تبریزی‌ها به نمایشگاه تجسمی فجر آمدند
12:51 2024/02/05

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس مجموعه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) روز گذشته(یک‌شنبه، ۱۵ بهمن‌ماه) چهارمین روز از میزبانی نمایشگاه بخش‌‌های رقابتی (طوبای‌ زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را با رفت و آمد استادان، هنرمندان، دانشجویان هنر و عموم مردم پشت سرگذاشت.

از نکات قابل توجه این روزهای نمایشگاه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، حضور گروه‌های مختلف دانشجویی و دانش‌آموزان هنرستانی است. دانشجویان ناشنوای رشته‌های هنر دانشگاه آزاد واحد بین‌الملل فرشتگان (ویژه شهروندان با نیازهای ویژه) تهران، هنرمندان و دانشجویانی از بوشهر، البرز، تبریز و خوزستان طی روزهای اخیر با حضور در صبا از نمایشگاه فجر شانزدهم بازدید کرده‌اند.

مجید عابدی یکی از استادان دانشگاه هنر اسلامی تبریز و فعال در حوزه صنایع دستی فلز، قلم‌زنی، حجم و مجسمه‌های محیطی است که در ساعات ابتدایی روز یک‌شنبه با همراهی گروهی از دانشجویان این دانشگاه از نمایشگاه بخش‌های رقابتی (طوبای‌زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بازدید کردند. 

عابدی پس از بازدید از آثار، درباره اینکه تاکنون به‌عنوان هنرمند در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت داشته است یا خیر گفت:  تاکنون توفیق شرکت در جشنواره به عنوان هنرمند را نداشته‌ام اما هرساله برای دیدن نمایشگاه در تهران حاضر می‌شویم. امروز هم به همراه تیمی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز با همراهی دانشجویان رشته طلا و جواهر برای بازدید از نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر در موسسه صبا حضور پیدا کرده‌ایم.

او با بیان اینکه همواره پیگیر فعالیت‌ها و نمایشگاه‌های جشنواره هنرهای تجسمی فجر است، افزود: هرسال بازدید دانشجویان دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز از نمایشگاه فجر را پیگیری می‌کنیم؛ دانشجویان ما با علاقه در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت می‌کنند و خوشبختانه کارهای خوبی هم از آن‌ها روی دیوار رفته است. 

این هنرمند به تمایز جشنواره فجر نسبت به سال‌های گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: فکر می‌کنم امسال جشنواره هنرهای تجسمی فجر نسبت به سال گذشته رویکرد جدیدی را دنبال کرده است و در رشته‌های خوشنویسی، تصویرسازی و نقاشی آثار پررنگ‌تر بودند درحالی که شخصا انتظار داشتم آثار حجمی بیشتری را شاهد باشم اما امسال آثار حجمی کمتری به چشم می‌خورد. 

عابدی آثار هنری عرضه شده در نمایشگاه را مورد اشاره قرار داد و با تاکید براینکه کارهای خوب با ایده‌های خوبی را تماشا کرده است، گفت: خوشبختانه نمایشگاه خیلی خوب بود و امیدواریم هرسال پربارتر و باکیفیت‌تر برگزار شود. 

او در پاسخ به این پرسش که چه بخش‌هایی از نمایشگاه را جذاب‌تر می‌داند، عنوان کرد: از نظر من کارهای نقاشی، تصویرسازی و خوشنویسی بهتر و پررنگ‌تر بودند؛ البته این یک نظر شخصی است و هر کس بنا بر تخصص خود تنها می‌تواند یک بخش را ارزیابی کند اما در مجموع، نمایشگاه خوب و متفاوتی بود. در بخش موثر و پررنگ نقاشی‌خط، وقتی هنر خوشنویسی با آثار حجمی تلفیق می‌شود، خروجی کار جذاب‌تر خواهد بود. به طور کلی وقتی هنر از سطح و فرم به حجم می‌رسد، جذابیت آن دو چندان می‌شود و به‌نظرم همین باعث جذب بیشتر مخاطب خواهد شد. همچنین مفهوم کارها نیز در ایجاد جذابیت می‌تواند موثر باشد. 

این استاد دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز خاطرنشان کرد: امروز به همراه یک تیم ۹ نفره از دانشجویان دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز و دانشجویان مقطع کارشناسی طلا و جواهر در نمایشگاه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حاضر شدیم، از آثار هنرمندان بخش‌های مختلف بازدید کردیم و خوشبختانه تجربه ماندگاری برایمان رقم خورد‌.

پایان پیام/