به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، «حسین الحاج حسن»، وزیر سابق و عضو فراکسیون پارلمانی جنبش حزبالله لبنان در مصاحبهای اختصاصی با شبکه «» که امروز (جمعه) منتشر شد، به سؤالات مختلفی درباره انتخابات پارلمانی این کشور، روابط حزبالله با گروههای سیاسی و همچنین پارهای از مسائل منطقهای و بینالمللی پاسخ داد.
حسین الحاج حسن پاسخ داد: «ما به طور عادی با مسئله انتخابات برخورد میکنیم و در حوزههای مختلف لیستهایمان را مطابق با نگرش سیاسیمان تهیه کردهایم. اما مسئله اضطراری، مربوط به فروپاشی مالی لبنان است. افزون بر تهدیدات ادامهدار اسرائیل، ما (اشاره به کشور لبنان) تحت تأثیر جنگهای منطقهای قرار گرفتهایم».
عضو فراکسیون حزبالله ادامه داد: «و مسئله دوم، طبیعی است که این برنامه شاهد تمام این عنوانها باشد. هدف ما اقدام در جهت بازسازی اقتصاد لبنان و مقابله با علل فروپاشی [اقتصاد] و از بین بردن تبعات آن برای کشور است. متحدان ما شناخته شدهاند و ما با آنها وارد انتخابات خواهیم شد؛ از جنبش "امل" گرفته تا "جریان آزاد ملی" و جریان "المرده" و دیگر شخصیتهای سنی و برخی افراد از چند طایفه دیگر».
وی اضافه کرد: «ما با کسی در انتخابات دشمنی نداریم بلکه تنها رقبایی هستند که وارد این نبرد خواهند شد بهویژه حزب "القوات اللبنانیه" و آنانی که با نام گروههای "۱۴ مارس" شناخته میشوند و در پشت این حزب قرار دارند؛ همانانی که کارزارشان بر پایه تخاصم با ماست. اینان بحرانهای بزرگی را که خودشان از مسببانش بودند، فراموش کردهاند تا مشکل اساسیشان با حزبالله باشد».
الحریری رئیس [حزب المستقبل] احترام میگذاریم و میدانیم که این اتفاق در پی شرایطی رخ داد که او را وادار به اتخاذ چنین تصمیمی کرد. باید در نظر داشت که سید نصرالله پیشتر خود خواستار باقی ماندن الحریری در عرصه سیاسی شده بود بنابراین ما بر این باوریم که خروج او تأثیر منفی بر صحنه انتخابات داشت زیرا الحریری و جریان متبوع او یک مهره سیاسی بزرگ در نزد سنیها و در سطح ملی بودند».
در ادامه این پاسخ آمده است: «یادآور میشویم که مادر مراحل بسیار و مهمی در لبنان با رئیس الحریری همکاری کردیم و در چند دولت به ریاست او مشارکت داشتیم. همکاری ما ثمربخش ونتیجهبخش بود و باعث بالابردن سطح ثبات شد. بهرغم اختلافات سیاسی عمیق ما با او، اما ما با یکدیگر به شکلی متمدنانه اختلاف داشتیم».
حسین الحاج حسن اظهار داشت: «ما در حزبالله با وسایل و ابزارهای خود و ضمن احترام به همه وارد نبرد انتخاباتی خواهیم شد. طبیعتا ما در کنار متحدان خود در تلاش خواهیم بود تا کرسیهای بیشتری در پارلمان به دست آوریم و نه اینکه یکسوم را بگیریم همانگونه که اکنون به عنوان بخشی از اقدامات تحریکآمیز علیه ما، ما را به تلاش برای این کار متهم میکنند».
عضو فراکسیون حزبالله تأکید کرد: «طرح ما مذهبی نیست و هدف ما تنها یک طایفه خاص نیست! باید یادآور شوم که فراکسیون "الوفاء للمقاومه" (فراکسیون پارلمانی حزبالله) در دورههای گذشته نمایندگانی از میان سنیها و مسیحیان داشت که امر در انتخابات سال ۱۹۹۲ رخ داد. اما اینکه چه تعداد کرسی در حوزههای انتخاباتی و از میان طوایفی با استفاده از متحدانمان کسب خواهیم کرد، این در گرو انتخابات میباشد که نتیجه آن مبتنی بر یک فرایند کاملا دموکراتیک است».
عضو حزبالله پاسخ داد: «سید نصرالله چنین اتهامی به کسی نمیزند مگر زمانی که این اتهام مبتنی بر اطلاعات موثق او باشد که وی از افشای این اطلاعات خودداری میکند. طبیعی است که آنها به دنبال چنین اقدامی باشند زیرا فضای فعلی انتخابات -با توجه به لیستها و ائتلافها- نشان داده است که تضعیف فضای [انتخاباتی] حزبالله امری محال است».
حسین الحاج حسن بیان کرد: «متحد به این معنا نیست که او یک کپی از ماست. متحدان ما نیز سیاستهای خاص خودشان، اعتقادات و محاسبات خودشان را دارند و ما بر سر بخش عمدهای از مسائل توافق و تنها بر سر بخش کوچکی اختلاف نظر داریم. از تاریخ ششم فوریه سال ۲۰۰۶، یک توافق تاریخی میان ما و جریان آزاد ملی وجود دارد که این توافق حتما نیازمند توسعه است».
وی ادامه داد: «چیزی که بیش از همه چیز لازم است میان ما و جریان [آزاد ملی] توسعه پیدا کند، رویکرد ما در خصوص امور داخلی و ابزارهای برخورد با فروپاشی است. اما در سطح راهبردی، ما با یکدیگر کاملا متفق و منسجم هستیم. در هر حال، ما شرایط متحدان و مواضعشان را خوب درک میکنیم».
۴۲۵ شورای امنیت که در سال ۱۹۷۸ صادر شده است، تأکید دارند. در این قطعنامه، از اسرائیل خواسته شده که فورا از لبنان خارج شود، به حاکمیت این کشور احترام بگذارد و از تجاوز به لبنان دست بردارد و در مقابل یک گروه موقت وابسته به سازمان ملل متحد (یونیفل) تشکیل شود؛ اما این قطعنامه در عمل کاملا اجرایی نشده است بنابراین هیچ بازدارندهای در نزدیکی مرز فلسطین اشغال با لبنان جز سلاح حزبالله وجود ندارد. اسرائیل همچنان "مزارع شبعا"، تپههای "کفر شوبه" و بخشهای شرقی روستای "الغجر" را تحت اشغال خود دارد».
۲۰۲۰. بگذارید روشن کنم. طرح دشمنی حزبالله تنها با دو طرف است: اسرائیل و دولت آمریکا».
حسین الحاج حسن اظهار داشت: «لبنان تحت فشار آمریکا قرار دارد. آنها تمام سیاستهای باجگیری و فشار را علیه ما اجرا میکنند؛ به عنوان مثال این واشنگتن است که نمیگذارد از بلوک شماره ۴ از لبنان نفت و گاز استخراج شود. آنها وجود نفت و گاز در این محل را انکار میکنن و از نظر ما، "توتال" از قصد در محل اشتباه حفاری کرده است. آمریکا خواهان هر آن چیزی است که به نفع لبنان نیست؛ به عنوان مثال این کشور به دنبال ترسیم مرزهاست آنطور که اسرائیل میخواهد. میخواهد لبنان وارد موج عادیسازی روابط شود و فلسطینیها را [در لبنان] اسکان دهد و آوارگان سوری در این کشور نگاه دارد. میخواهد لبنان متحدش باشد که ما در صف نخست مخالفان این طرح قرار داریم».
عضو حزبالله گفت: «ما از آتشبس استقبال میکنیم و از طرفداران خصومت و جنگ میان کشورهای عربی و اسلامی نیستیم. آنچه رخ میدهد، حق سوریه است و ما از آن استقبال میکنیم زیرا کسانی که این کشور را یک روز تحریم کردند و آن را از اتحادیه عرب خارج نمودند، امروز از آن استقبال میکنند. هر آنچه منجر به ثبات کشورهای عربی شود، ما تأییدش میکنیم».
انتهای پیام/م