مجیدی: تلاش می‌کنیم با تولید آثارمان جریان‌ساز باشیم
04:34 2023/08/14

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، نشست رسانه‌ای سومین رویداد فیلم کوتاه عاشورایی «تصویر دهم» با حضور مجید مجیدی مدیر، محمد رهبر دبیر و بهروز شعیبی مدیر طرح و ایده این رویداد و همچینین با همراهی جعفر الدیب رئیس شبکه کربلا و نماینده آستان امام حسین (ع) صبح امروز دوشنبه ۲۲ مرداد برگزار شد.

در ابتدای این نشست پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، مجید مجیدی ضمن خیرمقدم به حضار، تسلیت ایام محرم و تسلیت ویژه برای حادثه تروریستی شاهچراغ گفت: خوشحالیم که امسال توفیق پیدا کردیم که سومین دوره سوگواره را برگزار کنیم. البته باید امسال چهارمین دوره را برگزار می‌کردیم اما به خاطر شرایط سال گذشته فیلم‌ها به حد نصاب نرسید و برگزار نشد.

وی در ادامه گفت: تلاش ما از ابتدای مسیر و تشکیل این رویداد این بوده که فقط  به صرف دریافت آثار مختلف فعالیت نکنیم و بتوانیم جریان‌ساز باشیم و به‌طور جدی تولید را در دستور کار خودمان قرار دادیم و برایمان مهم است که آثار خوبی با موضوع سیدالشهدا (ع) تولید شود و از فیلم سازان و مستندسازان دعوت می‌کنیم که اگر طرح و ایده‌ای دارند شرکت کنند تا از ساخت آن حمایت کنیم.

مجیدی افزود: امسال سینماگران خیلی خوبی مانند آقای شعیبی، آقای میرکریمی و آقای تبریزی کمک ما می‌کنند تا این رویداد هرچه بهتر برگزار شود.

در ادامه محمد رهبر دبیر رویداد تصویر دهم بیان کرد: ما با همان فراخوان دوره سوم کار این رویداد در دوره چهارم را ادامه خواهیم داد اما نسبت به فراخوان سال قبل متممی اضافه کردیم و امیدواریم تولیدات خوبی را در این حوزه داشته باشیم، ما علاوه‌بر اینکه ایده‌هایی را که در سال گذشته برای ما ارسال کردند بررسی می‌کنیم، افرادی که ایده خودشان را تا ۳۱ مرداد ارائه کنند را نیز در لیست بررسی ایده‌ها برای تولید و حمایت از اثرشان قرار خواهیم داد.

وی ادامه داد: زمان آثار را در سال گذشته تا نهایت 5 دقیقه اعلام کرده بودیم که امسال این زمان را تا ۱۵ دقیقه افزایش داده‌ایم. همچنین شعار امسال مانند سال گذشته «از حسین آموختم» است که این مهم در هر موضوعی که مربوط به امام حسین (ع) باشد مانند عدالت، ظلم‌ستیزی، اربعین و ... منظور خواهد شد و می‌توانند در این رویداد شرکت کنند.

رهبر در پایان گفت: ما افتخار داریم که آستان مقدس حسینی(ع) جز حامیان این رویداد هستند.

بعد از محمد رهبر، بهروز شعیبی کارگردان سینما و دبیر بخش ایده این رویداد گفت: حضور در این جشنواره را به جهت موضوع آن و البته اساتیدی که در آن حضور دارند موهبت خیلی بزرگی میدانم، ارتباط و نگاه خوبی که در این جشنواره وجود دارد می‌تواند کمک کند تا ما ابعاد مختلف زندگی و قیام امام حسین(ع) را بررسی کنیم چراکه معمولا یا از دید حماسی به این اتفاق نگاه می‌کنیم و یا با نگاه شخصی.

وی افزود: بخشی از طرح‌ها از سال گذشته به دست ما رسیده اما امیدوارم ایده‌های دیگر هم به دست ما برسد. سینما و تصویر از ادبیات حسینی سال‌ها عقب است و امیدواریم که این رویداد کمک کنند تا تصویر و سینما در به موضوع امام حسین(ع) شکوفا شود.

شعیبی در پایان گفت: از نگاه‌های مختلف استقبال می‌کنیم و این اولین قدم ما برای نگاه متفاوت به امام حسین (ع) خواهد بود.

بعد از شعیبی جعفر الادیب نماینده آستان امام حسین(ع) و رئیس شبکه کربلا در تهران گفت: این دومین دوره است که عتبه امام حسین(ع) و جناب شیخ عبدالمهدی تولیت این آستان از این رویداد حمایت می‌کنند چراکه همیشه به هنر دید مثبتی دارند امیدوارم آثاری از عراق هم به این جشنواره وارد شود و این دوره از این رویداد بین‌المللی‌تر شود.

بعد از این سخنان و در ادامه جلسه به پرسش و پاسخ اصحاب رسانه پرداخته شد، در ابتدا مجیدی در پاسخ به سوالی در رابطه با خط قرمزهای محتوایی در تولیدات این رویداد بیان کرد: اجازه بدید تفسیر سیاسی از این رویداد نداشته باشیم؛ موضوعات ما مبتنی بر همان تعالیمی است که از ابتدا در هیئات دیده‌ایم و الان خط قرمزی هم نداریم و تنها خط قرمزمان این است که آثار در محدوده تعالیم امام حسین (ع) باشد و این تعالیم همان‌هایی است که در تمامی این سال‌ها یاد گرفته‌ایم.

سوال بعدی در رابطه با میزان حمایت از آثار مختلف بود، رهبر کف این عدد را ۳۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت که سقف آن با توجه کیفیت ایده و البته صلاحدید بهروز شعیبی مشخص می‌شود، البته مجیدی در این رابطه گفت که عدد باید مطابق با هزینه ساخت یک فیلم کوتاه باشد.

در ادامه محمد رهبر از مذاکره با حوزه هنری و انجمن سینمای جوان خبر داد تا از پتانسیل‌های کارگردانان این مجموعه‌ها استفاده شود، مجید مجیدی در این رابطه گفت: تمام تلاشمان را کردیم تا این رویداد مستقل باشد و می‌خواهیم به موضوعات این رویداد توجه کنیم، در این راه هم با همه نهادها و مراکز حتی حسینیه‌ها هم هم‌افزایی خواهیم کرد، این رویداد به جایی وابسته نیست و فقط عشق و علاقه جمیع برگزار کنندگان به اباعبدالله است که آن را برگزار می‌کند و قرار نیست سیاست‌های مجموعه‌ای در آن تاثیر بگذارد.

در پایان سوالی هم در رابطه با آثار اقتباسی پرسیده شد که شعیبی درباره اقتباس ادبی در آثار توضیح داد: ادبیات و سینما حوزه نزدیک به هم هستند که البته هنوز در کشور ما پیوندی میان آنها نیست. صحبت از این موضوع هم مربوط به دوره‌های بعد می‌شود. ضمن اینکه تمام تلاش ما برای ساخته شدن آثار در بهترین حالت است، درواقع ما قرار نیست سنگ‌اندازی کنیم پس هر کمکی که برای اجرایی شدن یک فیلم از دست‌مان بر بیاید، انجام خواهیم داد. امیدوارم این جشنواره نشردهنده مضامین مختلف باشد و بتواند جرقه‌ای برای فیلم‌هایی باشد که با مخاطب عام طرف است. تمام تلاش ما برای ساخته شدن فیلم‌های بهتر است. حتی دوستانی که ایده‌های خوبی دارند اما نمی‌خواهند آنها را بسازند سعی می‌کنیم این دوستان را به فیلم سازان متصل کنیم.

پایان پیام/