محمدابراهیم معیری کارگردان سینما که آثاری چون «کتونی سفید» و «گلوگاه» در مصاحبه با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: بروکراسی جهانی و استعمار رسانهای عامل اصلی سرپوش گذاشتن بر جنایتهای ضد بشری است. اکنون در جدال برای رهایی از محاصره و بمباران، کودکان و غیرنظامیان بیپناه ماندهاند. گویی هنگام فرار از مهلکه هم مورد تهاجم قرار گرفتهاند. نظامیان در مناطق جنگی تدارکاتی دارند. اما مردم بیدفاع و کودکان قرار است با چه سرنوشتی رو به رو شوند؟
وی ادامه داد: این پرسشی است که پیش از شروع مناقشات میدانی در هر جای جهان باید پاسخ مشخصی داشته باشد.سازمانهای جهانی بعد از چند دهه درجا زدن در اقدامات موثر، باید تحولاتی را به نفع بشریت شاهد باشند. اکنون سازمان ملل متحد و یونیسف و دولتهای مسئول باید در اقداماتی مشترک، گامهای مهمی برای ایجاد سریع سپرهای انسانی بردارند.یونیسف میتواند بلافاصله با کمکهای ضروری و هزاران نیروی داوطلب انسان دوست از سراسر جهان و امکانات هر چند محدود و خود، سپری برای کودکان و مادران در جنگ غزه ایجاد کند.ایجاد کیلومترهای امن و دارای شرایط زندگی برای غیرنظامیان خسته و مانده از بمبارانها که برای دوری از گلولههای جنگ به آنجا پناه ببرند.
معیری با اشاره به این نکته که در صورت عدم دخالت سریع حافظان برای ایجاد سپر انسانی، فاجعهای تلختر از امروز در کارنامه بشریت سال ۲۰۲۳ رقم میخورد، بیان کرد: برای بشریتی که در بسیاری از مسائل زیستی هنوز موفق به ترمیم نشده، فاجعهای این چنینی بسیار ناگوار است.بدتر از حمله به غیرنظامیان، عدم هماهنگی سایر جهانیان و خنثی بودن تمدنهای بشری برای ایجاد سپر محافظت از کودکان است.
وی در رابطه شکلگیری این سپر توضیح داد: حامیان این سپر در جهان فراوانند. آزادگان جهان حقوق مردم محاصره شده را میدانند و بسیاری حاضر به هر نوع همکاری برای محافظت از کودکان و زنان و معلولین هستند.دولتهای مسئولیتپذیر پا پیش بگذارند و ترتیب ایجاد منطقه امن انسانی را به سرعت بررسی و اجرا کنند. این منطقه امن برای همه غیرنظامیان در وسعتی مناسب و هنگام همه جنگها و مناقشههای جهان باید بلافاصله شکل بگیرد.
این کارگردان سینما افزود: فراخوان یونیسف و صلیب سرخ جهانی برای تشکیل نیرویی محافظ و صلحآور، کاملا انجام شدنی است. مردم زیادی از سراسر جهان با اشکال گوناگون و بر طبق نیازها آماده همکاری خواهند بود.آنها در گام اول، حضور برای محافظت از کودکان بیگناه را سرلوحه کارشان قرار میدهند وغیر نظامیان را به منطقه امن مورد توافق و دور از جنگ منتقل میکنند.با همچین اقدامی، تعرض به این مناطق یعنی تعرض به همه جهانیان.
معیری با اشاره به شرایط امروز فسطین گفت: وضعیت فعلی و رویدادهای جهان دارد ماهیت همه تمدنها را زیر سؤال میبرد. تمدنهای بشری بر اساس محتوای انسانی و اشتراکات فطری بشر به وظایف خود برای همزیستی و پایداری زندگی کمک کنند. به جای نظاره جنگها و بلاتکلیفی در رویدادهای غیر انسانی، حفظ نسلهای بشری و ترمیم محیط زیست در اقلیمها میتواند یک هدف آرمانی تمدنها و ملتهای سازنده، برای بقاء همگانی باشد.
وی ادامه داد: در تحقق این روند، کشورهای متمدن آینده و سازمانهای حقوق بشری میتوانند سازماندهیهای نوینی در اندیشه و اجرا داشته باشند. چگونه در غفلت تمدنها، مقابل صدها دوربین و پیش چشمان حیران جهانیان، یکی از متراکمترین نقاط جمعیتی کره زمین هدف بمباران و ریزش ناگهانی آپارتمانها قرار میگیرد؟ حتی بیمارستانها، مدارس، مساجد و کلیساها هم مورد تهاجم قرار گرفتهاند.وضعیت کودکان و غیر نظامیان بدون پیشبینی و رها شده است.در بسیاری از مناقشات اوضاع ملتها این گونه است.
این کارگردان سینما در پایان خاطرنشان کرد: بی برنامه بودن برای حفظ جان و سلامت فرزندان بیدفاع و بیگناه نسلهایی از بشریت، غفلت بزرگ و بیبرنامگی تمدنها برای امروز و آینده خود است. وقتی که مرز جنگها مشخص نیست، ایجاد منطقه امن برای غیر نظامیان یک ضرورت است و تمدنها و دولتهای پیشقدم، همان دولتهای منصف و پر قدرت آیندهاند.
پایان پیام/