وزیر اسرائیلی: مهاجرت ساکنان غزه راه حل انسانی برای پایان دادن به رنج یهودیان است
01:33 2023/11/14

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی کابینه رژیم صهیونیستی، امروز (سه‌شنبه، ۱۴ نوامبر)، بار دیگر بر کوچاندن مردم فلسطین از نوار غزه به صورت کاملا داوطلبانه به کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: «مهاجرت داوطلبانه و انتقال ساکنان غزه در کشورهای دیگر، راه‌حل انسانی برای پایان دادن به رنج یهودیان و عرب‌ها است».

این وزیر اسرائیلی به اتخاذ مواضع افراطی معروف است، در راستای اظهارات شمار دیگری از مقامات کابینه نتانیاهو است که خواستار مهاجرت حدود ۲.۳ میلیون ساکن نوار غزه به شبه جزیره سینا و مهاجرت بیش از ۳ میلیون فلسطینی در کرانه باختری به اردن هستند، این سخنان را بار دیگر بر زبان آورد. 

سالهاست که رژیم صهیونیستی درباره اسکان فلسطینی‌ها در منطقه سینای مصر سخن می‌گوید و ادعا می‌کند که شبه جزیره سیناء بهترین مکان برای فلسطینی‌ها است تا کشورشان را در آن‌جا برپا کنند! امری که با واکنش شدید مردم فلسطین و رهبران مقاومت آن مواجه است و اعلام کردند که سرزمین سیناء متعلق به مصر است و فلسطین خود یک سرزمین است و کشور فلسطین در سراسر اراضی آن از بحر تا نهر تشکیل خواهد شد و مردم فلسطین هرگز مکانی را جایگزین وطن خود نمی‌‌کنند.

با آغاز جنگ غزه، تل‌آویو بار دیگر این طرح قدیمی خود را طرح کرد و در سایه مخالفت قاهره و فلسطینی‌ها، اسرائیل همسو با آمریکا، به ۱.۱ میلیون فلسطینی ساکن شمال نوار غزه در خصوص باقی ماندن در این منطقه هشدار داد و توصیه کرد که به جنوب نوار غزه منتقل شوند و دولت آمریکا نیز به صراحت از خواسته رژیم اشغالگر برای انتقال فلسطینی‌های نوار غزه به نقطه‌ای به اصطلاح امن در شبه جزیره سیناء از طریق ایجاد یک کریدور بشردوستانه حمایت کرد.

افشای اطلاعات از داخل کابینه رژیم صهیونیستی و وزارت اطلاعات این رژیم در اکتبر گذشته، نشان می‌دهد که اسرائیل برای طرد ده‌ها هزار فلسطینی از غزه و اجبار به اسکان در سیناء برنامه‌ریزی کرده است. 

«آوی دیختر» وزیر کشاورزی رژیم صهیونیستی و مدیر سابق شاباک نیز در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های خبری تلویزیون اسرائیل، شنبه پیش گفت: ماهیت درگیری در شمال غزه، مستلزم مهاجرت دسته‌جمعی و اخراج فلسطینی‌های مقیم در شهر غزه است».

وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران در این گفت‌وگو که از واژه «النکبه» ( فاجعه اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸) استفاده کرد، گفت: «بله این امر به وقوع یک "النکبه" دیگر منجر خواهد شد و این "النکبه غزه ۲۰۲۳" خواهد بود و همه چیز تمام خواهد شد».

انتشار این اخبار، موجب تشدید هراس و نگرانی برخی کشورهای عربی بویژه مصر و اردن شده، جایی که رئیس‌جمهور مصر قاطعانه انتقال فلسطینی‌ها به سینا را رد کرده و «مصطفی مدبولی» نخست‌وزیر مصر نیز تأیید کرد که آنها «آماده‌اند تا میلیون‌ها جان را برای هر دانه شن در سیناء فدا کنند».

اردن نیز کوچاندن فلسطینی‌ها را به خط قرمز دانست و «بشر الخصاونه» نخست‌وزیر این کشور، هرگونه اقدام برای کوچاندن اجباری ساکنان فلسطین در کرانه باختری یا نوار غزه را اعلام جنگ دانست. 

پایان پیام/م