به بهانه عدم پخش برنامه تلویزیونی «گفتگوی زنده شهرفرنگ»+فیلم
04:51 2022/04/14

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری فارس برنامه تلویزیونی «گفتگوی زنده شهرفرنگ» پس از پخش ۳۵۲ قسمت برنامه در شبکه خبر تعطیل شد.

حمیدرضا مدقق مجری-کارشناس «شهرفرنگ» در صفحه مجازی خود با اعلام این خبر نوشت: «به دلیل تغییر در جدول پخش برنامه‌های شبکه خبر، «گفتگوی زنده شهرفرنگ» دیگر پخش نخواهد شد.

آخرین پنجشنبه سال گذشته، سیصد و پنجاه و دومین (آخرین قسمت) این برنامه اجرا شد. خوشوقتم که قریب به هفت سال مسئولیت یکی از طولانی‌ترین برنامه‌های تخصصی شبکه خبر را برعهده داشتم. از همه همکارانم، اهالی فرهنگ و هنر و به ویژه مخاطبان این برنامه که در این مدت همراه شهرفرنگ بودند، سپاسگزاری می‌کنم.»

در ادامه به بهانه این خبر تلاش می‌شود به زبانی فشرده و ساده نکاتی درباره اهمیت این برنامه و برنامه‌هایی از این دست بیان شود:

این برنامه از اردیبهشت ماه سال ۹۴ آغاز به کار کرد و طی هفت سال به سوژه‌ها و موضوعات مختلفی در هنر ایران پرداخته بود که به صورت زنده روی آنتن می‌رفت و جریانات روز را به تصویر می‌کشید. برنامه شهر فرنگ برنامه‌ای نقد محور بود و مخاطبان بسیاری در میدان فرهنگ و هنر کشور پیدا کرده بود.

حضور وزیر ارشاد، معاون هنری، سینماگران، منتقدان و بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر در این برنامه آن را به برندی معتبر برای رسانه ملی تبدیل کرده بود. برنامه‌ای روشنگر که تلاش می‌کرد وفادار به فرایند نقد هنری، در گفتگوهایش با اهالی هنر( هنرمندان، مدیران، کارشناسان و پژوهشگران) چهار مرحله را به کار بگیرد: ۱. توصیف یا شرح،  ۲.  تحلیل، ۳. تفسیر ۴. داوری یا ارزیابی.

هرچند به واسطه ماهیت برنامه و گفتگو محور بودن آن و طیف گسترده مخاطبانش، عموما وجهه غالب «شهرفرنگ» دو مرحله اول یعنی توصیف یا شرح و تحلیل بود، اما گاهی در برخی از برنامه هایش رد تفسیر و ارزیابی را هم می‌توان مشاهده کرد. 

  برنامه«شهرفرنگ» بر این نکته تاکید داشت که بحث و گفتگو درباره وضعیت هنر کشور بسیار موضوع مهمی است. از این رو از سینما گرفته تا هنرهای تجسمی، موسیقی، تئاتر، نقد و پژوهش هنر و... را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌داد. نوع رویکرد مجری و گفتگویی که شکل می‌گرفت این برنامه را به برنامه‌ای حرفه‌ای و جذاب برای مخاطبان خود تبدیل کرده بود.

در هر قسمت از برنامه«شهرفرنگ»، افق‌های فکری مهمان‌ها و کارشناس-مجری به هم نزدیک شده و از امتزاج افق‌ها، افق تازه‌ای شکل می‌گرفت و در این فرآیند بود که مخاطبان نسبت به موضوعات مختلف آگاه‌تر می‌شدند، چرا که ما زاده گفتگویمان هستیم.

این برنامه به ما آموزش می‌داد که گفتگو درباره هنر بسیار مهم است، چرا که از دل گفتگو است که افق‌های فکری تازه تولید می‌شوند. 

در تحلیل نهایی آسیب شناسی، نقد و بررسی رخدادها، مطالعه نقاط قوت و ضعف سیاست‌ها و آثار هنری علاوه بر اینکه به هنرمندان برای ادامه مسیرشان کمک می‌کند، می‌تواند وسیله‌ای برای شناخت هنر برای مخاطبان نیز باشد. به نظر می‌رسد ادامه برنامه‌های تخصصی نقد محوری چون «شهرفرنگ»ضروری است، چرا که می‌تواند وضعیت فرهنگی هنری کشور  را به سمت و سوی مناسب‌تری پیش ببرد و باعث رشد و آگاهی بخشی در میان مخاطبان شوند. 

انتهای پیام/