اسماعیلی: باید همه عوامل هنری را برای ثبت لحظات بی‌نظیر اربعین بکار بگیریم
10:44 2024/01/27

به گزارش خبرگزاری فارس آیین اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

در این مراسم اسماعیلی گفت: حضرت زینب سلام الله علیها جهاد تبیین خود را بعد از شهادت برادر عزیزشان و شهادت اصحاب و یاران امام شروع کردند. در مجلس یزید و شام در کنار امام سجاد علیه السلام آن نقش بی بدیل و ماندگار را در معرفی اهداف قیام و مظلومیت شهدای کربلا بر زبان آوردند.

وی با اشاره به اینکه امروز به برکت انقلاب اسلامی و مسیر تمدن سازی نوین اسلامی، مفاهیم اصیل مکتب امام حسین علیه‌السلام مجدداً بازنمایی شد، گفت:‌ سال‌های دشوار حضور تروریست‌ها در عراق و سوریه مانع زیارت نشد. خطرات زیادی در آن سال‌ها مردم را تهدید می‌کرد. در همان ایام، فرزندان مکتب امام از ایران و عراق و پاکستان و افغانستان و لبنان با عشق، لقب مدافعین حرم حضرت زینب را به خودشان اختصاص دادند. انقلاب اسلامی تمام این تهدیدات را با نام امام حسین پشت سر گذاشت. اینجاست که زبان فرهنگ و هنر، مهم‌ترین عامل برای انتقال تمام زیبایی‌های این سفر تمدن‌ساز است.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه باید تمام عوامل هنری را به کار بگیریم تا لحظات ماندگار این اتفاق بی‌نظیر را روایت کنیم، گفت: حالا که تمام دنیای استکبار تصمیم به سانسور و نادیده گرفتن این اتفاق گرفتند، باید با تمام وجود به صحنه بیاییم. کجای دنیا چنین اتفاقی رخ می دهد؟ ده ها میلیون عاشق با پذیرایی و مهمان نوازی برادران و خواهران عراقی به زیارت اباعبدالله علیه السلام می روند. اینها همگی توسط جریان مردمی صورت می گیرد. اینها چیزی جز عشق و علاقه و محبت و عاطفه و حماسه نیست.

وی افزود: همان طور که اشاره شد، رسانه های دست پرورده امپریالیسم سعی دارند تمام این زیبایی ها را تحریف کنند و ما باید با استفاده از زبان رسای هنر، فرهنگ و رسانه بتوانیم مبلغ این حرکت جهانی باشیم. بنابراین از دست اندرکاران برنامه تشکر می کنم که مجاهدانه وارد عمل شدند. آثار این دوره از جشنواره رشد صد در صدی داشته است و بایستی گسترش داد و بخش های دیگر را هم اضافه کنند. در حوزه فیلم، دوستانم در فارابی برای این جشنواره فیلم سینمایی آماده کردند. ما بایستی از تمام امکانات هنری مان استفاده کنیم. از سمفونی ها استفاده کنیم. در هر ماه سمفونی هایی با مضامین دینی داریم. رقم زدن رویدادهای هنری با این لشکر میلیونیِ دلدادگان مکتب عاشورا شدنی است. ما زیارت اربعین را وسیله ای برای دستیابی به تمدن سازی نوین اسلامی می دانیم. تمام مظاهر و زیبایی های یک زندگی در شأن و تراز جامعه اسلامی را در این ایام همگی تجربه کردیم و باید با ابزار هنر این تجربه را به تجربه ماندگار و همیشگی تبدیل کنیم.

حجت الاسلام حسینی نیشابوری دبیر نهمین جایزه بزرگ اربعین گفت: این دوره مفتخر است به اینکه در حوزه کمی و کیفی اتفاقات بسیار خوبی رقم بزند. در موضوع تبلیغ جایزه جهانی و به قصد اشاعه و بسط و گسترش فرهنگی اربعینی و نیز فعال سازی مروجین اربعینی کارهای خوبی صورت گرفت و منتج شد به اینکه از لحاظ کمّی نسبت به سال گذشته مجموعه آثار از ۵ هزار و ۱۰۰ اثر به بیش از ۱۲ هزار برسد. در بحث کیفی نیز عملکرد خوبی صورت گرفت.

وی افزود: در حوزه جغرافیایی، کشورها از ۲۷ کشور به ۳۸ کشور توسعه یافت. هدف غایی، توجه دادن مردم به فرهنگ عاشورایی و نیز به گفتمان کربلایی و به شعار صبر و مقاومت و استقامتی است که امروز تبلور آن در غزه نمود دارد.

انتهای پیام/