ادامه روند نوسانی بورس با کاهش ارزش معاملات خرد
05:36 2023/11/14

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عرضه سهام امروز از ابتدای معاملات نسبت به روز گذشته افزایش یافت و شاخص‌های بورسی قرمز پوش شدند. به نظر می‌رسد اختلاف نظر در زمینه نرخ خوراک بازهم برای بورس مشکل ساز شده است. یعنی امروز اغلب نمادهای بزرگ بازار سهام ریزش کردند و شاخص‌های بازار سهام قرمزپوش شدند.

پس از انتشار ابلاغیه تعیین نرخ خوراک و اختلاف میان نرخ اعلام شده به پتروشیمی‌ها و فرمول تعیین نرخ، امروز در سامانه کدال تعدادی از شرکت‌های بورسی در مورد نامه دریافتی شفاف‌سازی کردند.

بر این اساس، نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در پنج ماه اول سال ۷۰۰۰ تومان، نرخ خوراک متانول‌سازها ۶۳۰۰ تومان و در ماه‌های مهر و شهریور برابر با ۹۵ درصد خوراک سایر پتروشیمی‌ها تعیین شده است. این حواشی باعث شد تا بار دیگر شک و تردید در بازار بیشتر شود.

* آیا شاهد رونق بازار و ورود سرمایه به بورس خواهیم بود؟

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس گفت: به نظر می‌رسد در زمینه رشد بورس باید به میزان اعتماد فعالان اقتصادی به بازار سرمایه توجه کنیم. اعتمادی که از زمان ریزش بورس در سال 1399 شروع به کاهش کرد و دولت‌های دوازدهم و سیزدهم نتوانستند از این بی‌اعتمادی بکاهند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در مقابل میل سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر از جمله رمز ارزها و مسکن رو به فزونی گذاشت. یعنی دقیقا بازارهایی که دولت مداخله کمتری در آنها دارد. رمز ارزها اساسا خارج از اقتصاد رسمی کشور است و بازار مسکن نیز به واسطه بزرگی تاثیرپذیری کمی از سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری دولت دارد.

وی افزود: بازارهای ارز و سکه و طلا را نیز می‌توان به این لیست افزود. بازارهایی که کم و بیش همسو با تورم رشد کردند و مأمنی برای حفظ پول شهروندان از خطر تورم بوده‌اند.

جعفری تاکید کرد: بازگشت سرمایه به بورس تهران به سیاست‌گذاری دولت بستگی دارد. اینکه برنامه دولت برای سال آینده چیست را باید منتظر ماند و دید بودجه سال آینده دولت چگونه تنظیم شده است.

در پایان معاملات روز سه‌شنبه ، شاخص کل بورس تهران 9 هزار و 784 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و با کاهش ۰.۴۸ درصدی مواجه شد و به سطح ۲ میلیون و ۴۶ هزار و 175 واحدی رسید.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 3 هزار و 341 واحد در رقم 702 هزار و 287 واحدی ایستاد. این شاخص کاهش ۰.۴۷ درصدی را تجربه کرد.

شاخص کل فرابورس با افت 90 واحدی به رقم 25 هزار و 40 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 361 واحد به سطح 126 هزار و 141 واحد رسید.

روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 310 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد وبملت (بانک ملت)، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و وسالت (بانک رسالت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای حفاری (حفاری شمال)، فزر (پویا زرکان آق دره) و قنیشا (قند نیشابور) تعلق داشت.

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 8 هزار و 181 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 210 میلیارد تومان بود که 3 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 7 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 906 میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 190 نماد و تعداد نمادهای منفی 605 نماد بوده است. یعنی حدود 76 درصد نمادها قرمز بودند.

در جریان معاملات روز سه‌شنبه، 50 نماد صف خرید داشتند و 44 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 44 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 83 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 16 درصدی به 318 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۴.۸ میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به ۲۴.۶ میلیون تومان رسید.

پایان پیام/