به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، هنر و دین دو اصلی هستند که در عرصههای مختلف با هم آمیخته شده و اثری نو را خلق کرده است، شاید در میان تمامی رشتهها هنر تجسمی بیش از هر چیز دیگری به مباحث دینی پرداخته و البته کار راحتتری را هم برای آن دارند.
حالا چند روزیست که خبر رونمایی از جدیدترین اثر حسن روح الامین در هئیت رایه العباس در صدر اخبار فرهنگی و هنری قرار گرفته است. جدیدترین اثر حسن روح الامین با عنوان «مضطر» در این هیئت رونمایی شد تا تلاقی هنر و معارف دینی در فضایی مربوط به اهل بیت (ع) رونمایی شود.
به گفته اهالی هنر، این اولین باری است که یک تابلوی نقاشی در هیئت رونمایی میشود و از این رو میتوان این رویداد را اتفاقی جدید و بزرگ دانست.
به همین مناسبت برنامه گفتوگو محور و مستندگونه «مضطر» با حضور نقاش آثار مذهبی حسن روحالامین و مداح برجسته کشور حاج محمود کریمی تهیه، تولید و از قاب تلویزیون پخش شد.
در مستند مضطر حاج محمود کریمی با حسن روحالأمین درخصوص طراحی تابلو و حس و حال آن به گفتوگو مینشیند و در بخشهایی از برنامه به نقطه نظرات استاد غلامرضا سازگار، آیتالله میرباقری، ابراهیم حاتمیکیا، یوسفعلی میرشکاک، محمدعلی رجبی دوانی، سید محمود رضوی پیرامون این اثر منحصر به فرد پرداخته میشود.
قطعا هر اثر هنری از یک ایده بزرگ نشات گرفته است، در یکی از قسمتهای این برنامه حسن روح الامین با اشاره به استاد حسین علیزاده گفت: « یک با ایشان صحبت میکرد راجع به قطعه حصار بود که شاهکار ایشان در سال 1354 است، ایشان میگفت من بچه بودم تنها زمانی که اجازه داشتم از خانه بیحساب و کتاب به بیرون بروم عاشورا بود و ماه رمضان.»
وی ادامه داد: «ایشان میگفت این آهنگ نشان دهنده وقتی است که دنبال دستهها در محرم میرفتم، ناگهان دسته طیب را میدیدم با علم و تجهیزاتی که داشتند و من با آن اندازه کوچک با مردانی که علم و کتل دستشان بود مواجه میشدم، این قطعه روایت این صحنه است.»
روحالامین در ادامه خطاب به حاج محمود کریمی بیان کرد: «ما با نزدیک به 7 یا 8 سال است که همدیگر را میشناسیم، میخواهم از نقش متقابل منبر و مخاطب بگویم چه واعظ صحبت کند و چه مداح بخواند.»
سپس محمود کریمی در این رابطه تصریح کرد: «بله قطعا این دو با هم همافزایی دارند، حالا شما حساب کنید، خطاطی و سینما هم به این جمع اضافه شود. فردی مثل استاد علیزاده وقتی با امام حسین (ع) مواجه است متعالی میشود، وقتی یک وابستگی قلبی دارد هنگام پیشنهاد برای اعطا شوالیه فرانسه آن را قبول نمیکند و میگوید افتخارم این است که حسین ابن علی هستم، حسین علیزاده به معنای حسین پسر علی است، طعم نمک امام حسین (ع) از یاد کسی نمیرود.»
حسن روحالامین آثار زیادی را برای حضرت زهرا (س) خلق کرده که در ادامه تعدادی از آنها را مشاهده میکنید.
پایان پیام/