به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به تازگی موضوع تعدیل ۳۰ درصد از پرسنل «هلدینگ صنایع مادیران» از طریق سامانه «سوت زنی» در خبرگزاری فارس ثبت شده است.
براساس اعلام کاربران سامانه «سوت زنی»، این هلدینگ بزرگ صنعتی پیرو ابلاغیه اخیر نرخ افزایش دستمزد در سال ۱۴۰۱، در اقدامی عجولانه اخراج ۳۰ درصد از پرسنل خود را در دستور کار قرار داده است.
ثبتکنندگان اعلام کردهاند که این هلدینگ بزرگ صنعتی دارای چهار شرکت و کارخانه است و در سال مالی ۱۳۹۹ بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان سود خالص از اثر تورمی و در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ میلیارد سود خالص محقق کرده است و حال از خبرگزاری فارس خواستار پیگیری در اینباره شدهاند.
ثبتکنندگان این تقاضا عنوان کردهاند که با اخراج این ۳۰ درصد پرسنل، در کنار اثرات زیانبار ناشی از بیکاری برای شاغلان، در واقع خانوادههای آنها در سال جدید دچار مشکلات مالی عدیده خواهند شد.
خبرگزاری فارس تلاش کرد موضوع را از مدیران این هلدینگ پیگیری کند، در این راستا در همین روزهای نوروز تماسهای تلفنی مکرری با مدیر عامل هلدینگ مادیران (ثقفی)، مدیر عامل شرکت الکترونیک مادیران (مرتضائیان) و مدیر عامل شرکت لوازم خانگی مادیران (قهاری) گرفته شد اما موفق به صحبت با هیچ یک از این مدیران نشدیم.
با این حال پیگیری خبرنگار فارس از یکی از مشاوران رسانهای این هلدینگ هم انجام شد که در اینباره ادعا شد: هلدینگ چون امکان تأمین مواد اولیه به علت نبود نقدینگی را ندارد، مجبور است تعداد کمی از کارکنان خود را تعدیل کند و این در حالی است که این شرکت هیچ بدهی مالیاتی ندارد اما بانکها هیچ حمایت تسهیلاتی برای تأمین مواد اولیه از ندارند.
عنوان شده است که هلدینگ در مجموع یکهزار و ۷۰۰ نفر پرسنل دارد و در دو سال گذشته دو خط جدید تولید لوازم خانگی مطابق با آخرین تکنولوژی روز دنیا را راهاندازی کرده است و به همین منظور نزدیک به یکهزار نفر نیرو جذب کرده است و در مدت ۲ سال پرسنل این شرکت از ۸۰۰ نفر به ۱۷۰۰ نفر رسیده است.
/ انتظار حمایت دولت
این مشاور رسانهای در گفت با فارس تایید کرده است که در پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۵ درصد از پرسنل این شرکت اعلام شده است چون مواد اولیه فقط برای تولید ۳ ماه اول سال وجود دارد بنابراین از تیرماه ۱۴۰۱ شرکت توانایی پرداخت حقوق آنها را ندارد.
وی مدعی شده است: علت عدم تمدید قرارداد با این افراد ابلاغیه افزایش دستمزد ۱۴۰۱ نبوده است بلکه قبل از ابلاغ ابلاغیه این تصمیم اتخاذ شده بود چون عملا از خرداد ماه امسال دیگر موادی وجود ندارد که بتواند یخچال و لباسشویی و یا تلویزیون تولید کند.
به گفته وی در دو سال گذشته اقدام به جذب یکهزار نفر و راهاندازی دو خط تولیدی با سرمایهگذاری یکهزار میلیارد تومان کرده است، در سال ۱۴۰۱ برای اینکه فعالیت این خطوط تولیدی استمرار یابد نیاز به جذب ۸۰۰ نفر پرسنل داشت اما با توجه به مشکلات تامین نقدینگی و سرمایه در گردش مجبور به تغییر سیاست در مدیریت نیروی انسانی شده است.
وی اظهار داشت: براساس مصوبه هیات وزیران که در دولت قبل مصوب شد با توجه به شیوع و تعطیلی های اجباری اگر بنگاهی تعدیل نیرو نداشته باشد به آن ۵ درصد بخشودگی مالیاتی تعلق خواهد گرفت؛ در این دو سال مطابق اسناد وزارت کار و مطابق لیست بیمه علاوه بر اینکه هیچ تعدیل نیروی نداشتیم بلکه به علت راه اندازی دو خط جدید تولیدی بیش از هزار نفر نیز استخدام کرده است اما با این وجود مصوبه معافیتی 5 درصدی مالیاتی در دولت قبل اجرا نشد و سازمان مالیاتی آن مصوبه را نپذیرفت، اگر این مصوبه اجرایی میشد از محل معافیت مالیاتی ۳۵ میلیارد تومان نقدینگی بیشتر داشت و شاید امروز وضعیت به گونهای دیگر بود.
به گفته وی امید مدیران این است که با توجه به تاکید دولت مردمی و نگاه وزیر در حمایت از تولید داخل هر چه زودتر مشکل سرمایه در گردش این شرکت حل شود و هیچ کدام از پرسنل از خرداد امسال بیکار نشوند و در مقابل با راه اندازی خط جدید در خرداد ۸۰۰ نفر دیگر نیز به این مجموعه اضافه شود.
به گزارش فارس این رسانه تلاش میکند در کنار پیگیری موضوع اخراج بخشی از پرسنل از وزارت ، حتما در گام بعد پس از تعطیلات نوروز مجددا موضوع را از مدیران این هلدینگ پیگیری کند و از آنها بابت برنامهریزی تعدیل پرسنل توضیحات دقیق و جامعی بخواهد.
همچنین منتظر دریافت توضیحات بیشتر شرکت مذکور در اینباره است.
پیام/