فعال دانشجویی: تحول در تعلیم و تربیت یک موضوع روشنفکرمآبانه نیست
05:26 2022/04/26

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در نشست هم‌اندیشی رئیس جمهور با جمعی از فرهنگیان و فعالان حوزه تعلیم و تربیت کشور مریم سامانلو فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به صحبت های شهید رجایی در مورد تعلیم و تربیت گفت: در ابتدا باید به این جمله از شهید رجایی  اشاره کنم که در جایی گفتند: «جا دارد انسان لباس تنش را هم بفروشد و خرج تربیت معلم کند». 

 وی افزود: وقتی در مورد تحول در آموزش و پرورش حرف میزنیم حرف از تکمیل یکی از قطعات اصلی مبارزه انقلاب اسلامی است، موضوع تحول در تعلیم و تربیت یک موضوع روشنفکرمآبانه نیست و به همین دلیل باید با مختصات انقلاب اسلامی تاویل و تفسیر شود. لذا به نظر میرسد اگر قرار است تحول را از این دریچه دنبال کنیم باید الزامات آن را هم بپذیریم،که آن هم ورود افراد انقلابی با روحیه جهادی است.  

سامانلو تشریح کرد: اگر قرار است در حرف، تحول در نظام تعلیم و تربیت را آرمان بدانیم اما در عمل؛ کار را به دست جریان های روشنفکرنما بدهیم؛ یا تحولی رقم نخواهد خورد و یا دچار انحراف و اعوجاج خواهد شد. 

این فعال دانشجویی گفت: گلوگاه های اصلی نظام تعلیم و تربیت باید شناسایی شوند، نمی توان انتظار داشت شورای عالی آموزش و پرورش بعنوان نهاد سیاستگذار در این عرصه، همچنان با همان مختصات قبلی ادامه حیات دهد، نمی شود افرادی که خودشان مسببان اصلی اوضاع فعلی آموزش و پرورش هستند و اراده و اندیشه آن ها آموزش و پرورش را به این روز انداحته است همچنان تصمیم گیران این حوزه باشند. 

وی با انتقاد از  عملکرد برخی افراد در نظام تعلیم و تربیت افزود: شورای عالی آموزش و پرورش نیاز به یک خانه تکانی اساسی مبتنی بر رویکرد انقلابی دارد چرا که با عنایت به گذشت ۱۰ سال از تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش متاسفانه اندکی از آن به اجرا گذاشته شده و افراد تمام همت خود را برای پیاده سازی ایده های جهانی سازی مثل سند ۲۰۳۰ صرف کرده اند. 

 این فعال دانشجویی گفت: افرادی متخصص با روحیه انقلابی را منسوب بفرمایید تا سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به استناد مصوبه بازنگری هر ۵ سال و انتظار رهبری عزیز مبتنی بر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بازطراحی شود.  وی افزود: مماشات در گلوگاه ها قابل پذیرش نیست، حدود ۸ ماه از دولت سیزدهم گذشته و همچنان بسیاری از این گلوگاه ها در دست این افراد است. کسانی که نهایت فهمشان از تحول، نصب دیتا پرژکتور در کلاس ها و منتهای آمال و آرزوهایشان سیستم آموزشی ژاپن و فنلاند است.  سامانلو با اشاره به دانشگاه فرهنگیان گفت: یکی دیگر از این گلوگاه ها دانشگاه فرهنگیان است، با وجود مشکلات بسیار این دانشگاه همچون عدم کاربردی بودن واحدهای درسی، ضعف اساتید و هیئت علمی، فرسوده بودن زیرساخت های آموزشی و... شاهد  اوضاعی آشفته و بدون برنامه در مدیریت و بازگشایی آن هستیم.

وی افزود: با وجود این حجم از کسورات ناعادلانه ای که از حقوق دانشجو_معلمان برداشت می شود و اساسا شفافیتی هم نسبت به آن وجود ندارد، اوضاع فیزیکی پردیس های این دانشگاه اسفبار است.از شما دعوت میکنم به مناسبت هفته معلم از مراکز و پردیس های محروم دیدن کنید. 

 فعال دانشجویی گفت: هر ترم میلیون ها تومان از حقوق یک دانشجو_معلم برداشت می شود درحالی که سطح خدمات به شدت پایین است و در ضمن حقوق کارمندان و اعضای هیئت علمی آن را هم دولت می پردازد. باید مشخص شود این کسورات کجا هزینه می گردد؟ این مساله یکی از اعتراضات جدی جریان دانشجویی است که باید پیگیری شود.  وی با انتقاد از عملکرد وزیر افزود: یک نمونه دیگر از مماشاتی که انجام شده اهمالی است که  وزیر نسبت به ریاست دانشگاه فرهنگیان داشته است، که فرصت هرنوع تحولی را از این مجموعه گرفت. بنابراین لازم است شما به عنوان رئیس جمهور و ریاست هیئت امنای این دانشگاه به طور جدی به این مسئله ورود کرده و اجازه ندهید این دانشگاه بیش از این به قهقرا برود.  سامانلو گفت: گلوگاه دیگری که باید به آن اشاره کرد مرکز منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش است‌‌ که بعنوان تنظیم کننده منابع انسانی نظام تعلیم و تربیت، دستخوش بازی های سیاسی شده است و امروز در دست سنت گراهایی هستند که این مرکز را بنگاه کاریابی میدانند. البته منظور ما گرایش های سیاسی نیست بلکه موضوع ما باورمندی به اندیشه انقلاب اسلامی است که در مدیران آن وجود ندارد.  این فعال دانشجویی در پایان خاطر نشان کرد: می توانیم در بسیاری از حوزه ها از ایده های نسل نوی معلمی در دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم تا متوجه تفاوت در نوع نگاه، رویکرد و دغدغه مندی نسل نو با فضای مدیریتی فعلی شویم.

انتهای پیام/