به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، معصومه نصیری، کارشناس سواد رسانهای در رابطه با اهمیت سواد رسانهای و نکات مربوط به آن در برنامه سلام تهران گفت: ما در سالهای گذشته با یک بایکوت شدید و وارونهنمایی عجیب توسط رسانههای معاند در رابطه با پیادهروی اربعین مواجه بودهایم؛ خوشبختانه طی این سالها موفق شدیم وضعیت را تغییر دهیم و شرایط را بهبود ببخشیم. پیادهروی اربعین و زیارت حرم مطهر حضرت امام حسین علیه السلام به تنهایی تمامی نکات رسانهای را در خود دارد و به همین دلیل رسانهها نیازی ندارند برای آن تبلیغ کنند چرا که مردم با عشق خود به انجام این کار اقدام میکنند.
نصیری ادامه داد: آنچه در دل خود رسانهای است، باعث میشود رسانهها تنها نیاز داشته باشند برخی از مؤلفهها را به گوش دیگران برسانند. استفاده از ظرفیتهای تمدنی پیادهروی اربعین بسیار اهمیت دارد که باید مورد توجه رسانهها باشد. رسانهها باید مخاطبان خود را در جریان اهمیتها و چراییهای فرهنگی و تمدنی آن قرار دهند. ما با اطلاعرسانی به مخاطب میتوانیم در کنار علاقهای که به مسیر دارد، دانایی مربوط به آن را در اختیارش قرار دهیم. چنین اقداماتی باعث از بین رفتن دوقطبی بودن باورها شود و مقابل رسانههای معاند قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حوزه تربیتی رسانهها باید اقداماتی صورت دهند تا زائران پس از سفر خود با رشد و پیشرفت روبهرو شوند تا بیشترین استفاده را از پیادهروی اربعین داشته باشند. این پیادهروی فضای بسیار آمادهای است که ما میتوانیم از آن استفاده کنیم تا زائران و مسلمانان بخواهند با علاقه به پیادهروی ادامه دهند. ما باید نمایندگی کنیم تا تصویر یک شیعه امام حسینی علیهالسلام را ارائه دهیم. خوشبختانه ما همواره در پیادهروی اربعین شاهد هماهنگی و برادری زائران با دیگران هستیم.
او اظهار داشت: اتفاقات شکل گرفته در پیادهروی اربعین قابلیت این را دارند تا برای روانشناسان، جامعهشناسان و دیگر دانشمندان موضوعی مهم برای تحقیق باشند تا آنها بدانند چه اتفاقی موجب همدلی افراد در اربعین میشود. ما با پژوهش در این حوزه میتوانیم آن را به واحدهای درسی تبدیل کنیم. ما باید از ظرفیت اربعین برای حوزه تبلیغ و انتقال ارزشهای اسلامی درست استفاده کنیم.
پایان پیام/