تخصیص 40 میلیارد دلار برای بودجه نظامی سال آینده ترکیه
04:11 2023/10/18

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام ارشد دولت ترکیه از افزایش قابل توجه بودجه نظامی این کشور در سال ۲۰۲۴ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» «جودت یلماز» معاون رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه گفت که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۴۰ میلیارد دلار به بودجه دفاعی  این کشور اختصاص خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، این اقدام که نشان دهنده افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به بودجه دفاعی سال جاری و اقدامی دیگر برای تقویت قابلیت‌های دفاعی این کشور است.

ترکیه در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۶ میلیارد دلار برای دفاع و امنیت اختصاص داد. پارلمان ترکیه روز سه شنبه  به تمدید مأموریتی که به نیروهای امنیتی این کشور اجازه می‌دهد عملیات فرامرزی در سوریه و عراق را برای دو سال دیگر انجام دهند، رای داد.

معاون رئیس جمهور  ترکیه افزود که دولت این کشور قصد دارد صادرات صنایع دفاعی را دو برابر کند و از ۶ میلیارد دلار فعلی به ۱۱ میلیارد دلار برساند. یلماز افزود که صنعت دفاعی ترکیه از ۸۰ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۸۵ درصد افزایش خودکفایی رسیده است.

پس از اینکه دولت آمریکا ترکیه را به دلیل خرید سامانه موشکی «اس-۴۰۰» روسیه در سال ۲۰۱۷، ترکیه را از برنامه مشترک اف-۳۵ کنار گذاشت، آنکارا با چالش‌هایی در خرید مواجه است.

در حالیکه ترکیه اعلام کرده که اولین جنگنده بومی این کشور پایان سال جاری در آشیانه قرار می‌گیرد، اما به گفته تحلیلگران، مشکلات مالی می‌تواند مانع موفقیت این برنامه شود و اینک رئیس جمهور ترکیه به دنبال یافتن شرکایی برای این برنامه است.

وبگاه «دیفنس نیوز» نوشت، اقتصاد ترکیه تورم بالایی را تجربه می‌کند و بدهی خارجی این کشور در ماه مارس به ۴۷۶ میلیارد دلار رسیده است. «اوزگور اکسی» تحلیلگر امور دفاعی در «آنکارا» گفت: «به ناچار برنامه ساخت جنگنده "تی اف اکس" با وضعیت اقتصادی حال کشور با مشکلات مالی مواجه خواهد شد.»

اینک ترکیه به دنبال شرکای خارجی است که می‌تواند بار مالی خود را در رابطه با این برنامه کاهش دهد. «یاشار گولر» وزیر دفاع ترکیه اخیرا گفت که پاکستان در شرف امضای توافقنامه‌ای برای مشارکت در توسعه جنگنده نسل پنجم است. کشورهای دوست نیز تلاش می‌کنند تا در این پروژه شریک شوند.

«محمد سلیمان» مدیر فناوری راهبری «اندیشکده خاورمیانه» نیز در این رابطه گفت: «توسعه جنگنده نسل پنجم تلاش پرهزینه است که به تخصص و منابع گسترده‌ای نیاز دارد. همکاری با سایر کشورها به ترکیه اجازه می‌دهد تا منابع و دانش فنی را از کشورهای شرکت کننده جمع آوری و بار مالی را تقسیم کند و در نتیجه هواپیمای پیشرفته و توانمندتری تولید کند.»

پایان پیام/