به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری فارس، این روزها مسعود دلخواه با نمایش «شام آخر» بر صحنه تئاتر حضور دارد. دلخواه دررابطه با موضوع این نمایش بیان کرد: موضوع شام آخر موضوعی آشنا برای اهالی ادب و هنر است؛ هم تابلو معروف شام آخر و همداستانها و روایتهایی که از روزهای آخر زندگی حضرت مسیح (ع) نقل میشود. و ما در "شام آخر" به موضوع به صلیب کشیده شدن حضرت مسیح (ع) به دست حاکم یهودی، خیانت یهودا و زنده ماندن و عروج حضرت مسیح که از مفاهیم اسلامی است پرداختهایم.
وی در رابطه با روایت نمایش «شام آخر» افزود: این نمایش از قول حواریون حضرت مسیح (ع) و مریمهای داستان که شامل مریم مقدس مادر حضرت مسیح، مریم مجدلیه و مریم لازاروس نقل میشود که هرکدام از این افراد روایت خود را از روزهای آخر زندگی حضرت مسیح، به صلیب کشیده شدن او، بازگشت به زندگی و ناپدیدشدن و عروج حضرت مسیح دارند.
کارگردان نمایش «شام آخر» ادامه داد: طبق گفتههای حواریون و چهار راوی اناجیل حضرت مسیح (ع) پیامآور صلح و دوستی بوده که پیام نمایش هم به همین موضوع اشاره دارد که دیالوگهای آن هم مستقیماً از گفتههای منتصب به ایشان نوشته شده است.
دلخواه در رابطه با منابع این نمایش تصریح کرد: برای نوشته شدن متن نمایشنامه شام آخر از رمان مرشد و مارگاریتا که روایت کننده داستان محاکمه حضرت مسیح و خیانت یهودا است استفاده شده است، همچنین روایات اسلامی دررابطهبا حضرت مسیح نیز در نمایش نامه آورده شده و مطابق آن و روایت عروج حضرت مسیح (ع) ایشان تا پایان نمایش بهصورت زنده روی صحنه حضور دارند.
وی ادامه داد: همچنین از روایات اناجیل هم در نمایش استفاده شده است که نویسنده و کارگردان بعد از بررسی همه این منابع با رویکرد پست مدرنیست متن نمایش را شکل داده چرا که این رویکرد به مخاطب کمک میکند تا یک داستان را با تمامی رویکردهای موجود ببیند.
این کارگردان تئاتر دررابطهبا هدف از اجرای نمایش "شام آخر" اظهار کرد: هدف از اجرای هر نمایش نباید توسط کارگردان آن بیان شود بلکه باید هر اثر بیانگر هدف خود باشد و هدف شخص من از این نمایش پرداخت به زندگی یکی از پیامبران الهی است که در دین اسلام قابلستایش است.
دلخواه در ادامه به شرایط انتقال پیام توسط تئاتر اشاره کرد و گفت: من فکر نمیکنم که تئاتر بزرگسال وظیفه نصیحتکردن و انتقال پیام مستقیم را داشته باشد ولی هر هنرمندی به مسائلی باور دارد و اگر جدا از هر نکتهای مطلب بهصورت صادقانه بیان شود دیگر نیاز نیست تا پیام خود را بر سر مخاطب بکوبد.
وی افزود: ما هنرمندانی مانند شکسپیر، چخوف، بکت و غیره داریم که آثار خود را صادقانه روی صحنه برده و پیام لازم را هم نقل میکنند؛ درست الست که هر نمایش میتواند پیامهایی داشته باشد ولی لازم نیست تا تنها پیامآور نکتهای خاص باشد چراکه آموزش و بیان پیام تئاتر غیرمستقیم بوده و هرچه غیرمستقیمتر باشد هنرمندانهتر است.
کارگردان نمایش "شام آخر" در رابطه با میزان مخاطبین این نمایش تصریح کرد: خوشبختانه در چهار اجرای پایانی با استقبال خیلی خوبی مواجه شدیم، فکر میکنم مخاطبینی که به تئاتر اندیشه مدار علاقهمند هستند و نمیخواهند فقط یک نمایش سطحی ببینند از نمایش ما استقبال خواهند کرد؛ مسلماً هر تئاتری مورد سلیقه همه نیست اما نمایش ما به دلیل شکل نیمه موزیکال خود مورد استقبال کودکان هم قرار گرفت و البته از یک گروه ۶۰ نفره که متشکل از دانشجویان و هنرمندان حرفهایتر است، چنین چیزی بعید نبود.
این استاد هنر نمایش در ادامه به مشکلات بسیار فضای آموزشی تئاتر اشاره کرده و بیان کرد: بهعنوان یکی از معلمان تئاتر باید بگویم که باید با بازنگری در این فضا از ورود هر فردی به فضای آموزشی این رشته بدون احراز صلاحیتها جلوگیری کرد.
وی در ادامه بیان کرد: باید رابطه میان عرضه و تقاضا را نیز بررسی کرد، آیا ما به این تعداد دانشجوی بازیگری و کارگردانی نیاز داریم؛ وقتی تعداد دانشجویان در دانشگاههای غیردولتی افزایش مییابد نیاز داریم تا از افرادی که همچنان نیاز به آموزش دارند در عرصه مربیگری استفاده کنیم.
دلخواه در پایان خاطرنشان کرد: فضای تئاتر پراکنده، بدون حمایت، بیمناک و در خطر است، مانند بیماری که در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارد و مسلماً این بیمار برای بهبودی به متخصص نیاز دارد؛ تئاتر را باید به اهالی آن سپرد.
انتهای پیام/