به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت اطلاعرسانی اریتره روز گذشته (سهشنبه، ۵سپتامبر) با انتشار یک بیانیه سازمانهای اطلاعاتی بزرگ دنیا و «عمدتاً موساد» را به دست داشتن در درگیریهای خشونتبار در نقاط مختلف جهان از جمله اسرائیل، نروژ، سوئیس، کانادا و سوئد متهم کرد.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «»، این وزارتخانه در بیانیهاش اعلام کرده که سازمانهای اطلاعاتی، در راس آنها موساد، درگیریهای خشونتبار را با هدف آسیب رساندن به مردم اریتره، برهم زدن تجمعات ملی و فرهنگی اریتره در خارج از کشور و با هدف «تخریب فرهنگ و ارزشها» انجام میدهند.
در ادامه بیانیه وزارت اطلاعرسانی اریتره آمده است: بعداً با ارائه مدرک، حقایق دقیق این گزارش منتشر خواهد شد تا همه دروغها درباره «آوارگان اریتره» را بدانند.
پیش از این، سفارت اریتره در فلسطین اشغالی توضیح رسمی دولت اریتره درباره درگیریهای خشونتآمیز روز شنبه در جنوب تلآویو و مجروح شدن ۱۷۰نفر را در بیانیه روز دوشنبه ارائه داد. در این بیانیه آمده بود: «جامعه اریتره همه آمادگیها را برای مراسم روز شنبه که یکی از مناسبتهای ملی ما بود و ما طبق رسم دههها پیش انجام دادیم، به انجام رساند؛ ما مجوز لازم را از مقامات اسرائیلی دریافت کرده بودیم».
وبگاه خبری «اسرائیل هیوم» نزدیک به نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه، در این باره گزارش داده بود: «درگیری شدیدی در جنوب تلآویو میان اقلیت اریترهای با پلیس رخ داد. صدها نفر علیه همایش سالانه سفارت اریتره در تلآویو تظاهرات کردند. پلیس اعلام کرد که تجمع آنان غیرقانونی است و در مقابل معترضان به پرتاب سنگ و چوب روی آوردند و ویترین برخی مغازهها را شکستند. پلیس نیز با باتوم و شلیک هوایی با آنان مقابله کرد».
حالا و با گذشت چند روز از این درگیریها، انتقاد رسانههای عبری از رویکرد خشونتبار نظامیان رژیم صهیونیستی با اریترهایها آغاز شده است. این رسانهها از اقدامات خودسرانه رژیم اشغالگر در خصوص بازداشت ۵۰ پناهجوی اریترهای برای مدت نامحدود و بدون توجیه هیچ اتهامی خبر دادند.
روزنامه عبری «هاآرتص» در این خصوص گزارش داد: حدود پنجاه اریترهای که در ناآرامیهای روز شنبه در جنوب تلآویو شرکت داشتند، دیروز به بازداشت اداری در گیبون منتقل شدند. اعضای این کابینه هیچ اطلاعی از نحوه مدیریت رخدادها ندارند؛ به ویژه ایتمار بن گویر، اراذل و اوباش بدون صلاحیت و تجربه که بنیامین نتانیاهو با بی دقتی خود حساسترین وزارتخانه را به او سپرد!
طبق گزارش رسانههای عبری، روز شنبه پلیس رژیم صهیونیستی به «دلایل خاص خود» در همان روز و در همان مکان، به گروهی از آشوبگران اجازه داد تا این مراسم به هم زده و موجب خونریزی شوند.
روابط ژیم صهیونیستی با اریتره فراز و نشیبهای زیادی را طی سالهای گذشته تجربه کرده است. تلآویو در تیر ماه سال گذشته و پس از اینکه دولت اریتره چندین بار با ورود سفیر این رژیم به اریتره مخالفت کرد، مجبور به بستن سفارتخانه خود در این کشور آفریقایی شد. آخرین سفیر رژیم صهیونیستی اکتبر ۲۰۱۸ اریتره را ترک کرد و از آن زمان تاکنون هیچ سفیری از این رژیم در اسمره (پایتخت اریتره) تعیین نشده است و وزارت خارجه این رژیم هر از چند گاهی یک مسئول موقتی را در سفارت تعیین میکند.
پایان پیام/