به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «گرگوری میکس» قانونگذار ارشد دموکرات در آمریکا تحت تاثیر «افزایش نگرانیهای حقوق بشری در مصر» خواستار توقف صدها میلیون دلار کمکی شد که کشورش به قاهره ارائه میکند.
این عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا جمعه این درخواست را مطرح و ادعا کرد مصر در رعایت معیارهای حقوق بشری که قانونگذاران آمریکایی برای ارائه این کمکهای مالی تعیین کرده بودند، شکست خورده است.
بر این اساس گفته میشود که قانونگذاران آمریکایی برای ۳۲۰ میلیون دلار از ۱.۳ میلیارد دلار کمکی که قاهره سالانه از واشنگتن دریافت میکند، شرایط حقوق بشری تعیین کردهاند.
با این حال دولت بایدن اوایل ماه جاری با این استدلال که کمکهای در نظر گرفته شده برای مصر، منافع ایالات متحده را پیش میبرد، از این شروط چشم پوشی کرد و در نهایت فقط ۸۵ میلیون دلار از مقدار کمک مالی در نظر گرفته شده را نگه داشت.
میکس در بیانیهای با اشاره به ۲۳۵ میلیون دلار دیگر گفت: من از وزارت خارجه آمریکا درخواست کردم که بخش دیگری از کمکهای مالی ارتش آمریکا به مصر را که مشروط به معیارهای حقوق بشر در این کشور است، متوقف کند.
وی در رابطه با موضع اعلام شده برای توقف کمکهای بیشتر به کشور مصر عنوان کرد، موضوعات بسیاری در زمینه برخورد با زندانیان سیاسی، روزنامهنگاران و همچنین حاکمیت قانون در روابط دو جانبه ما نیاز به شفافسازی بیشتر از سوی وزارت امور خارجه دارد.
این درخواست در حالی مطرح شده که «باب منندز» سناتور کلیدی دموکراتها به دلیل اتهاماتی مبنی بر دریافت رشوه برای ارائه خدمات سیاسی، از جمله پیشبرد منافع دولت مصر در واشنگتن با اتهامات فساد گستردهای مواجه شده است.
منندز که پس از اتهامات وارده از سمت خود به عنوان رئیس کمیته روابط خارجی سنا کناره گیری کرد، ارتکاب هر گونه تخلف از جانب خود را رد و خود را بی گناه دانسته است. با این حال کیفر خواست وی منجر به درخواست مجدد در کنگره برای ارزیابی کمکهای آمریکا به مصر شده است.
در حال حاضر، گروههای حقوق بشری دولت «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر را که در جریان یک کودتای نظامی در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید، متهم کردهاند که دهها هزار مخالف خود را به زندان انداخته و تقریبا همه اشکال مخالفت سیاسی را در کشورش غیرقانونی اعلام کرده است. با این حال، قاهره هر گونه ادعای مربوط به نگهداری زندانیان سیاسی را قویا رد کرده است.
مصر متحد اصلی ایالات متحده آمریکا در غرب آسیا و شمال آفریقاست. گرچه مقامات دولت بایدن برخی انتقادات شفاهی را از مصر در مورد عملکردش در زمینه حقوقبشر مطرح کردهاند با این حال اغلب از تلاشهای میانجیگرایانه قاهره بین رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی در غزه تمجید میکنند.
پایان پیام/