دورهمی نمایندگان ادیان توحیدی در حرم رضوی/ امام رضا (ع) اسوه گفت‌وگوی روشمند با ادیان است
11:22 2022/06/09

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس آئین اختتامیه نخستین نشست‌ از سری نشست‌های دومین همایش بین‌المللی امام رضا (ع) و گفت‌وگوی ادیان توحیدی با حضور تولیت آستان قدس رضوی برگزار شد.

در این برنامه کشیش ادی دانیال، نماینده کلیسای شرق آشوری با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف در محل تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، عنوان کرد: برگزاری همایش‌هایی از این دست اتحاد ادیان مختلف را در ایران به نمایش می‌گذارد.

وی ابراز کرد: این همایش در ادامه سلسله گفت‌وگوهایی است که از صدر اسلام و از دوران پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) تاکنون تداوم داشته است و هدف از برگزاری این‌گونه همایش‌ها، رفع اختلافات و بهره‌مندی از فرصت گفتگو و تعامل با سایر ادیان است.

نماینده کلیسای شرق آشوری در ادامه با بیان اینکه جنگ و اختلاف ما با انسان نیست بلکه با شیطان است، گفت: خداوند متعال درهای گفتگو را به روی ما گشوده است و از همین رو ما باید با هم به گفت و شنود بپردازیم.

احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست یکی از برکات انقلاب اسلامی را توجه جدی به موضوع گفت‌وگوی ادیان دانست و گفت: مسئله گفتگوی ادیان در 40 سال اخیر مورد توجه جدی بوده و کشور ایران به عنوان کانون گفتگوی ادیان بشمار می‌رود.

وی تصریح کرد: امام رضا (ع) اسوه و الگوی گفتگوی روشمند با ادیان و مذاهب مختلف است، از همین رو آستان قدس رضوی بر آن شد نخستین کنگره جهانی گفتگوی ادیان را در سال ۹۷ برگزار کند و امروز نیز شاهد برگزاری نخستین پیش ‌نشست‌ دومین همایش بین‌المللی امام رضا (ع) و گفتگوی ادیان در حرم مطهر رضوی هستیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز چهار نشست علمی با موضوعات «بازخوانی تجربه چهل‌ساله انقلاب اسلامی در زمینه گفتگوی ادیان»، «گفت‌وگوی ادیان توحیدی در پرتو تحلیل اندیشه‌های امامین انقلاب»، «اخلاق و روش‌شناسی گفتگوی ادیان» و «گفتگوی ادیان در سیره رضوی» در این پیش نشست برگزار شد و ما برگزاری این همایش را مرهون همکاری‌های خالصانه علمی و بی‌دریغ بسیاری از دانشمندان در سرتاسر جهان هستیم.

قراملکی با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۲ که همایش اصلی برگزار خواهد شد، ۳۰ پیش نشست علمی در ایران و سایر کشورها برگزار خواهیم کرد، ادامه داد: در مجموع ۱۸ سخنرانی علمی با حضور اساتید و دانشمندانی از ادیان و مذاهب مختلف در ۴ نشست تخصصی برگزار شد که خوشبختانه با استقبال بسیار بالای مخاطبان مواجه شد.

انتهای پیام/