به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شبکه آمریکایی «سی بی اس نیوز» در گزارشی به پولهایی که مالیاتدهندگان آمریکایی به دولت خود پرداخت میکنند تا صرف رفاه بیشتر شود اما در عوض هزینه تسلیحاتی میشود که برای نبرد با روسیه به اوکراین فرستاده میشود، پرداخت.
در مقدمه این گزارش نوشته شده است که از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال گذشته میلادی، ایالات متحده کمکهایی به ارزش بیش از ۷۰ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کرده است اما در حال حاضر جنگی در واشنگتن بر سر درخواست دولت «جو بایدن» برای ارسال ۲۰ میلیارد دلار کمک دیگر به کییف به راه افتاده است.
طبق این گزارش، بسیاری از جمهوریخواهان کنگره مخالف درخواست ارسال کمکهای میلیارد دلاری بایدن به اوکراین هستند و برخی از آنها خواهان توقف این کمکها به اوکراین هستند و برخی دیگر خواهان نظارت بیشتر بر این کمکها شدهاند.
این شبکه آمریکایی با این مقدمه ادامه داد، ما به اوکراین رفتیم تا پاسخی را برای افرادی پیدا کنیم که به این جنگ کمک میکنند و این افراد کسی نیستند جز مالیاتدهندگان آمریکایی، تا مشخص شود که دقیقاً پول آنها صرف چه چیزی میشود؟ و همچنین بفهمیم که اینکه چه کسی است که بر سلاحها و پولهای نقد ارسال شده به اوکراین نظارت دارد تا مطمئن باشیم که این تجهیزات و پولها در نهایت به جای مورد نظر میرسد و صرف آنجا میشود یا خیر؟
سی بی اس نیوز ادامه داد، توقف اول ما، جنگلی در ۱۵ مایلی از خط مقدم در شرق اوکراین بود. اینها خودروهای جنگی برادلی ساخت آمریکا است....... غولهایی با روکش فولادی که در زیر سایبان، در یک کارگاه موقتی پنهان شدهاند که شناسایی آن برای پهپادهای روسی دشوار است.
بر اساس این گزارش، خودروهای زرهی برادلی برای محافظت از نیروهای پیادهنظام آمریکا در مناطق جنگی طراحی شدهاند اما درحال حاضر این خودروها همین کار را برای نظامیان اوکراینی انجام میدهد. ایالات متحده، ۱۸۶ خودروی جنگی برادلی را به ارزش دو میلیون دلار به منطقه فوق فرستاده است.
طبق گزارش این شبکه آمریکایی، از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی، ایالات متحده بیش از ۴۳ میلیارد دلار صرف کمک نظامی به اوکراین کرده است که این مبلغ معادل حدود پنج درصد از بودجه دفاعی آمریکا است. کشورهای اروپایی روی هم رفته، حدود ۳۰ میلیارد دلار برای جنگ اوکراین هزینه کردهاند.
بر اساس این گزارش، راکتاندازهای آمریکای در حال حاضر به اعماق مناطقی از اوکراین که تحت کنترل روسیه است، رسیده است و سامانه پدافند هوایی پاتریوت نیز از میلیونها غیرنظامی اوکراینی در مقابل حملات هوایی روسیه محافظت میکند.
ژنرال «بن هاجز» یکی از افرادی که بعنوان فرمانده ارتش آمریکا در اروپا خدمت کرده بود و در سال ۲۰۱۷ بازنشسته شده است و هماکنون از مشاوران ناتو است، میگوید که دولت بایدن نتوانسته است به آمریکاییها توضیح دهد که آنها در قبال دلارهایشان که به اوکراین ارسال میشود، چه چیزی به دست می آورند.
این ژنرال بازنشسته سپس توضیح داد: «این جنگ قطعاً چیزی فراتر از اوکراین است. پس از شکست روسیه، بخشی از سیاست خارجی آمریکا خواهد بود».
این شبکه آمریکایی ادامه داد که مالیاتدهندگان آمریکایی هزینهای بیش از هزینه تسلیحات اوکراین را پرداخت میکنند و ما کشف کردیم که دولت آمریکا، بذر و کود نیز برای کشاورزان اوکراینی خریداری میکند....و حقوق امدادگران خط مقدم که ۵۷ هزار نفر هستند را نیز پوشش میدهد. این امدادگران همچنین شامل تیمی میشود که «جوی» سنگ نجات را در میان آوار حملات موشکی روسیه به دنبال بازماندگان احتمالی میگردد، آموزش میدهد.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده همچنین غواصانی را که رودخانههای اوکراین را از مهمات منفجر نشده پاکسازی میکنند و رودخانهها را برای شنا و ماهیگیری ایمن میکنند، تأمین بودجه میکند.
این شبکه آمریکایی نوشت که جنگ اوکراین، اقتصاد این کشور را یک سوم کوچکتر کرده است و «ما حیرتزده شدیم وقتی فهمیدیم که دولت آمریکا برای سرپا نگه داشتن آن، یارانهای را به شرکتهای کوچک...همچون شرکت تولید لباس بافتنی تاتیانا آبراموا تخصیص داده است».
این گزارش سپس نوشت، در مجموع از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، ایالات متحده ۲۵ میلیارد دلار کمک غیرنظامی به اقتصاد اوکراین تزریق کرد.
سناتور «لیندسی گراهام» جمهوریخواه به شبکه سی بی اس گفت: «مردم از من میپرسند که آیا ارزش دارد؟ (که آمریکا در جنگ اوکراین هزینه کند). این چیزی است که ما برای سرمایهگذاری خود دریافت کردهایم. ما حتی یک سرباز هم از دست نددادیم. ما ۵۰ درصد از قدرت نبرد ارتش روسیه را کاهش دادهایم و هیچیک از ما (آمریکاییها) در این تلاش کشته نشدیم. این یک معامله عالی برای آمریکا است».
این شبکه آمریکایی در ادامه در بخشهایی به فساد در بین مقامهای اوکراینی اشاره کرد و در خصوص احتمال ناپدید شدن تجهیزات نظامی آمریکا و به سرقت رفتن آن و حتی از بین رفتن این تجهیزات نظامی در جنگ نوشت که اوکراین در حال از دست دادن تسلیحات آمریکا در میدان نبرد است.
این شبکه آمریکایی در بخش پایانی خود با اشاره به این موارد نوشت که بخش زیادی از هزینه بقای اوکراین از سوی مالیاتدهندگان آمریکایی تأمین میشود و این در شرایطی است که بسیاری از مالیاتدهندگان آمریکایی میگویند که دوران سختی را در داخل آمریکا به سر میبرند و نمیتوانند همچنان هزینه حمایت از اوکراین را بپردازند.
دولت «ولودیمیر زلنسکی» با طرح این ادعا که حمله روسها علیه کشورش بهمثابه اقدام علیه کل اروپاست، تاکنون صدها میلیارد دلار کمک نظامی از کشورهای غربی جلب کرده است. کمکهای آمریکا به اوکراین بهتنهایی از رقم صد میلیارد دلار فراتر رفته و برخی از پیشرفتهترین تجهیزات ناتو راهی میادین نبرد با روسیه شدهاند؛ تانکهای لئوپارد و سامانههای ضدهوایی پاتریوت از این جملهاند.
با وجود ارسال تجهیزات گسترده از سوی کشورهای غربی برای اوکراین، بسیاری از کارشناسان احتمال پیروزی این کشور در نبرد با روسها را ناچیز ارزیابی میکنند.
پایان پیام/م