خبرگزاری فارس ـ گروه کتاب و ادبیات ـ مهدی احمدی: چهارمین روز از سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی به پایان رسید.
در این روز شاهد حضور کمتر علاقهمندان به کتاب نسبت به روز قبل بودیم که با توجه به آغاز هفته و روز کاری طبیعی به نظر میرسید و انتظار میرود هر چه به پایان نمایشگاه نزدیک میشویم بر تعداد بازدیدکنندگان و علاقهمندان به مهربان در نمایشگاه پرشورتر شود.
در چهارمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب شاهد حضور تعدادی از چهرهها در مصلای امام خمینی (ره) بودیم که در این میان تعدادی از نمایندههای مجلس و چهرههای ادبی در نمایشگاه حضور یافتند و شاید شاخصترین آنها پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، سعید جلیلی فعال سیاسی، عباسعلی کدخدایی حقوقدان شورای نگهبان و برخی چهرههای دیگر بودند.
سفیر قطر در تهران، شاخصترین مهمان خارجی نمایشگاه کتاب تهران بود که با حضور در نمایشگاه ضمن بازدید از بخشهای مختلف از غرفه این کشور به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بازدید کرد، همچنین مدیر انتشارات اکسیمو بزرگترین انتشارات روسیه هم در روز چهارم از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد.
در بخش بینالملل در روز چهارم شاهد اتفاقی جدید بودیم که طی آن غرفه اتحادیه ناشران کشور افغانستان راه اندازی شد و در این غرفه تعدادی از ناشران این کشور جدیدترین کتابهای چاپ شده در افغانستان را در معرض دید بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران قرار دادند.
شاید از جمله مهمترین اتفاقات روز چهارم بازگشایی برخی از پارکینگهای مصلی به روی علاقهمندان بود، اتفاقی طی سه روز قبل رخ نداده و باعث اعتراضات مردم شده بود. موضوع بسته بودن دربهای مصلای امام خمینی (ره) به روی مردم طی روزهای گذشته در دستور کار فارس قرار داد و باپیگیریهای خبرنگران و انتشار چند گزارش در این راستا درب برخی پارکینگها به روی مردم باز شد.
یکی از بخشهای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بخش کودک است که همهساله این بخش با استقبال خانوادهها روبرو میشود، بخش کودک اغلب در فضاهایی غیر از شبستان برپا میشود اما امسال این بخش در زیرزمین مصلی برگزار شده و این مکان به هیچوجه مناسب بخش مهمی چون کودک به نظر نمیرسد. با یکی از بازدیدکنندگان این بخش که گفتوگو میکردیم، با تعجب میگفت: مکانی که بخش کودک در آن برپا شده بیشتر شبیه سیاهچال است و این زیرزمین تاریک به هیچوجه با روحیات بچهها سازگار نخواهد بود.
برخی غرفهداران هم از اختصاص زیرزمین مصلی به بخش کودک ابراز ناراحتی میکردند و میگفتند: برپایی بخش کودک در زیرزمین مصلی سبب کاهش بازدیدکنندگان از این بخش شده است.
موضوع گرانی حمل و نقل و چرخهای مصلی از جمله موضوعاتی بود که در فارس پیگیری شد و این پیگیریها باعث واکنش سخنگوی نمایشگاه شد.
علی رمضانی قائممقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب در نشست خبری روزانه نمایشگاه کتاب به خبر گرانی چرخ و گاری برای حمل کتاب واکنش نشان داد و گفت: این کار تخلف است و چرخی نباید بیش از ۷۰ هزار تومان بابت حمل کالا و کتاب دریافت کنند و همچنین وعده رسیدگی به موضوع را داد.
رمضانی همچنین آمار فروش نمایشگاه کتاب را به شرح زیر اعلام کرد:
مجموع فروش مجازی و حضوری تا پایان روز سوم نمایشگاه، ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که از این تعداد ۲۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان ویژه فروش فیزیکی و ۱۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان ویژه فروش بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران است.
در چهارمین روز نمایشگاه هم شاهد برپایی برخی نشستها در نمایشگاه بودیم که در سالن ویژه نمایشگاه با عنوان سرای اهل قلم و در غرفههای نمایشگاه از جمله غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی و برخی غرفههای ناشران برگزار شد.
انتهای پیام/