تاکید دانشجویان دانشگاه علامه بر بررسی دقیق و کارشناسی موضوع افزایش سن بارنشستگی
08:58 2022/01/08

به گزارش حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی طی نامه‌ای از حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی خواست موضوع افزایش دوساله سنّ بازنشستگی،به طور کارشناسی، دقیق و منصفانه و به دور از هرگونه دخالت رویکردهای عوام فریبی، پوپولیستی و تعارض منافع بررسی کرده و به رأی بگذارند.

متن این نامه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

جناب آقای حاجی بابایی

رئیس محترم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم؛

مستحضر هستید که مدیریت صحیح صندوق­های بازنشستگی به عنوان یکی از عوامل هم راستا با توسعه کشور به شمار می­‌آید؛ لذا سیاست‌گذاری­های هوشمند مدیران، موجب رفاه نسبی می­‌شود و در جهت عکس، بی­ تفاوتی­ها به نارضایتی مردم منجر خواهد شد.

اهمیت پرداختن به این موضوع آنجا مشخص می‌­شود که چشم­ اندازهای کوتاه مدت و بلندمدت صندوق­های بازنشستگی در کنار هم دیده شوند. دیده‌بان­های اقتصاد کشور، اوضاع را نابسامان توصیف کرده و در قبال آن هشدار می­‌دهند. این نگرانی­ها بی­‌مورد نیست. آمار و شاخص­ها گویای این مهم می­‌باشد.

نرخ پایین رشد جمعیّت، افزایش میانگین سن امید به زندگی، بازنشستگی زودتر از موعد، رشد نامتوازن جمعیت (مشخصاً دهه۶٠)، کاهش میانگین سن بازنشستگی، ناتوانی بعضی از صندوق­ها نسبت به پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان خود از محل منابع داخلی و در نتیجه وابستگی به منابع بودجه برای برطرف کردن این معضل، سنّ بالای٥٠ سالِ ٤٥ درصد از بیمه پردازان و کاهش شاخص نسبت پشتیبانی، تنها گوشه­ای از مشکلات عدیده­ای است که دولت دیر یا زود با عواقب و نتایج آن روبرو خواهد ­شد.

پر واضح است که موارد فوق الذّکر، نیازمند اصلاحاتی اساسی و کارآمد است که باید برای برطرف کردن آن برنامه­ ریزی دقیق و از قبل پیش‌­بینی شده داشت. اصلاحاتی آزموده­ شده که بتوان بلافاصله و با اطمینان آن را به منصه ظهور رساند. اما در کوتاه مدت هم باید چاره­ ای اندیشید. کوچک­ترین تغییر در بحث ساماندهی صندوق­های بازنشستگی، ظرفیت آن را دارد که بر اکثر مؤلفه­‌های مختصّ به خودش تأثیرگذار باشد. پس باید جانب احتیاط را رعایت ­کرد.

دولت در سند بودجه١٤٠١ بنا دارد که در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی، سنّ بازنشستگی را ٢ سال افزایش­ دهد. می­دانیم که چون جمعیت ایران رو به پیری پیش ­می­رود و در آینده­ای نه چندان دور، بیمه و بازنشستگی یکی از اولویت­های مردم و مسؤلین کشور قرار خواهد گرفت، نیازمند یک خرد جمعی و همت همه­ جانبه از سوی دستگاه­­ها و نهادهای ذی­ربط هستیم تا این دغدغه را ریشه­ ای پیگیری و کنترل کنند. اما با این وضع اسفناک اقتصادی به­ جا مانده از قبل، دولت باید سرعت زمان مواجهه خود را با نقطه اوج این مسئله کم­ کند تا کشور دچار بحران جدیدتری از این حیث نشود؛ هرچند که بررسی­ها نشان می­ دهد که سابقه پرداخت بیمه در ایران(٣٠ سال)، نسبت به میانگین جهانی حدود ١٠سال کمتر است.

علی القاعده تصویب و موافقت با این مسئله به عهده مجلس شورای اسلامی است که به تبع، موافقان و مخالفانی دارد؛ اظهار نظر مخالفین تا حدودی مبهم و غیرواضح است. استدلال­ها این است که توجیه علمی ندارد، طبق تجارب جهانی مفید واقع نخواهد شد، کشور موقعیت و پتانسیل لازم را ندارد و این که برای رسیدن به درآمد پایدار در این صندوق­ها راه­های جایگزین وجود دارد که در کمیسیون اجتماعی در دست بررسی است. همگی این موارد مثال‌های نقض فراوان دارد و غیر کارشناسی و در راستای حرکات پوپولیستی به نظر می‌رسد.

لذا بدین وسیله از شما تقاضا داریم که نسبت به ارائه دلایل مخالفت­هایی که عمدتاً از کمیسیون اجتماعی نشئت می­گیرد، مطالبه جدی به عمل آورید تا این مورد به طور کارشناسی، دقیق و منصفانه و به دور از هرگونه دخالت رویکردهای عوام فریبی، پوپولیستی و تعارض منافع بررسی و به رأی گذاشته­شود. یک هم اندیشی که فرجام آن به سود مردم جامعه تمام شود و اهداف ملی و فراجناحی را دنبال کند نه اینکه شاهد جزیره­ های جدا ازهم باشیم. «من الله توفیق»

انتهای پیام/