نیمه‌نهایی «عصر جدید» از جمعه شروع می‌شود/ تحقق رویای ایرانی ما
06:17 2022/05/12

به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با پایان دور مقدماتی مسابقه استعدادیابی عصرجدید، این رقابت تلویزیونی به مرحله نیمه‌نهایی خود رسیده و ۳۱ اجرای راه‌یافته به این مرحله در قالب ۶ برنامه به رقابت خواهند پرداخت تا در نهایت، ۶ فینالیست فصل سوم با انتخاب و رای نهایی مردم، به قسمت پایانی و فینال راه یابند.

برنامه«عصر جدید» چه در معنای واقعی کلمه«استعداد یابی» باشد و چه نباشد، توانسته است طیف وسیعی از مخاطبان را به خود جذب کند.  بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما، ویژه برنامه تحویل سال عصر جدید با ۸۲.۳ درصد مخاطب و ۸۶.۵ درصد رضایت پربیننده‌ترین برنامه تحویل سال امسال شد. آشکارا پخش مسابقه «عصر جدید» از شبکه سه سیما، در طول سال ۱۴۰۱  جزو پرمخاطب‌ترین برنامه‌های تلویزیونی بوده است.

بی‌شک این برنامه ضعف‌ها و قوت‌های فراوانی دارد که می‌بایست تلاش کرد تا در مسیر درست و دقیقی به پیش رود. به زعم برخی از کارشناسان نکته مهمی که درباره برنامه «عصر جدید» وجود دارد این است که نباید این برنامه را یک برنامه استعدادیابی محسوب کرد، این برنامه بیشتر نمایشی است؛ میهمانان و شرکت‌کنندگان می‌آیند واستعدادهای خودشان را به نمایش می‌گذارند و با رأی داوران و گاهی تماشاگران، صعود می‌کنند و به مراحل بالاتر می‌روند.

وقتی بدانیم «عصر جدید» برنامه استعدادیابی نیست، آن‌گاه می‌توان از کنار آفت‌ها و آسیب‌های جدّی نمایشی شدن و صحنه‌ای شدنِ بروز و ظهورِ استعدادها به‌راحتی گذشت، چون وقتی حرف از استعدادیابی به میان می‌آید، این‌طور القاء می‌شود که استعداد همان چیزی است که در این برنامه دیده می‌شود. ممکن است افرادی بیرون از این مسابقه باشند و استعدادهای بزرگی باشند که دیده نشده‌اند. برخی اوقات هم گروهی با سودای دیده شدن به این فکر می‌افتند هر طور شده وارد چنین برنامه‌ای شوند، در این مسیر، استعداد خاصِ آن فرد کشف نمی‌شود. به‌جای نشان دادن استعداد خودشان، راه نمایش گذاشتن و تأیید گرفتن از داورها را یاد گرفته‌اند. این مسئله همیشه مطرح بوده است که به گروهی هم حسّ حقارت دست می‌دهد که خودشان را نمی‌بینند و احساس می‌کنند استعدادی ندارند و هیچ‌وقت هم نخواهند داشت، بنابراین هر موقع «عصر جدید» را مقابل خودمان می‌بینیم با شمایل یک برنامه استعدادیابی، این برنامه را تماشا نکنیم.

نکته دیگر که کارشناسان بر آن تاکید دارند، مسیری است که احسان علیخانی در پیش گرفته و آن نشان دادن استعدادها و حضور قومیت‌ها و آدم‌های شناخته‌نشده‌ای است که رویِ جایگاه «عصر جدید» می‌آیند و اتفاقات خوبی برایشان می‌افتد، این همان ایجاد حسّ امید و خودباوری است که باید بسیاری از برنامه‌های صداوسیما به‌دنبال آن باشند. در بسیاری از بخش‌های برنامه و مخصوصاً سخن مجید اسماعیلی داور «عصر جدید» می‌توان به این مفهوم دست پیدا کرد، «ما نمی‌توانیم» معنی ندارد و افرادی روی این صحنه می‌آیند که «ما می‌توانیم» را به منصه ظهور می‌رسانند. از طرفی این برنامه‌ها جلوی بیماری مزمنِ تهران‌زدگی تلویزیون را می‌گیرند که اتفاق بسیار خوب و پیش‌برنده‌ای است.

اتفاق مناسب دیگر در برنامه «عصر جدید» که انتظار می‌رود گسترش بیشتری پیدا کند و از این اصل، فاصله نگیرد، اصل توجه به رویکرد بومی، ایرانی و اسلامی است. در تحلیل نهایی به زبان مجید اسماعیلی عصر جدید بخشی از «رویای ایرانی ما» است، آنجا که می‌توانیم در سطح قابل قبولی از آگاهی و شناخت به سر ببریم و خود را از مردم هیچ کشوری نه تنها پایین‌تر ندانیم بلکه حتی به وضعیت و جایگاه خاص و بزرگ ایرانی بودنمان افتخار کنیم.  چرا که ما ایرانی‌ها نه تنها هیچ از مردم دنیا کم نداریم بلکه همواره ملتی پیش رو و با درکی درست از زمانه بوده‌ایم و پیش رفته‌ایم. ما اولین 

اولین قسمت از مرحله نیمه‌نهایی این برنامه، به دلیل پخش مسابقه فوتبال بین تیم‌های پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان در شامگاه شنبه ۲۴ اردیبهشت، جمعه ۲۳ اردیبهشت، بعد از خبر ساعت ۲۲، از شبکه سه پخش می‌شود.

شنبه ۲۴ اردیبهشت بازپخش قسمت اول «عصر جدید» بعد از مسابقه فوتبال پخش می‌شود و یکشنبه ۲۵ اردیبهشت نیز قسمت دوم نیمه‌نهایی این برنامه روی آنتن می‌رود. بینندگان بعد از پایان پخش هر قسمت از برنامه ۱۰۰ساعت فرصت دارند تا به شرکت کننده مورد نظر خود رای دهند. از هفته آینده، روال پخش «عصرجدید» به شکل قبلی بازمی‌گردد و شنبه‌ها و یکشنبه‌ها روی آنتن شبکه سه خواهد رفت.

انتهای پیام/