به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، نشست خبری نخستین همایش علمی هیأت و آئینهای مذهبی پیش از ظهر امروز شنبه ۲۹مهرماه با حضور محمدحسین رجبیدوانی دبیر علمی، سیدابوالحسن حسینی دبیر اجرایی و محمدرضا سنگری عضو هیأت علمی این همایش برگزار شد.
محمدحسن رجبی دوانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه هیأت یک امر بزرگ تمدنی، اسلامی و شیعی است، اظهار کرد: هیأتها از بدو شکلگیری دارای ارزشهای فراوان و کارکردهای ارزشمندی بودند که باعث تقویت ایمان، حس نوعدوستی و رسیدگی به هم نوع، آگاهیبخشی به مخاطبان هیأت در مسائل معرفتی و ایجاد شور دینی و همچنین مسائل انسانی و موارد گوناگون دیگر بوده است.
وی با بیان اینکه در فتنه ۸۸ همین هیأتها آتش فتنه را خاموش کردند، گفت: فراخوان این همایش ابتدای مهرماه اعلام شد و علاقهمندان میتوانند تا نیمه آبانماه چکیده مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال و تا نیمه آذر هم چکیده مقالات بررسی و پس از ارزیابی، مقالات برگزیده انتخاب خواهند شد و در بهمنماه اختتامیه این همایش برگزار خواهد شد.
محمدرضا سنگری، عضو هیأت علمی این همایش با بیان اینکه هدف از برپایی این همایش بالاتر بردن قامت هیأت است، تصریح کرد: شناخت هیأت تنها شناخت یک تشکل نیست، بلکه شناخت مردم در حوزه روانشناسی، اجتماعی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: امروز هیأت برای مدیحهسرایی و برگزاری آئینهای مذهبی نیست. امروز در لحظههای خطیر اجتماعی حضور هیأت را میبینیم، در دوران کرونا، سیل و سایر اتفاقات شاهد حضور هیأتیها هستیم و حتی حضور آنها مجموعههای رسمی کشور را هم تحت الشعاع قرار میدهد.
سنگری بیان کرد: امروز هیأتهای ما اهداف اجتماعی و دینی را در غیر از آئینهای دینی برعهده دارند و زمینههای کمک به مردم در حوزههای مختلف را فراهم میکند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه حوزه کارکردی هیأت بسیار وسیع و گسترده است و در اندیشکده هیأت مجموعهای با عنوان «منظومه هیأت» را ایجاد کردهایم که ۴۰۰ موضوع در مورد کارکردهای هیات در آن احصاء شده است، گفت: در فضای رسمی رسانههای کشور فضایی برای هیأت تعریف شده و جدای از صداوسیما، رسانههای برخط هم هیأت را پیگیری و به آن میپردازند.
سیدابوالحسن حسینی، دبیر اجرایی این همایش نیز تصریح کرد: قرار است این همایش هر ساله برگزار شود و دبیرخانه ثابتی در دانشگاه امام صادق(ع) داشته باشد. تلاش ما بر این بوده است که دانشجویان سراسر کشور در این همایش مشارکت داشته باشند و از این رو دانشگاههای سراسر کشور با این همایش درگیر کردهایم.
وی با بیان اینکه پیشنشستهای علمی را هر هفته خواهیم داشت و هدف این است که در دانشگاههای مختلف نشستهایی داشته باشیم، تاکید کرد که ارسال مقالات تمدید نخواهد شد و اختتامیه همایش نیز در ایام شعبان برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه اولین نشست هفته آینده شنبه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میشود، در پایان خاطرنشان کرد: تولید و انتشار کتابی در خصوص حوزه تاریخ و سیر تحول عزادای در هیأتها در دستور کار است که در این همایش رونمایی خواهد شد.
پایان پیام/