جشنواره تجسمی فجر؛ فرصتی برای حضور عرصه‌های جدید تصویرگری
09:51 2024/01/23

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، 5 روز تا برگزاری شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر باقی مانده است. مهمترین رویداد کشور در حوزه‌ هنرهای تجسمی که امسال با اضافه شدن چندین بخش جدید تلاش شده تا به لحاظ کیفی نیز سطح برگزاری آن ارتقاء یابد.

هاجر سلیمی نمین دبیر بخش تصویرسازی در شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی فارس درباره کیفیت آثار ارسالی در این بخش اظهار کرد: کیفیت آثار ارسالی بالاتر از سطح انتظار بود. به طور کلی می‌توان گفت جشنواره امسال شاهد حضور حدود ۶۰ تصویرگر حرفه ای در بخش تصویرسازی و حدود ۲۰ تصویرگر حرفه‌ای در بخش قله‌هاست که عموم آنها جوانان دهه ۷۰ هستند. این تعداد با سخت‌گیری بسیار از میان حدود ۴۵۰ شرکت کننده برگزیده شده‌اند. این آمار نشان دهنده حرکت رو به جلوی این هنر در کشور است.

وی با اشاره به نقش جشنواره فجر در تصویرسازی گفت: تلاش می‌شود که جشنواره تجسمی فجر انعکاس دهنده فعالیت‌های یکساله تصویرگران حرفه‌ای کشور باشد.از این منظر جشنواره می‌تواند نقاط قوت و ضعف این حوزه را در هر سال بازتاب بدهد و از این طریق، چشم اندازهای کوتاه مدت یا بلند مدت برنامه ریزی شده و هدفمندی برای سال‌های آتی ترسیم کند.

دبیر بخش تصویرسازی افزود: تلاش شده بخش تصویرسازی جشنواره امسال،عرصه‌ای برای حضور حرفه‌ای‌های تصویرگری باشد، بنابراین تنها آثاری که دارای تمامی استانداردهای لازم بوده اند به این بخش راه یافته اند. از نقاط قوت این جشنواره تنوع سبک، تکنیک، مدیا و ژانرهای تصویرگری است؛ علاوه بر تصویرگری کتاب داستان کودک و نوجوان، کتاب شعر، تصویرگری علمی و مطبوعاتی، تصویرگری کاربردی و بینارشته‌ای ها نیز برای این جشنواره ارسال شده اند و نمونه‌های حرفه‌ای آنها به معرض نمایش درخواهند آمد. با این تفسیر، تلاش شده جشنواره فجر محدود به تصویرگری کتاب داستان نباشد و مجالی را برای حضور عرصه های جدید تصویرگری هم فراهم کند.

سلیمی نمین درباره جایگاه تصویرسازی ایران در دنیا خاطرنشان کرد: تصویرگران ایرانی هر ساله در مسابقات بین المللی تصویرگری کتاب در جهان حضور موثر دارند و عموما حائز رتبه‌های برتر می شوند و این نشان دهنده همگامی حرکت تصویرگری در حوزه کتاب در ایران و جهان است. اما نکته مهمی که همواره به عنوان دغدغه تصویرگران مطرح بوده وجود برخی مرزکشی‌ها، از جمله مساله قلمداد شدن این هنر در زمره هنرهای کاربردی است.

وی ادامه داد:‌در سال‌های اخیر شاهد تلاش مجدانه تصویرگران جهان برای جابجایی این مرزها بوده‌ایم؛ بالاخص تلاشی که به طرق مختلف سعی دارد مرزهای تصویرگری را تا هنرهای زیبا پیش ببرد. به جرات می‌توان گفت برخی تصویرگران ایرانی نیز در دهه‌های اخیر نقش مهمی در این زمینه ایفا نموده‌اند، لیکن عدم وجود زیرساخت‌های مناسب همواره سبب بی ثمر ماندن بسیاری از این تلاش‌ها در ایران بوده است.

سلیمی نمین در پایان گفت:به نظر می‌رسد جشنواره فجر امسال با توجه ویژه به حرکت جهانی تصویرگری به سمت هنرهای زیبا تلاش کرده به عنوان نقطه عطفی برای از میان برداشتن موانع و نمایش دستاوردها و ثمرات این حرکت مطرح شود.

قابل ذکر است افتتاحیه شانزدهمی جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیری امیر عبدالحسینی ۸ بهمن در موزه‌ هنرهای معاصر تهران انجام می‌شود و آثار منتخبین تا ۲۶ بهمن به نمایش در می‌آید.

پایان پیام/