پیاده‌روی جاماندگان اربعین امسال، مادرانه‌تر است
12:44 2023/08/29

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ عمومی خبرگزاری فارس، نشست خبری تشریح برنامه‌های آیین پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی با حضور حمیدرضا خونویی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امروز در ساختمان این سازمان برگزار شد. علاقه‌مندان جا مانده از پیاده‌روی نجف تا کربلای اربعین، در این آیین که ۱۵ شهریورماه، مصادف با روز اربعین و با عنوان «لشکر حسین(ع)» برگزار می‌شود، به رسم هر ساله پس از اقامه نماز صبح و قرائت زیارت شریف اربعین، از میدان آئینی امام حسین(ع) حرکت کرده و به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) پیاده‌روی می‌کنند. 

خونویی در ابتدای این نشست به تشریح این مراسم پرداخت و گفت: مسیر بین میدان امام حسین(ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم(ع) ۱۴ کیلومتر است که بسیاری از علاقه‌مندان از راه‌های فرعی هم به آن می‌پیوندند. 

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به موکب‌هایی که در این مسیر مستقر می‌شوند، بیان کرد: موکب‌هایی در این مسیر برای پذیرایی از مردم سازمان‌دهی خواهند شد که توسط گروه‌های جهادی و مردمی برپا شده‌اند. سازمان فرهنگی هنری شهرداری نیز نقش پشتیبانی و تقویت موکب‌ها را بر عهده دارد. 

وی به احتمال ازدحام جمعیت در پایان این مسیر اشاره کرد و گفت: در پایان راهپیمایی که به حرم حضرت عبدالعظیم(ع) منتهی می‌شود، ۲ موکب در قسمت جنوبی و ۲ موکب نیز در شرق و غرب حرم پیش‌بینی خواهد شد تا با اجرای برنامه‌های عزاداری و قرائت زیارت اربعین میزبان زائران بوده و مانع ازدحام جمعیت شوند. 

خونویی ضمن اشاره به استقبال موکب‌داران به فعالیت در این مسیر تصریح کرد: بعد از ثبت‌نام موکب‌داران در سامانه‌های مربوطه، ظرفیت‌های مورد نیاز بررسی و شناسایی شده و از طریق فرهنگسراهای منطقه به آن‌ها اطلاع‌رسانی کردیم. تا الان بنا شده حدود ۱۳۰۰ موکب با برنامه‌های مختلف در این مسیر از شهروندان میزبانی کنند. این موکب‌ها خدمات مختلف و متنوعی به مردم ارائه می‌دهند. برخی از آن‌ها مخصوص قشر خاصی از مردم هستند. برای مثال موکب حضرت ام‌البنین(س) مخصوص خدمت‌رسانی به مادران و فرزندان کوچک آن‌ها طراحی شده است تا خانواده‌ها بتوانند راحت‌تر در این آیین شرکت کنند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره حمل و نقل زائران ادامه داد: با شرکت‌های مترو، تاکسیرانی و اتوبوس‌های شهری هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا جابجایی مسافران با سهولت انجام شود. ایستگاه‌های مترو نیز رایگان خدمات‌رسانی خواهند کرد. این برنامه برای کسانی که به دلایل مختلف امکان شرکت در راهپیمایی را ندارند، به طور زنده از رسانه ملی پخش می‌شود. 

وی توضیح داد: از روز شنبه ۱۱ شهریور از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر، سامانه تلفنی ۱۸۳۷ در دسترس شهروندان خواهد بود و به سؤالات آن‌ها حول موضوع راهپیمایی پاسخ می‌دهد. 

در حاشیه این مراسم خونویی به خبرنگار فارس گفت: برای حضور نوجوانان و خانواده‌ها اتفاقات ویژه‌ای را طراحی کرده‌ایم. امسال موکب‌های خانوادگی در مسیر دیده می‌شوند. برای مثال موکب حضرت ام‌البنین(س) نسبت به سال‌های گذشته خدمات ویژه‌تری اعم از فضای استراحت، موضوعات بهداشتی، درمانی و ... مخصوص بانوان ارائه می‌کند. همچنین در این موکب فضاهایی را ایجاد کرده‌اند که کودکان بتوانند با فراغ بال از این آیین لذت ببرند و اتفاقات فرهنگی برای آن‌ها رخ دهد. 

وی ادامه داد: امسال از یک ماه قبل از این رویداد فرخوانی برای ثبت‌نام موکب‌ها منتشر شد تا از ازدحام و تمرکز موکب‌ها در ابتدا و انتهای مسیر جلوگیری شود. ان‌شاالله امسال توزیع متوازن‌تر موکب‌ها در طول مسیر را شاهد خواهیم بود. 

 زائران در طول مسیر می‌توانند به کمک سامانه map.farhangsara.ir از امکانات و خدمات موکب‌ها مطلع شوند. 

پایان پیام/