به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه توانا، سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امسال در حالی برگزار شده که جای خالی برخی از ناشران همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که یکی از بزرگ ناشران حوزه کودک و نوجوان است، حس میشود.
علی رمضانی، سخنگوی سی و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، پس از پیگیریهای فارس در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل غیبت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پس از ۲ سال تعطیلی نمایشگاه حضوری، میگوید: تخلفی که کانون در سال ۹۸ و در آخرین حضور فیزیکی نمایشگاه داشت، مقرر شد تا به دلیل این تخلف یک سال از حضور در نمایشگاه محروم شود که در ۲ سال گذشته به دلیل نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شد و امسال با توجه به برپایی حضوری این نمایشگاه، امکان حضور کانون مهیا نشد. البته مدیر قبلی کانون نیز پیگیری لازم برای حضور را نداشت.
غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نمایشگاه کتاب سالهای گذشته
تبعیت کانون از قانون/ کانونیها به تصمیم گردانندگان نمایشگاه با دیده احترام نگاه کردند
با وجود اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال در نمایشگاه حضور ندارد و به نظر میرسید که کانون با متولیان برپایی نمایشگاه اختلاف داشته باشند، اما کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیانیهای با ابزار ناراحتی از نبود غرفه در نمایشگاه بینالمللی کتاب، توجه به قوانین را اولین گام در همراهی و همصدایی با جامعه فرهنگی عنوان کرده و آورده است: «متاسفانه علیرغم پیگیریهای فراوان و انجام مکاتبات متعدد، حضور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سی نمایشگاه بینالمللی کتاب در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به دلیل رای صادره در سال ۹۸ طبق قوانین موجود حاکم در نمایشگاه کتاب میسر نشد و کانونیها به تصمیم گردانندگان نمایشگاه با دیده احترام نگاه کردند و به قوانین جاری نمایشگاه گردن نهادند. کانون و متولیان آن از این شرایط که در سال ۱۴۰۱ بر آنها تحمیل شد، متاسفاند. اما تابع قوانین و شرایط موجود هستند. قطعا عدم حضور کودکان و نوجوانان در غرفه پر نشاط کانون برای متولیان دلسوز آن بسیار ناخوشایند است».
نبود غرفه کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان که سالها نه تنها در حوزه کتاب، بلکه در سایر عرصههای فرهنگی به تولید آثار فاخر و ماندگار همچون عروسکهای دارا و سارا پرداخته است، موجب شد تا به سراغ این کانون برویم تا درباره دلایل عدم پیگیری برای حضور در نمایشگاه جویا شویم.
در همین باره، یکی از کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه ما آمادگی لازم برای حضور در این دوره از نمایشگاه را داشتیم، میگوید: دلیل اصلی نبود غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ارائه محصولات غیرمرتبط با کتاب همچون اسباب بازی و بازیهای فکری در نمایشگاه بینالمللی کتاب سال ۹۸ اعلام شده است. سال ۹۸ پس از پایان نمایشگاه کتاب، جلساتی با وقت نمایشگاه برگزار و مقرر شد تا کانون در اولین نمایشگاه حضوری غرفهای نداشته باشد.
وی با بیان اینکه علیرغم برخی مخالفتها، مدیریت جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مذاکراتی با مختلف برای حضور در نمایشگاه سی و سوم کتاب داشت، میافزاید: آقای علی اکبرزاده با وزیر آموزش و پرورش موضوع را مطرح کرد، اما موفق به حضور فیزیکی کانون در نمایشگاه نشدیم.
تصمیم نبود غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نمایشگاه کتاب در دولت قبل اتخاذ شد و دولت کنونی آن را اجرایی کرد. نکته جالب اینجاست که سخنگوی نمایشگاه کتاب میگوید: ما با اجرای این تصمیم پایبندی به قوانین نمایشگاهی را نشان دادیم. البته از نبود کانون و سایر ناشران ناراحت هستیم و حتی جلساتی برای محروم نشدن آنها در این دوره از نمایشگاه برگزار کردیم، اما حضور غرفه کانون در نمایشگاه امکانپذیر نبود.
غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نمایشگاه کتاب سالهای گذشته
این امر در حالی است که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک نهاد وابسته به دولت است، اما برخی تصور میکردند دولت با نادیده گرفتن تخلفات آنها، زمینه حضورشان را فراهم کند. با این وجود، همانطور که رمضانی گفته است: در اجرای احکام رأفت اسلامی داریم، اما هیچگونه مسامحه گرفته نمیشود.
همچنین ممکن بود با بخشش کانون، سایر ناشران متخلف در سال ۹۸ هم انتظار حضور در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب را داشته باشند که نمایشگاه کتاب، عدالت را برای همه ناشران رعایت کردند و از طرفی هم پذیرش این موضوع از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قابل توجه است.
به گزارش فارس، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال گذشته در نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان سومین ناشر نمایشگاه شناخته شد و امسال نیز با ۴۵۰ عنوان کتاب در نمایشگاه مجازی فعالیت دارد.
پیام/