مشارکت در انتخابات چگونه موجب افزایش اعتبار ما در حوزه بین الملل می‌شود؟
08:26 2024/01/29

«مشارکت قوی»، «رقابت واقعی»، «سلامت به معنای حقیقی کلمه» و «امنیّت انتخابات» چهار خصوصیت و محوری بود که رهبر معظم انقلاب اخیرا در دیدار مردم کرمان و خوزستان درباره انتخابات به آن اشاره و تاکید کردند که این چهار خصوصیّت باید انجام شود و به آن جامه عمل پوشیده شود.

با توجه به این مسئله در گفت وگو با محسن پاک آئین کارشناس مسائل بین الملل و سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان به بررسی تاثیر «مشارکت قوی در انتخابات» در عرصه بین الملل پرداختیم که در ادامه آمده است:

پاک آئین در این گفت‌ وگو بیان کرد: انتخابات در هر کشوری موجب مقبولیت و مشروعیت آن کشور می‌شود و پشتوانه‌ای است برای اینکه کشورها بتوانند برنامه‌های خودشان را دنبال کنند.وی افزود: در ایران نیز همیشه این‌گونه بوده که مشارکت حداکثری مردم موجب همبستگی ملی، قدرت و استحکام ایران بخصوص در عرصه سیاست خارجی شده و اتکای نظام به آرای مردم و حمایت مردم با حضور در انتخابات، قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی ایران را به طور فزاینده ای افزایش داده است.

این تحلیلگر روابط بین الملل تصریح کرد: نکته اول اینکه مشارکت گسترده مردم در انتخابات منجر به یاس و ناامیدی دشمنان می‌شود و میزان نمایش میدان انسجام ملی و قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران در داخل، قدرت چانه زنی ایران را در عرصه‌های جهانی و منطقه‌ای را برای تامین منافع مردم و پیشبرد اهداف سیاست خارجی تقویت می‌کند.

پاک آئین عنوان کرد: نکته دوم، حضور اکثریت مردم در انتخابات باعث می‌شود ترفندهای ایران هراسانه که کشورهای مختلف به خصوص آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور اروپایی علیه ایران دنبال کردند خنثی شود.

وی یادآور شد: ما در مقاطع مختلف، از بعد پیروزی انقلاب اسلامی شاهد این بوده‌ایم که در هر مقطعی که خطری ایران را تهدید کرد، یا دشمنان علیه ایران بسیج شدند، هنگامی که حضور مردم را در انتخابات دیدند دیدگاهشان تغییر کرد و بالعکس ایران از موضع قوی در مذاکرات و تعاملات بین‌المللی شرکت کرده است.

سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان در ادامه گفت: نکته بعدی اینکه مشارکت مردم در انتخابات که نمایش ثبات امنیت در کشور است، موجب این می‌شود که کشورهای دیگر همکاری‌های اقتصادی خودشان را با ایران افزایش دهند. امروز سرمایه کشورها در جایی می‌رود که امنیت و ثبات در آنجا وجود داشته باشد و مشارکت حداکثری مردم به طور طبیعی موجب ثبات و امنیت می‌شود؛ این مشوقی است برای حضور گسترده کشورهای جهان در عرصه اقتصادی ایران و سرمایه‌گذاری در ایران.

پاک آئین گفت: در مجموع می‌توان گفت، شرکت در انتخابات کشور را در مقابل تهدیدات خارجی بیمه می‌کند و در داخل نیز موجب ایجاد امید به آینده برای مردم خواهد شد.

این تحلیلگر روابط بین الملل افزود: در حال حاضر نیز رسانه‌های بیگانه و معاند از جمله رسانه‌های آمریکایی، اروپایی و به خصوص رژیم صهیونیستی که در آستانه اضمحلال قرار دارد، در این روزها سعی می‌کنند با فضاسازی‌ و عملیات‌های روانی مردم را از حضور در انتخابات مایوس کنند و نظام را از این منبع قدرت که مردم هستند محروم کنند. البته همانطوری که در انتخابات‌های گذشته نیز شاهد آن بوده‌ایم، هرگز موفق نخواهند شد و در این انتخابات نیز شاهد این خواهیم بود.

وی تاکید کرد: در عین حال مسئولین مرتبط با انتخابات نیز موظف هستند با انجام اقدامات اطمینان ساز بر مبنای دیدگاه‌های مقام معظم رهبری که در چند نکته از جمله مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات تاکید دارند، تلاش در جهت تعمیق شدن آن کنند که شاهد یک انتخاب پرشور و فراگیر در کشور باشیم.

سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: اولویت اصلی انتخابات حضور مردم بوده و این که به چه کسی رای بدهند موضوع دوم است. مهم این است که مردم حضور گسترده در انتخابات داشته باشند و حمایت خودشان را از نظام با حضور در انتخابات نشان بدهند؛ در عین حال از مسیرهای صحیح نیز به دنبال انتخاب افراد اصلح برای دادن رای باشند.

پایان پیام/