مربیان تربیتی؛ سربازان انقلابند
11:26 2022/04/04

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، محدثه رشید فعال سابق دانشجویی در یادداشتی با اشاره به: هدف اصلی از تأسیس نهاد امور تربیتی در آموزش و پرورش، حفظ و حراست از اسلام و انقلاب است. به همین دلیل شعار " مربیان تربیتی سربازان انقلابند " به عنوان نشانی از شهیدان رجایی و باهنر محور برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های امور تربیتی قرار گرفته است. یعنی همیشه مربیان و معاونین پرورشی مدارس در میدان حضور دارند چه کلاس ها حضوری باشند و چه غیرحضوری.برای یک مربی پرورشی هیچ فرقی نمیکند که قرار است با دانش آموز خود در فضای مجازی کار کند و یا فضای حضوری. برای او تأثیرگذاری بر روی دانش آموز اهمیت دارد.

 ازاین­ رو، باید به صورت دقیق و حساب شده برای تعلیم و تربیت جامعه برنامه­ ریزی کرد؛ به گونه­ ای که  همه استعدادهای جسمی، روحی، عاطفی و عقلی انسان­ها به صورت همسان و مناسب پرورش داده شود.

تعلیم باید با تربیت آمیخته باشد. بهترین شکل کار این است که معلم، مربی نیز باشد.

در دوران کرونا مربیان پرورشی جدا از مطالبی که عرض کردم شرایط و ضوابط همه گیری کرونا و.... را در نظر گرفتند و هرکدام متناسب با شرایط، ظرفیت ها و امکانات مدرسه خود برنامه ریزی کردند و در صدد اجرایی کردن تک تک برنامه های خود برآمدند.

اینطور نیست که بگوییم در این دو سال در فضای مجازی برای دانش آموزان کاری صورت نگرفته است که حال بخواهیم وارد میدان تربیت شویم و کمبودهای این فضا را جبران کنیم و معتقدم که حضور و تأثیرگذاری مربیان پرورشی کمرنگ نبوده‌. 

تاثیر حضوری بودن مدارس و ارتباط چهره به چهره با دانش آموزان را منکر نیستم اما باز هم در فضای مجازی با وقت و زمانی که مربیان پرورشی گذاشتند توانستند اهداف خود را دنبال و دانش آموزان را با خود همراه کنند. دقیقا همان کاری که وزارت آموزش و پرورش با راه اندازی کانال های مختلف فرهنگی، هنری در فضای شاد انجام داد.

از ویژگیهای آموزش در اپلیکیشن شاد می توان به انعطاف پذیری، محدود نبودن به لحاظ زمان آموزش و تربیت اسلامی، تولید محتوا، برگزاری کلاس ها در پخش زنده شاد، استفاده از ظرفیت گفتگوی صوتی در کلاس های درس، نظرسنجی و آزمون ساز شاد برای طراحی سوالات امتحانی و آزمونک ها، محدود نشدن به کتاب درسی، شادبین و نحوه جستجوی در فضای مجازی استاندارد و..... اشاره کرد.

بنده با وجود تمامی این مسائل برنامه ای جامع با مشورت مدیر و اساتید مجموعه آموزشی که در آن فعال هستیم نوشتم و سعی کردم در این برنامه به بعد فردی، خانوادگی و اجتماعی توانایی ها و استعدادهای دانش آموزان توجه کنم. ابتدا کار خود را با کتاب و کتابخوانی شروع کردم، چرا که معتقدم رشد دانش آموز در تمام ابعاد با کتاب های مفید و مؤثر نتیجه می دهد.

راه اندازی هیأت دانش آموزی و قرائت دعای توسل در فضای شاد، برگزاری مجلس مذهبی، معرفی و خوانش کتاب، اکران هر هفته فیلم های مردمی جشنواره عمار به صورت مجازی، اجرای طرح قطره ای کوچک برای شادی هم وطن،  برگزاری طرح معماهای علمی و پرورشی، ترغیب دانش آموزان به نوشتن یادداشت برای کتابهای خوانده شده، تأسیس حسینیه شهید هاشم بندار، مشارکت دادن دانش آموزان در امور پرورشی، دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات و انتقادات ایشان به منظور افزایش کیفیت فعالیت های پرورشی، توجه به ساحت های شش گانه سند تحول آموزش و پرورش در اجرای برنامه های پرورشی ، تشویق و ترغیب دانش آموزان به نماز اول وقت در مدرسه و منزل، شناساندن زنان تراز انقلاب اسلامی به عنوان الگوی برتر به دانش آموزان، جلب مشارکت اولیا در فعالیت های پرورشی، برگزاری محفل ادبی با حضور مدیر و  نویسندگان انتشارات راه یار( کاری که در هر مدرسه ای انجام نمی شود و دانش آموزان کتابهای مفید و نویسندگان برجسته را کمتر می شناسند و با آنها ارتباط میگیرند)، برگزاری جلسات تاریخ شفاهی با حضور مسئول تحقیق تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی( که ان شاءالله منجر به چاپ کتاب میشود، یعنی دانش آموز در این سن با الگوهای زندگی خود در راستای سبک زندگی اسلامی ایرانی آشنا میشود و از طریق پروژه تاریخ شفاهی از زندگی و سیره آنها مطلع می گردد)، پیشنهاد اکرانهای مجازی جشنواره عمار به معاونت انجمن اولیاء اداره ناحیه دو آموزش و پرورش، برگزاری جلسه آنلاین با نویسنده کتاب دختر تبریز و راوی کتاب، ساخت فیلم برای شرکت در جشنواره مردمی فیلم عمار توسط دانش آموزان پایه هشتم و... از اهم فعالیت هایی است که ما با همکاری بخش‌های مختلف در مدرسه انجام دادیم. این فعالیت ها البته تنها گوشه ای کوچک از فعالیت های امور پرورشی مدرسه ماست و این طرح ها امکان الگو شدن و بسط دادن به سایر مدارس را دارد.

به جرأت می توانم بیان کنم که بیشترین استفاده را از اپلیکیشن شاد در راستای اهداف تربیتی انجام دادیم و تا توانستیم از این ظرفیت استفاده کردیم.

با وجود همین شرایط کرونا دانش آموزان برای امانت گرفتن کتاب و...‌ با رعایت پروتکل های بهداشتی مدرسه می آمدند و از ظرفیت کتابخانه مدرسه استفاده میکردند.

هنوز هم با دانش آموزان پارسال خود در ارتباط هستم و در فعالیت های پرورشی مدرسه مشارکت دارند.

مهم این است که مربی پرورشی چگونه آموزش دیده و حال با شرایط کرونا چطور می تواند با توجه به ظرفیت مدرسه، دانش آموزان را پای کار بیاورد و معاونت محترم پرورشی وزارت آموزش و پرورش مربیان پرورشی کشورم ایران منتظر نماندند تا مدارس حضوری شوند چرا که سرباز آتش به اختیار انقلاب منتظر نمی‌ماند.

لازم است یادآوری کنم که زمان جنگ تحمیلی هم این کادر پرتلاش تربیتی کشور منتظر نماندند تا جنگ تمام شود....

تمام صحبت های بنده گویای این جمله است: 

آسمان فرصت پرواز بلندی است، قصه این است که تا چه اندازه کبوتر باشی.

انتهای پیام/