کارشناس قرقیز: «طوفان الاقصی» حق مردم فلسطین برای زندگی و عدالت است
10:11 2023/10/09

به گزارش خبرگزاری خبرنگار فارس در بیشکک، «قادر ملک‌اف» مدیر مرکز مستقل تحلیلی دین، حقوق و سیاست و معاون سابق مفتی قرقیزستان گفت: وقایع امروز فلسطین در واقع حق فلسطینیان برای حفاظت از خود و عدالت است.

ملک‌اف اظهار نظر داشت: برای کل جامعه بین‌الملل، رویدادهای فلسطین از اهمیت بالایی برخوردار است. از زمان ظهور رژیم صهیونیستی در سال 1947 تا به امروز، بی‌عدالتی علیه مردم فلسطین به طور مرتب در این سرزمین‌های اشغالی رخ می‌دهد. مسئله فلسطین به نماد استانداردهای دوگانه در روابط بین‌الملل، بی‌عدالتی جهانی، نقض حقوق بشر، مظاهر نژادپرستی، نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل تبدیل شده است.

وی ادامه داد: 70 سال است که نقض سیستماتیک حقوق فلسطینیان، تحقیر و هتک حرمت نمادهای دینی، محاصره نوار غزه، اشغال زمین و اخراج فلسطینیان و گلوله باران مداوم غیرنظامیان وجود داشته است. همه این اقدامات منجر به بن بست در حل مسئله از راه‌های مسالمت آمیز شد. بنابراین بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بین‌المللی انتظار بدتر شدن اوضاع را داشتند. در نتیجه سیاست سیستماتیک و غیرمنصفانه رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها به وضعیت جنگی منجر شد.

این کارشناس قرقیز تصریح کرد: هنگام اظهار نظر در مورد وضعیت کنونی خاورمیانه، توجه به این موارد ضروری است. نخست آنکه تصویر شکست ناپذیری و فنا ناپذیری رژیم صهیونیستی متزلزل شده است. صرف نظر از تحولات بعدی، می‌توان گفت که این تصویر از فنا ناپذیری این کشور در عرض یکی دو ساعت از بین رفته است. این مهم با وجود تسلیحات مدرن، حمایت مالی، اقتصاد قوی و منابع انسانی این  کشور اتفاق افتاد.

به گفته وی، نکته قابل توجه این است که "طوفان الاقصی" دقیقا در ایام پنجاهمین سال جنگ شش روزه آغاز شد، زمانی که سوریه، اردن و مصر شکست خوردند. در جریان این جنگ، رژیم صهیونیستی تسلط خود را در خاورمیانه تثبیت کرد و بدین ترتیب به منبعی برای منافع هژمون جهانی و برخی کشورهای غربی و آمریکا تبدیل شد.

به گفته ملک‌اف ، بسیاری از کارشناسان استدلال می‌کنند که این دولت از همان ابتدا محکوم به فنا بود، زیرا بر اساس ایدئولوژی صهیونیستی در مرکز جهان عرب ساخته شده بود. اسرائیل با قرار گرفتن در قلب کشورهای مسلمان و جهان عرب، منشأ بسیاری از درگیری‌ها و مشکلات در منطقه تلقی می‌شود. گرچه در طول تاریخ، نگرش مسلمانان به یهودیت یا یهودیان به عنوان یک ملیت همواره مسالمت آمیز بوده است.

کارشناس قرقیز یادآور شد: اسلام همواره نژادپرستی، ناسیونالیسم، فاشیسم و صهیونیسم را محکوم می‌کند. اسلام و مسلمانان عمدتاً ایدئولوژی ناسیونالیستی را محکوم می‌کنند که دولت اسرائیل بر اساس آن ساخته شد و به عنوان هدایت کننده سیاست‌های ضد اسلامی عمل می‌کرد. اکنون جهان ممکن است در آستانه یک جنگ بزرگ در کل منطقه باشد. جهان در آستانه تغییر است، شاید حتی نقشه سیاسی منطقه.

وی خاطر نشان کرد: رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر تلاش کرده روابط خود را با کشورهای عربی بهبود بخشد، اما در عین حال سیاست‌های نژادپرستانه داخلی را در قبال فلسطینی‌ها دنبال کرده و حقوق آنها را زیر پا گذاشته است. اکنون سؤال اصلی این است که این کشورها و به ویژه کشورهای مسلمان از کدام طرف حمایت خواهند کرد. چه کسی در دفاع از فلسطین  و چه کسی اسرائیل سخن خواهد گفت؟ این به یک شاخص تبدیل خواهد شد. و شاید در آینده منجر به تقسیم کل جامعه جهانی به دو بخش شود.

کارشناس قرقیز افزود: ما شاهد مهم‌ترین روند تاریخی بوده‌ایم که بر کل نظام سیاسی جهان تأثیر خواهد گذاشت. آنچه اکنون در فلسطین روی می‌دهد برای کل نظام روابط بین‌الملل و قبل از هر چیز برای کل جهان اسلام اهمیت زیادی دارد. مسلمانان در نقاط مختلف جهان باید اهمیت این رویدادها را درک کنند. در قلب هر یک از ما باید میل خالصانه برای دعا برای فلسطین، برای ساکنان آن و برای اعاده عدالت وجود داشته باشد. اما این تنها وظیفه مسلمانان نیست، مردم در سراسر جهان باید بدانند که مسئله فلسطین یک مسئله انسانی، روابط انسانی و عدالت جهانی است.

پایان پیام/ح