فارس من| نظارت بر بازار کالا‌های اساسی با استفاده از ظرفیت 7000 بسیجی/مردم گرانفروشی ها را با سامانه 124 اطلاع دهند
01:59 2022/01/05

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ قیمت برخی محصولات کشاورزی بیشتر از آنچه در ستاد تنظیم بازار مصوب شده و یا وزارت جهاد کشاورزی بارها در سایت رسمی خود اعلام کرده به فروش می رود، بررسی ها نشان میدهد هیچ اتفاقی در بازار نیفتاده که عاملی برای بالا رفتن قیمت  شود، تنها سود جویان در سایه عدم نظارت گرانتر می فروشند و البته برخی فروشندگان به همان قیمت مصوب پایبندند.

بر اساس مصوب ستاد تنظیم بازار هر شانه تخم مرغ 43 هزار تومان وهر کیلو مرغ 31 هزار تومان باید باشد اما این قیمت ها در بازار به ترتیب به 60 و 33 هزار تومان رسیده است و این تفاوت نرخ فروش به جیب عده ای سودجو و فرصت طلب می رود که از هر فرصتی برای گرانفروشی استفاده می کنند.

مخاطبان «فارس من» خبرگزاری  با ثبت سوژه ای با عنوان « سودجویی دلالان در بازار تخم مرغ در سایه نبود نظارت» درخواست پیگیری کرده اند.

مخاطبان فارس  تاکید کردند:‌«قبل از اینکه اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومان برای کالاهای اساسی شروع شود، قیمت دو محصول مرغ و تخم‌مرغ افزایش یافته است، به طوری که هر شانه تخم‌مرغ به ۶۰ هزار تومان و هر کیلو مرغ ۳۳ هزار تومان به فروش می‌رود.با توجه به اینکه این ارز در ماه جاری هم همانند ماه‌های قبل برای نهاده‌های دامی تأمین شده و نهاده‌ها با همان قیمت قبلی در سامانه بازارگاه بارگذاری شده‌اند هرگونه گرانی در بازار مرغ و تخم‌مرغ قابل قبول نیست مسئولان فروش این محصولات با قیمت‌هایی فراتر از مصوب را بررسی و با آن برخورد جدی نموده و از هرگونه گران فروشی جلوگیری کنند.»

با طرح این مشکل در باره گرانی بازار از سوی مخاطبان «فارس من»، خبرگزاری فارس موضوع را پیگیر کرد.

پیگیری خبرنگار فارس حاکی است وزارت  جهاد کشاورزی برای کنترل گرانفروشی ها سه اقدام فوری  انجام داده است، نخست اینکه رزمایش سراسری نظارت بر بازار کالا‌های اساسی برای مقابله با گرانفروشان با حضور 7000 نیروی بسیجی اجرا می کند، دوم با هماهنگی سازما نهای بازرسی نظارت خود را تقویت می کنند، سوم به مردم  اعلام کرده هر گونه مشاهده تخلف را با سامانه 124 گزارش دهند تا ماموران نظارتی بلافاصله حضور یابند.

وزارت جهاد کشاورزی از اجرای  رزمایش سراسری نظارت بر بازار کالاهای اساسی خبر داده تا عده ای سودجو در حالی که نهاده ها همچنان با ارز دولتی در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد، نتوانند قیمت ها را افزایش دهند.

این رزمایش از 9 دیماه آغاز شده و ۷۰۰ نفر از نیرو‌های بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت، همچنین ۷۰۰ نفر از اعضای بسیج برای انجام گشت‌های نظارت بر بازار و بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی ملحق شده‌اند، همچنین ۷ هزار نیروی بسیج نیز به صورت داوطلب، وزارت جهاد کشاورزی را در این خصوص یاری می‌کنند.

این رزمایش با هدف برخورد قانونی با هر گونه گرانفروشی اجرا می شود و تیم‌های نظارت بر بازار وزارت جهاد کشاورزی با حضور در بازار و ارزیابی قیمت‌ کالا‌های اساسی با هرگونه گرانفروشی در این حوزه برخورد قانونی می‌کنند.

در این میان برخی فروشندگان قطع ارز 4200 تومانی به نهاده های دامی را عامل گرانی گفته بودند اما ایوب فصاحت رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه به گرانفروشان اجازه گرانفروشی نخواهند داد، اعلام کرد: تمام نیاز نهاده ای دامداران و مرغداران با ارز دولتی تامین شده  هیچ دلیل بر گرانفروش در بازار وجود ندارد.

فصاحت افزود: قیمت مصوب برای تخم مرغ شانه‌ای ۴۳ هزار تومان و برای مرغ کیلویی ۳۱ هزار تومان است و فروش این محصولات با قیمت‌هایی فراتر از مصوب، گران فروشی محسوب شده و با آن برخورد جدی خواهد شد و از هرگونه گران فروشی جلوگیری می‌شود.

به گفته این مسئول هیچ‌گونه گرانفروشی در این حوزه‌ها قابل قبول نیست و در صورت مشاهده این موضوع، گشت‌ها مراتب را برای برخورد قضایی به تعزیرات اعلام می‌دارند.

وی گفت: با توجه به اینکه این ارز در ماه جاری هم همانند ماه‌های قبل برای نهاده‌های دامی تأمین شده و نهاده‌ها با همان قیمت قبلی در سامانه بازارگاه بارگذاری شده‌اند هرگونه گرانی در بازار مرغ و تخم مرغ قابل قبول نیست.

وی گفت: نظارت‌ها در حال هوشمندسازی است و بازرسان جهاد کشاورزی به شکل گسترده در بازار حضور دارند تا از هرگونه گران فروشی جلوگیری شود و اگر مردم با گران فروشی در حوزه مرغ و تخم مرغ مواجه شدند آن را با سامانه ۱۲۴ در میان بگذارند تا بازرسان در کمترین زمان با حضور در واحد صنفی مراتب را به مراجع قضائی انتقال دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: با توجه به اینکه رفتارهای هیجانی باعث این افزایش قیمت شده برآورد ما این است که ظرف کمتر از سه روز این موضوع برطرف شود ضمن اینکه واحدهای توزیع نیز باید همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

گرانفروشان اصلاح ارز 4200 تومانی را که دولت هنوز اجرا نکرده است را بهانه ای برای گرانفورشی قرار داده اند، آنها می گویند چون قرار است ارز 4200 تومانی دیگر به نهاده ها داده نشود قیمت ها گران می شود و با این بهانه به استقبال گرانفروشی رفته اند، واقعیت این است که دولت هنوز این سیاست را اجرا نکرده و به دنبال فرصت مناسب  آماده سازی پیش نیازهای  قبل از اجر است.

علاوه بر این  برای اجرای هر طرح موفقی در کشور باید مردم و تمام صنوف مرتبط همراه دولت باشند که در غیر اینصورت به نتیجه نمی رسد و دود آن به چشم همه مردم می رود، بنابراین در این شرایط خاص فروشندگان و صنوف باید همکاری بیشتری داشته باشند.

نکته مهم این است که افزایش قیمت از سوی تولید کنندگان نیست یعنی محصولاتی مانند مرغ و تخم مرغ به همان قیمتی که پیشتر یعنی مرغ زنده 17500 و تخم مرغ شانه ای 41 هزار تومان در اختیار فروشندگان قرار می گیرد اما در این میان عده ای فرصت طلب گرانفروشی می کنند.

نکته بعدی اینکه سیاست پرداخت ارز 4200 تومانی برای واردات کالاها که به طور جدی از سال 1397 آغاز شد که به اذعان کارشناسان هیچ تاثیری در کاهش هزینه تولید و کاهش قیمت مصرف کننده نداشته بلکه به لحاظ ایجاد رانت و فساد باعث افزایش قیمت ها هم شده است.اجرای این سیاست غلط 690 میلیارد تومان رانت و فساد را در پی داشته است، تفاوت قیمت نرخ ارز دولتی و آزاد و سودی که از این محل عاید وارداتچی‌ها می‌کرد رقابت شدیدی برای واردات ایجاد کرد و نتیجه آن کاهش تولید و فساد‌های سرسام آور بود بنابراین حال که دولت تصمیم برای اصلاح این سیاست اشتباه گذشته گرفته نباید اجازه داد عده ای قلیل نتایج آن را بی  اثر کنند.

انتهای پیام/