خورسندی: مداحان در دفاع مقدس با بردن نام حسین(ع) روحیه شهادت طلبی را تقویت می‌کردند
02:22 2023/09/22

مصطفی خورسندی رئیس سازمان بسیج مداحان و هیأت‌های مذهبی و جانباز ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس اظهارداشت: گرامیداشت هفته دفاع مقدس، بزرگداشت یاد و خاطره راد‌مردان و شیرزنانی است که در لبیک به فرمان امام (ره) و در دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری‌اسلامی، در طی ۸ سال ایثار و مقاومت دلیرانه، حماسه‌های ماندگاری را در تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی ثبت کردند.

وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس، برای ایران و ایرانی، تنها یک رویارویی نظامی با دشمن اشغال‌گر نبود بلکه احیاء‌کننده خودباوری ملت بود، افزود: ملت ایران سرافرازانه در مقابل دنیای کفر و استکبار، مقاوم‌تر از کوه ایستادگی کرده و در تأسی از الگو و اسوه جاودانه خود سالار شهیدان حضرت حسین‌ابن‌علی علیه السلام، بیرق آزادگی را باردیگر بر قله‌های افتخار به اهتزاز درآوردند.

خورسندی با بیان اینکه انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) سرچشمه‌اش از مساجد و هیأت‌ها و جلسات دینی بود، گفت: همین مساجد و هیأت‌ها هم در دفاع مقدس نقش داشتند و سال ۵۹ که جنگ آغاز شد، سال اول جنگ پیشروی‌های دشمن بود و ما پیروزی نداشتیم تا اینکه هیأت‌ها و مساجد وارد جبهه شدند و این یک نقطه عطف در جنگ بود و شرایط تغییر کرد و از آن پس پیروزی‌ها یک به یک رقم خورد و این به دلیل حضور این گروه‌ها و یاری آنها در جنگ بود.

مداحی احمد واعظی در دفاع مقدس

مداحان در جبهه هم می‌خواندند و هم روحیه‌بخش بودند

رئیس سازمان بسیج مداحان و هیأت‌های مذهبی با بیان اینکه جبهه‌های دفاع مقدس شاهد حضور رزمندگان از هر قشر و شغلی بود. هرکس به واسطه کاری که می‌توانست انجام دهد، به عشق شهادت راهی کربلای جبهه‌های نبرد می‌شد تا دین خود را به اسلام و شهدا ادا کند، گفت: در این بین مداحان همچون دیگر رزمندگان با لبیک به پیام امام(ره) در جبهه‌های حق علیه باطل حضور پیدا کردند و علاوه بر دفاع از مرزهای میهن اسلامی، به خواندن نوحه در مناسبت‌های عزاداری و قرائت دعا می‌پرداختند. در بسیاری از عملیات‌ها فرماندهان برای روحیه  بخشیدن به نیروهای خود، از مداحان به عنوان پرچم‌داران مکتب اهل ‌بیت(ع) کمک می‌گرفتند.

وی با اشاره به نقش بی‌بدیل مداحان در جبهه‌های دفاع مقدس گفت: نواهای مداحان، در جبهه با ایجاد شور حسینی در بین رزمندگان، روحیه جهاد و شهادت را در آنان تقویت می‌کرد. بخشی عظیمی از شور و شعور حسینی و فضای معنوی جبهه‌ها مدیون حضور مداحان و رزمندگانی بود که هر بار با بردن نام امام حسین(ع) روحیه شهادت طلبی را در بین رزمندگان اسلام تقویت می‌کردند.

خورسندی افزود: بسیاری از مداحان امروز که شناخته شده هستند و در جلسات به عنوان بزرگتر و پیرغلام نفس می‌زنند، در دوران دفاع مقدس حضور داشتند.

رئیس سازمان بسیج مداحان و هیأت‌های مذهبی با اشاره به اینکه ذاکران امام حسین(ع) در حدوث و بقای انقلاب اسلامی و موفقیت در دفاع مقدس نقش بی‌بدیلی داشتند، گفت: این ذاکران و همچنین شاعران و نوحه‌سرایان در شرایط کنونی هم لازم است همچون دوران مبارزات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نقش خود را با سرایش و خوانش اشعار روشنگرایانه در جهاد تبیین و جنگ فرهنگی این روزها ایفا کنند.

دفاع مقدس نباید فراموش شود

وی با اشاره به اهمیت گرامیداشت دفاع مقدس تصریح کرد: هشت‌سال دفاع‌مقدس و ایثار و پایمردی ملت سلحشور ایران اسلامی در یک جنگ نابرابر و تحمیلی با استکبار جهانی و عوامل منطقه‌ای، یکی از مقاطع تاریخی بزرگ، آموزنده و الهام‌بخش است که هرگز نباید مورد غفلت قرار گیرد. این رویداد عظیم با آثار و برکات بی‌شمار خود به منزله گنجینه‌ای ارزشمند و هویت‌سازی است که باید برای همیشه زنده و هدایت‌‌بخش نسل‌های این سرزمین قرار گیرد.

این جانباز دوران دفاع مقدس در پایان خاطرنشان کرد: جنگ تحمیلی ۸ ساله به عنوان یک توطئه جهانی علیه جمهوری اسلامی که با هدف نابودی انقلاب و سلطه مجدد قدرت‌های استکباری به این سرزمین آغاز شده بود در پایان نه تنها به شکست صدام و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن به‌ ویژه ابرقدرت‌های شرق و غرب و رژیم صهیونیستی منجر و سربلندی ایران اسلامی را رقم زد، بلکه مقدمه‌ای برای ورود ایران و ایرانی بر قله‌های عزت و پیشرفت در مقیاس جهانی شد. تمسک به حبل‌المتین دفاع‌مقدس، پشتوانه محکم صیانت نظام و ملت ایران از گزند فتنه‌ها، توطئه‌ها و کینه‌توزی‌های بیگانگان و ضدانقلاب داخلی و خارجی بوده و است.

پایان پیام/