به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، آیین افتتاحیه هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت» روز دوشنبه ۲۷ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
بعد از پخش سرود ملی و قرائت قرآن، تیزر هفدهمین جشنواره «سینما حقیقت» پخش شد.
محمد حمیدی مقدم دبیر هفدهمین جشنواره «سینما حقیقت» ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) گفت: افتتاحیه امسال بیشتر شبیه دورهمی است. آثار درخشانی را در جشنواره امسال خواهیم داشت. ۶۴۰ فیلم به جشنواره سینما حقیقت مراجعه شد که در انتها ۴۷۰ فیلم به دست ما رسید. میزان رجوع فیلم سازان نسبت به سالهای گذشته بیشتر بود. از میان فیلم های رسیده ۶۴ فیلم برای بخش «جشنواره ملی» انتخاب شد البته که انتخاب آثار نهایی از میان مستندهای رسیده به دبیرخانه کاری به غایت سخت بود زیرا تعداد فیلم های خوب بسیار زیاد بود. گروه مشاوران انتخاب با وسواس زیاد این فیلم ها را انتخاب کرده اند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه بازگشت جشنواره به خانه سابق خودش یعنی پردیس سینمایی چارسو از ظرفیت پذیرش کاسته شده است نتوانستیم میزبان آثار بیشتر باشیم.
دبیر جشنواره «سینما حقیقت» افزود: در دوره چهاردهم شهید آوینی، فیلم ها غنی تر شده است و ۱۸ فیلم در این بخش انتخاب شده است. با ورود هیئت های مشاور دبیر توانستیم به تکثر دست یابیم. افتتاحیه امروز را متفاوت تر از قبل با پخش فیلم تاراز از استاد فرهاد ورهرام آغاز میکنیم.
حمیدی مقدم گفت: با از دست دادن یکی از بزرگترین مستند سازان و سینماگران ایرانی یعنی زنده یاد مرتضی پور صمدی تصمیم گرفتیم تا بزرگداشتی در خور این هنرمند برگزار کنیم.
وی در پایان گفت: امسال سال جوانان است، سال جوانان پر امید. سینما مستند صبوری میخواهد. نگاه به گذشته به عنوان گنجینه است. این موارد نکته ای بود که تاراز را به عنوان فیلم آغازین «سینما حقیقت» انتخاب کردیم.
در ادامه ویدیویی با موضوع آب پخش شد. همچنین گزیده ای از بخش های مختلف به نمایش درآمد.
در بخش پایانی مراسم افتتاحیه پاسداشتی به بهانه نمایش فیلم تاراز از ۳ بزرگ سینمای مستند ایران از فرهاد ورهرام، ضابطی جهرم(تدوین گر فیلم تاراز) و زنده یاد مرتضی پور صمدی( فیلمبردار این فیلم) با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره سینما حقیقت صورت گرفت.
فرهاد ورهرام کارگردان فیلم «تاراز» اظهار کرد: من پس از سالها خودم فیلم را بر پرده میبینم. فیلمهای مستند جزوی از تاریخ سرزمین ما هستند و اگر بساری از فیلم های مستند نبودند ما از دستیابی بسیاری از حقایق تاریخی معذور میماندیم. اگر بخواهیم فرهنگ ایران را بنویسیم توسط سینمای مستند است.
عادل پورصمدی پسر زنده یاد مرتضی پورصمدی ضمن تشکر از عوامل سینما حقیقت گفت: حیف که پدرم نیست. رفتن پدرخیلی غیرمنتظره بود و ما هنوز آن را باور نکردیم. گاها پیش خودمون فکر میکنیم به سفر رفته و باز خواهد گشت. وی ادامه داد: مفتخرم که پسر مرتضی پور صمدی هستم و مفتخرم اسامی بزرگانی که یاد شد صدای آنها را در کودکی شنیدم. تصمیم داریم بنیادی تحت عنوان مرتضی پور صمدی ثبت و اثار ایشان را حفظ کنیم.
در انتهای این مراسم فیلم «تاراز» به کارگردانی فرهاد ورهرام به نمایش درآمد.
پایان پیام/