به گزارش خبرنگار هنر و رسانه فارس، هفته گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بررسیها درباره ضرورت تغییر نام معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی، عنوان «معاونت امور رسانهای و تبلیغات» را با ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جایگزین معاونت مطبوعاتی کرد.
فرشاد مهدی پور، معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با تغییر نام معاونت مطبوعاتی به «معاونت امور رسانهای و تبلیغات»، به خبرنگار فارس گفت: معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی در سال 85 به این نام انتخاب شده بود و از آن دوره تا امروز تحولات زیادی رخ داده است. مهمترین تغییرات نسبت به گذشته این است که خبرگزاریها و پایگاههای خبری به مجموعه رسانهها اضافه شدند و توسعه پیدا کردند.
معاون امور رسانهای و تبلیغات ضمن اشاره به دلائل تغییر این عنوان گفته بود: عنوان مطبوعات یک عنوان خاص برای حوزه نشریات چاپی است اما رسانه عنوان جامعی است که همه انواع تولید محتوا را در برمیگیرد و شمولیت دارد. در بخش تبلیغات هم با توجه به اهمیتی که این حوزه دارد، به عنوان معاونت اضافه شده است.
موضوعی که با مهدی توکلیان کارشناس رسانه و مدیرکل کتابخانههای آنرا در میان گذاشتیم و در خصوص تغییر عنوان معاونت مطبوعاتی به معاونت اموررسانهای و تبلیغات بیان کرد:دنیای رسانهای امروز به سمت تغییر رفته است و دیگر رسانه محدود به مطبوعات و خبرگزاریهای برخط و غیربرخط نیست. به نظرم تغییر نام معاونت اتفاق بسیار خوبی است، به شرط آنکه زیرساختهای آن در ساختار معاونت فراهم شود.
او ادامه داد: اگر زیرساختهای ساختاری در چارت سازمانی و زیر مجموعههای معاونت تغییر یابد و موثر واقع شود، شک ندانید که خروجیهای تاثیرگذاری خواهد داشت و در آینده فضای رسانهای کشور و حوزه تبلیغات در همه ابعاد از شبکههای اجتماعی و پلتفرمها، تا آینده تلویزیون و رسانهها اثربخش خواهد بود. سیاستگذاری یا همان بخش نظارتی و مدیریتی که در وزارت ارشاد به عنوان بالاترین مقام در حوزه فرهنگ و رسانه وجود دارد، میتواند تاثیرگذار باشد.
توکلیان همچنین درباره ریلگذاری سیاستهای جدید نیز توضیح داد: وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نمیتوان از ابتدا سیاستگذاری کرد، چون در حوزه وظایف کلانی است که به شورای عالی انقلاب فرهنگی باز میگردد؛ اما در حوزه حمایت مادی و معنوی و هدایت موضوعاتی از قبیل پژوهشهای فرهنگی و همه بحثهایی که جزو اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد است، این سیاستها محقق میشوند. او در ادامه اظهار کرد: باید بتوانیم به شکل عملیاتی در حوزه معاونت مطبوعاتی سابق یا امور رسانهای و تبلیغات فعلی، حامی اهداف و وظایف وزارتخانه در حوزه تخصصی باشیم. به طور مثال یکی از شاخصها معمولا استقلال فرهنگی و مصونیت جامعه از نفود فرهنگ اجانب یا رواج فرهنگ و هنر اسلامی است که جزو وظایف کلان وزارتخانه است و باید با رشد فضای رسانهای امروز و تبلیغات امروز پیش برود.این کارشناس رسانه گفت: تعریف رسانه در دنیای امروز با ده سال قبل در کشور خودمان تغییر کرده است و باید سیاستگذاریها نیز براساس اهداف، وظایف و شرح وظایف مصوب در وزارتخانه عملیاتی و کاربردی برای جامعه امروز ایران شود که اگر محقق شود آن دستاورد مدنظر صرفا با تغییر یک نام نیست و هم نشان و هم نشانههایش نیز دیده میشود که میتوان کار را انجام داد. توکلیان در پایان نیز بیان کرد: امیدوارم بشود در طراز نظام انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت کار آنقدر شاخص، عیان، بارز و شکوفا باشد تا بتوان برای تمام بحثها الگودهی کند.
پایان پیام/