بر همین اساس، زائران حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما از هفت ایستگاه پروازی تهران، مشهد، شیراز، تبریز، ساری، اصفهان و بندرعباس به سوریه اعزام میشوند. البته ایستگاه پروازی بندرعباس در ایندوره از اعزامها به ایستگاههای پروازی سوریه افزوده شده است.
اکنون سفر به سوریه فقط به صورت هوایی و به مدت یک هفته انجام میشود. این امر در حالی است که پیش از این بسته زیارتی سه و چهار شب نیز وجود داشت و افراد بر اساس سلایق و توان مالی امکان انتخاب نها را داشتند و حتی قرار بود بستههای زیارتی متنوعی از سوی سازمان حج و زیارت طراحی و اجرایی شود تا سفر زوار سهولت یابد.
اما با توجه به مشکلات برای تأمین پروازها، همچنان بستههای زیارتی متنوع وجود ندارد و خبری از اجرای وعده سازمان حج و زیارت مبنی بر ارائه بستههای متنوع برای سلایق مختلف نیست و زائران باید فقط در یک نوع بسته زیارتی که همچون سفرهای عتبات به مدت یک هفته است، به دمشق اعزام شوند.
این امر در حالی است که سال گذشته رئیس سابق سازمان حج و زیارت وعده تحقق بستههای زیارتی متنوع را داده و حتی معتقد بود که سفر به سوریه در بسته کوتاه مدت سه و چهار روز بهتر است؛ چرا که زائران در سفر سوریه فقط به شهر دمشق و زیارت حرم حضرت زینب و سلامالله علیهما مشرف میشوند و تشرف به باب الصغیر و یکی از بازارهای دمشق در برنامه زوار گنجانده شده است.
با این وجود، اکنون به دلیل مشکلات پروازی سفرهای زیارتی با مشکلاتی مواجه شده است؛ تا جایی که سفرهای زیارتی به عتبات هم با توجه به بالابودن هزینههای بلیت پرواز، با افزایش قیمت روبرو شده و با این روند بسیاری از مشتاقان زیارت از سفرهای زیارتی ماند. البته در ایام نوروز، سازمان حج برای کاهش هزینههای سفر زیارتی وام کمبهره پیشبینی کرده بود که اکنون نیز این وامها به زائران اختصاص ا نمیکند و زوار برای تشرف به سوریه و عراق باید هزینه این سفرها را به صورت یکجا قبل از اعزام بپردازند.
با اینوجود، سفر به سوریه اکنون یک هفتهای پیشبینی شده و هزینه این سفر نیز متناسب با ایستگاه پروازی متغیر است؛ به طوری که هزینه سفر سوریه در ایندوره از هشت میلیون تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که اینمبلغ برای زائرانی که از ایستگاه پروازی تهران عازم سوریه میشوند، از هشت میلیون و ۲۰۰ تا هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
همچنین با توجه به توافق صورت گرفته به دولت عراق، مقرر شد نه تنها پرواز ماهان، بلکه سایر شرکتهای هواپیمایی نیز امکان انتقال زائران به فرودگاه دمشق را داشته باشند. بر همین اساس، پرواز ایرانایر هم برای زائران سوریه برقرار است. علاوه بر این، برخی از سفرها با پرواز خارجی اجنحةالشام انجام میشود.
به گزارش فارس، سفر به سوریه سال گذشته پس از یک دهه نبود امنیت در این کشور به دلیل حضور تکفیریها و متوقف شده بود که پس از برقراری امنیت، سفرهای زیارتی نیز از سرگرفته شده و سوری امنیت زوار ایرانی در دمشق را تأمین کرده و مقرر شد تا سالانه ۱۰۰ هزار ایرانی به سوریه مشرف شوند.
پیام/