فارس من| ائمه جماعت مساجد را از افراد دغدغه‌مند انتخاب کنید تا نمازخانه نباشند
10:44 2022/06/11

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه تعاملی فارس من سوژه‌ای را ثبت کردند با این عنوان که «مساجد را فعال کنید» و در آن نوشتند: «متأسفانه به دلیل‌ ناهماهنگی بین مرکز رسیدگی به امور مساجد و حوزه‌های علمیه و بسیج، معمولاً امامان جماعت کهنسال و یا حتی جوان بی‌انگیزه در مساجد منصوب شده‌اند. اکثر امامان جماعت بی‌تفاوت به مسائل تربیتی و فرهنگی سال‌هاست، پایگاه مهم مساجد را در اکثر محلات اشغال کرده‌اند و مساجد به جای کانون پیگیری مسائل فرهنگی و تربیتی به یک نماز خانه و نهایتاً برگزاری مراسم ختم تبدیل شده است.

پتانسیل عظیم مساجد می‌تواند بسیاری از مشکلات فرهنگی و تربیتی را حل کند. با یک فراخوان عمومی در صدا و سیما و دعوت از فعالان فرهنگی و تربیتی از حوزه‌های علمیه، مربیان پرورشی مدارس و بسیج و سپردن مسئولیت مساجد به این قشر داوطلب می‌توان از پتانسیل عظیم مساجد استفاده کرد.» این مطالبه هم‌اکنون دارای ۵۵۷ حامی است.

روح الله نصیری، سردبیر این سوژه در گفت‌ با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: بسیاری از مساجد استان تهران و حتی دیگر شهرهای کشور به نمازخانه تبدیل شده و تنها نماز برگزار می‌کنند و امامان جماعت حس و حال هیچ‌کاری را ندارند؛ در حالی که برخی مساجد دارای رقبات و درآمد هستند و می‌توانند اثرگذاری‌های بسیاری داشته باشند.

وی افزود: با تغییر ائمه‌جماعت کهنسال و حتی جوانان بی‌انگیزه با افراد دغدغه‌مند و اثرگذار، می‌توان مجدد این ظرفیت از دست رفته را احیا کرد و بستر اثرگذاری را در محلات فراهم کرد.

نصیری با اشاره به اینکه شاهد هستیم که در برخی مساجد کشور که امام جماعت دغدغه‌مند و پای کار دارند، در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی، مسجد محله اثرگذاری بسیار دارد، گفت: صندوق‌های محلی، فروشگاه‌های تعاونی و ... از سوی مساجد راه‌اندازی می‌شود که موجب جذب فرهنگی برای مسجد است و در این اوضاع معیشتی، کمک‌حال مردم هستند.

این جوان جهادی با بیان اینکه مسجدی را سراغ دارم که در پی اقدامات صورت گرفته در آن با محوریت یک امام جماعت جوان و دغدغه‌مند، وضعیت حجاب در منطقه بهبود یافته است، گفت: قبل از بسیاری از مساجد محور فعالیت‌های خود را در مدارس قرار داده بودند، اما در حال حاضر می‌توان گفت ۸۰ درصد مساجد تهران تعطیل شده و تنها محل برگزاری نماز است.

وی افزود: در گذشته قرارگاهی با عضویت سازمان بسیج، حوزه علمیه و مرکز رسیدگی به امور مساجد فعال شده بود تا طلبه‌های جوانان را شناسایی کند و به امور مساجد معرفی کرده تا به عنوان مسئولین فرهنگی و حتی امام جماعت در مساجد مشغول به کار شوند، اما این قرارگاه تنها روی کاغذ ماند و فعال نشد.

نصیری گفت: جوانان فعال در این قرارگاه سرخورده شدند و کار را رها کردند؛ در حالی که اگر هماهنگی میان این سه ارگان وجود داشته باشد و افراد مستعد شناسایی شوند، تغییرات بسیاری در وضعیت مساجد رخ خواهد داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: درخواست و مطالبه ما حضور و به کارگیری امام جماعت دغدغه‌مند است که می‌تواند جوان یا کهنسال باشد که در این صورت می‌تواند مساجد کشور را از این خواب زمستانی بیدار کند و مجدد ظرفیت اثرگذار آن‌ها را در سراسر کشور احیا کند.

به گزارش فارس، به زودی به منظور بررسی و آسیب شناسی وضعیت مساجد کشور پرونده‌ای با عنوان «بررسی وضعیت مدیریت مساجد» در خبرگزاری فارس پیگیری می‌شود.

پیام/