عدم پذیرش عکس‌های آرشیوی در سیزدهمین جشنواره عکس رضوی
03:17 2024/01/03

به گزارش خبرنگار تجسمی فارس،رسول اولیازاده  از عکاسان پیشکسوت کشورمان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی عکس رضوی را دبیری می‌کند. وی که در دوره‌های قبلی این جشنواره نیز حضوری پررنگ داشته دبیری این بخش در سال جاری را از الطاف امام هشتم می‌داند.

اولیازاده در رابطه با اهداف دبیری‌اش در بخش عکس جشنواره به فارس گفت: بر اساس جلساتی که برای بارورتر شدن این بخش با مسئولان بنیاد داشتیم به این نتیجه رسیدیم که آثار ارسالی امسال باید خلق اثر جدید و تولیدی همین جشنواره باشند.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: بر این اساس در جشنواره امسال عکس‌های آرشیوی شرکت داده نمی‌شوند بلکه باید اثر، تولیدی باشد.

دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی اعکس رضوی از برپایی کارگاه‌های آموزشی  برای شرکت‌کنندگان خبر داد و متذکر شد: بر این مبنا به عکاسان راهکارهای تولید عکس با مضامین رضوی آموزش داده می‌شود که این وجه تمایز جشنواره امسال با دوره‌های گذشته است.

به گفته اولیازاده، در این زمینه کارگاه‌هایی با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود تا این اساتید نقطه نظرات علمی و هنری خود را برای عکاسان تبیین کنند و بعد عکاس، بر اساس این مطالب باید تولید اثر کند .

به گفته دبیر بخش عکس جشنواره بین‌المللی امام رضا ع ، کارگاه‌های آموزشی که در این راستا برگزار می‌شود در جمیع جهات از جمله ابعاد هنری، تخصصی، شناختی وجودی  امام و... است تا عکاسان به بینش و آگاهی لازم برای تولید اثر فاخر برسند.

وی ابراز امیدواری که با این روند در سالجاری بتوانیم دستاورد خوبی را برای جشنواره در بخش عکس داشته باشیم.

این عکاس پیشکسوت کشورمان در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: حضرت رضا علیه السلام یک بعد شخصیتی صرف نداشته بلکه تجلی جمیع صفات و خلقیات حسنه بودند.

وی عنوان کرد: با توجه به این مهم هنرمند می‌تواند در جمیع ابعاد علمی، فرهنگی،  سیاسی، معین‌الضعفایی و... ایشان خلق اثر کند‌.

اولیازاده خاطرنشان کرد: تبیین ابعاد وجودی و شخصیتی این امام همام و زوایای سیره رضوی،  هدف ورکشاپ ها و کارگاه‌های آموزشی ماست تا عکاسان به این سمت سوق پیدا کنند و آثار ماندگاری ارائه دهند.

به گفته او، امام هشتم در زمان ولایت عهدی مأمون، برخوردهای سیاسی و مناظرات بسیار جالبی داشتند که ابعاد شخصیتی شایان توجهی را ارائه می‌کند که می‌تواند ایده خوبی برای تولید آثار باشد.

وی به اقامه نماز باران توسط حضرت رضا ع اشاره کرد و ابراز داشت: همان نماز بارانی که ایشان امامت کردند و ابرها به اراده الهی و تقاضای وی باریدن گرفت نیز بسیار زیباست لذا همه این زوایا باید در آثار هنرمندان منعکس شود.

دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی عکس رضوی بر لزوم شناخت عمیق شخصیت و سیره امام هشتم نیز تاکید کرد و متذکر شد: باید ابعاد وجودی، رأفت،  مهربانی و شمس الشموس بودن ایشان را دعمیقا درک کنیم چرا که در این صورت  خود ایشان برای خلق آثار به ما عنایت می‌کنند.

 اولیازاده با تأکید بر لزوم خلق آثاری که سبب معرفی بیش از پیش امام رضا(ع) به جهانیان شود، گفت: من احساس می کنم هر قدر ما رابطه عاطفی خود را با ایشان بیشتر کنیم می‌توانیم از لایه‌های مختلف وجودی ایشان برداشت‌های مختلفی داشته باشیم.

 وی در پایان سخنانش یادآور شد: در این صورت است که این برداشت ها را میتوانیم در زمینه‌های تصویری به جامعه ارائه داده و ابعاد وجودی حضرت را برای مخاطب تبیین کنیم.

پایان پیام/