طفره دولت انگلیس از اظهارنظر درباره حمله احتمالی به مواضع انصارالله یمن
09:44 2024/01/10

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام دولت انگلیس از اظهارنظر درباره اینکه آیا لندن خودش را متعهد به نظرخواهی از پارلمان برای انجام حملات هوایی احتمالی به مواضع انصاراالله یمن می‌داند یا خیر خودداری کرد.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیر انگلیس علاوه براین به سوالات درباره اینکه آیا لندن اصلاً قصدی برای انجام چنین حملاتی دارد یا خیر نیز پاسخ شفاف نداد.

طبق نوشته پایگاه انگلیسی «استاندارد»، سخنگوی رسمی دفتر نخست‌وزیری انگلیس در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ممکن است انگلیس بدون کسب اجازه از پارلمان اقدام نظامی انجام دهد گفت: «من درباره اینکه چه اقدام نظامی انجام خواهد شد یا نخواهد شد گمانه‌زنی نخواهم کرد.»

وی سپس با اشاره به آنچه به ادعای وی حملات نیروهای انصارالله علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ است اضافه کرد: «ما به روشنی گفته‌ایم و مشخص کرده‌ایم که این حمله‌ها غیرقانونی و خطرناک هستند و قابل پذیرش نیستند. بنابراین، ما همه گزینه‌ها را در دسترس خودمان نگاه می‌داریم.»

این مقام انگلیسی که پایگاه استاندارد اشاره‌ای به نامش نکرده مدعی شد که برای چنین سناریوهایی «قواعد مشخصی» از جمله از طریق اختیارات نخست‌وزیر مشخص شده است.

نخست‌وزیرهای انگلیس پیش از این در خصوص اخذ مجوز از پارلمان برای انجام حملات هوایی توسط ارتش انگلیس رویکردهای متفاوتی در پیش گرفته‌اند. سال ۲۰۱۳، نخست‌وزیر انگلیس درخواست برای انجام اقدام نظامی علیه «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه را به پارلمان برد اما این درخواست توسط قانونگذاران انگلیسی رد شد.

یک سال بعدتر، در سال ۲۰۱۴، مجلس اعیان انگلیس به درخواست دولت انگلیس برای انجام حملات هوایی علیه مواضع داعش در عراق پاسخ مثب داد. سال ۲۰۱۸ هم دولت انگلیس بدون کسب مجوز از پارلمان به نقاطی در داخل سوریه حمله کرد.

ترزا می، نخست‌وزیر وقت انگلیس در توجیه اقدام خود برای پیوستن به حملات هوایی علیه مواضع دولت سوریه گفت که انجام این اقدام از سوی لندن «از لحاظ اخلاقی و حقوقی» صحیح بوده است.

روز سه‌شنبه دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس در جلسه‌ای در پارلمان انگلیس خطاب به نماینده‌های پارلمان گفت که حملات یمنی‌ها در دریای سرخ «غیرقابل قبول» هستند. او گفت: «هیچ‌کس نمی‌‌خواهد شاهد تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه باشد اما قابل قبول نیست که آزادی تردد دریایی به این شکل آسیب ببیند.»

ساعاتی قبل‌تر ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیه‌ای ادعا کرد نیروهای انصارالله یمن «حمله‌ای پیچیده» با شلیک چندین موشک‌ و پهپاد در دریای سرخ انجام دادند. 

سنتکام در بیانیه‌ای که روی شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، ادعا کرد این حمله حدود ساعت نه و ۱۵ دقیقه صبح به وقت محلی رخ داد و در آن پهپادهای تهاجمی انتحاری و موشک‌های کروز و بالستیک ضد کشتی که از یمن به سمت ده‌ها کشتی در دریای سرخ شلیک شد، مورد استفاده قرار گرفتند. 

ارتش یمن در حمایت از مردم فلسطین اعلام کرده به هیچ کشتی اسرائیلی و کشتی‌هایی که مقصد آن‌ها اراضی اشغالی فلسطین است، اجازه عبور از تنگه باب‌المندب و دریای سرخ را نخواهد داد.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در غرب آسیا اخیرا در بیانیه‌ای اعلام کرد که با نیروهای یمنی در دریای سرخ درگیر شده و ۱۰ نظامی یمنی را به شهادت رسانده است.

در واکنش، سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که آمریکا باید مسئولیت به شهادت رساندن نیروهای دریایی یمن را بپذیرد و اقداماتش مانع نیروهای یمنی برای عمل به وظیفه دینی و اخلاقیشان در قبال فلسطین نخواهد شد.

در پی حملات یمنی‌ها به کشتی‌های اسرائیلی و مرتبط با این رژیم، آمریکا ائتلافی بین‌المللی را تشکیل داد که با اقبال چندانی از سوی متحدانش روبرو نشده و بر اساس اعلام پنتاگون ۱۲ کشور در حال حاضر شرکای آن هستند. آمریکا همچنین به دنبال قطعنامه‌ای در شورای امنیت درباره دریانوردی در دریای سرخ است.

انتهای پیام/