری وزارت ارشاد تاسیس کردیم. همین الان در یازده استان به صورت رایگان خدمات سرود داریم و در مناطق کم برخوردار این کار در حال انجام است. انشاءالله شاهد پرشکوهتر شدن سرود در کشور باشیم.
پس از سخنان وزیر محترم ارشاد گروه «نسل جدید» برنامه ای دیگر را به اجرا گذاشتند که به همان نسبت برنامه اولشان، مهمانان حاضر در اختتامیه لیگ سرود را غافلگیر و بانشاط کرد.
اجرای قطعه «غدیر» به خوانندگی علیاکبر بخش بعدی مراسم اختتامیه بود. و در نهایت نوبت به معرفی گروههای برتر سرود اولین دوره لیگ سرود کشور رسید.
گروه سرود «رایت الهدی» موفق به کسب مقام سوم و دریافت جایزه نقدی هفتاد میلیون ریالی شد.
گروه سرود «طاها» از استان اصفهان موفق به کسب مقام دوم و دریافت جایزه نقدی هشتاد میلیون ریالی و حمایت برای تولید دو سرود شد.
و اما گروه سرود «رهروان شهدا» از استان تهران به مقام قهرمانی اولین دوره لیگ سرود کشور رسید تا جایزه نقدی یکصد و بیست میلیون ریالی و حمایت ساخت یک ویدیوکلیپ سرود را دریافت کند.
مراسم اهدای جوایز سه گروه برتر با حضور وزیر محترم ارشاد، محمد معتمدی و مسولین و دست اندرکاران رویداد سراسری لیگ سرود و گرفتن عکس یادگاری با اعضای گروهها، و نمایش های غافلگیرکننده صحنه ای همراه بود که این غافلگیری با معرفی گروه برتر و نمایشی صحنهای از جنس فوتبالی و با برنامه نورپردازی و فشفشهها و افشانههای کاغذ رنگی و موسیقی فضایی کاملا شبیه به اهدای جام و مدال قهرمانی فوتبال، که با سلیقه و ذوق نوجوانان نیز همخوانی داشت، به کار خود پایان داد.
پیام/