محمد خزائی در گفت با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد آخرین خبرها از معاملاتی شدن سهام عدالت گفت: تا زمانی که آئیننامه اجرایی سهام عدالت به اتمام نرسد که این آئیننامه در حال اصلاح و تدوین است و همچنین تا زمانی که شورای عالی بورس در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت تصمیم نگرفته باشد، معاملاتی شدن سهام عدالت درکار نیست، در حال حاضر نماد معاملاتی سهام عدالت متوقف است، چون اگر در این شرایط باز شود، باعث متضرر شدن سهامداران عدالت میشود.
وی افزود: آئیننامه اجرایی سهام عدالت در حال بررسی و اصلاح است تا کنون جلسات زیادی برگزار شده این آئیننامه در کارگروهی در زیر مجموعه شورای عالی بورس مرکب از 8 نفر شامل نمایندهای از کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی، اتاق تعاون، اتاق ایران، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت تعاون، وزارت اقتصاد، سازمان بورس و سازمان خصوصیسازی بررسی میشود.
وی در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از بندهای آئیننامه اجرایی سهام عدالت تصویب شده است، گفت:همه بندها به هم ارتباط دارند و مراحل تدوین و اصلاح آئیننامه جلو میرود، امیدواریم هر چه زودتر این آئیننامه اصلاح شود، بعد از آن باید جلسه شورای عالی بورس تصمیم بگیرد که در صورت تصمیم جلسه شورای عالی بورس، معاملاتی شدن سهام عدالت آغاز میشود.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در مورد سود 13 شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت گفت: زیرمجموعه شورای عالی بورس در مورد این مسأله مذاکره داشت، تعدادی از شرکتهای سهام عدالت افزایش سرمایه داشتند، قرار شد با موافقت سازمان خصوصیسازی این شرکتها از محل سود به دست آمده اقدام به افزایش سرمایه کنند، اما سود بقیه شرکتها باید در شورای عالی بورس تصویب شود که چگونه واریز شود.
خزائی گفت: 4 شرکت از شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت که هستند، سودده بودند، حدود 4 شرکت زیانده و 2، 3 شرکت نیز نه وضعیت سوددهی و نه زیاندهی داشتند. به هر حال تلاش میشود سود برخی از این شرکتها برای افزایش سرمایه شرکتها و رونق آنها استفاده میشود، برخی از این شرکتهای باید وارد بورس شوند، قبلا قرار بود این شرکتها در قالب هلدینگ وارد بورس شوند، اما در آئیننامه جدید که در حال اصلاح است، قرار شده است شرکتها به صورت جداگانه وارد بورس شوند و آنهایی که وارد بورس نمیشوند، باید از پرتفوی سهام عدالت خارج کنیم.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در مورد اینکه این شرکتها در پرتفوی سهامداران عدالت قرار دارند، چگونه میخواهید آنها را خارج کنید،گفت: اگر تصمیم بر خارج شدن این شرکتها باشد آنگاه باید به جای آن سهام بورسی در پرتفوی سهام عدالت قرار گیرد.
وی گفت: برخی از شرکتهای بورسی راکد هستند، تلاش میشود آنها را از پرتفوی سهام عدالت خارج کنیم و از ابتدا قرار بود فقط سهام شرکتهای بورسی وارد سهام عدالت شوند.
خزائی در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت گفت: این مسأله به دو شرط خواهد بود که اولاً آئیننامه اجرایی سهام عدالت اصلاح شود ثانیا شورای عالی بورس در مورد آن تصمیمگیری کند.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در مورد واریز سود سهام عدالت گفت: طی توافقی که صورت گرفته بود سود مربوط به عملکرد سال 99 شرکتهای بورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت در مجموع 32 هزار میلیارد تومان بود که این سود به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه واریز شد. در اینجا لازم است از تلاش شرکت سپردهگذاری، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و شورای عالی بورس تشکر کنیم که سود مردم را قبل از عید واریز کردند.
وی گفت:بخشی از سود که به دلیل مشکل حسابهای مردم و یا نداشتن شماره برگشت خورده است تا پایان این ماه گزارش کاملی از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی ارائه میشود.
خزائی در مورد انتخابهای هیأت کانون شرکتهای سپردهگذاری استانی گفت:انتخابات برگزار شده و اعضای جدید باید از سوی سازمان بورس احراز صلاحیت شوند و تا زمانی که اعضای جدید هیأت معرفی نشدهاند، اعضای ثبتی و قبلی به کار خود ادامه میدهند.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت تأکید کرد:اعضای کنونی هیأت کانون شرکتهای سرمایهگذاری ظرف سه سال گذشته زحمات زیادی کشیدند، ای که سهام عدالت با یک پرتفوی حدود 50 میلیون نفری با زحمات آنها به نقطه کنونی رسید.
وی در مورد 2 میلیون نفری که هنوز شماره برای دریافت سود سهام عدالت اعلام نکردهاند، گفت:این افراد میتوانند از طریق ثبتنام سامانه جامع اطلاعات مشتریان، اقدام کنند و شماره حساب مربوط به خود دارنده سهام عدالت باید در آنجا اعلام شود و هر 15 روز یکبار این شماره حسابها پالایش میشود و به محض اینکه شماره حساب دارنده سهام عدالت ثبت شد سودهای آنها به حسابشان واریز خواهد شد.
وی این اطمینان را داد: سود سهامداران عدالت حتی یک ریال هم از بین نمیرود و این سودهای مانده همچنان محفوظ است به محض اعلام شماره حساب در اولین فرصت این سودها واریز میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت پویش «پیگیری آغاز فروش و واریز پول سهام عدالت»، «برگرداندن پرتفوی غیربورسی شرکتهای استانی سهام عدالت»، «در خصوص رفع تعلیق سهام سرمایهگذاری استانها اقدام کنید» و «درخواست آزادسازی ۴۰ درصد باقیمانده سهام عدالت» خواستار پیگیری موضوع از مسئولان شدند.
پیام/