به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، اخیرا پویشی در سامانه فارس من با عنوان «لزوم ساخت سریالهای تلویزیونی برای تشویق مردم به فرزندآوری» ثبت شده و جمعی از کاربران این سامانه درخواست خود را مبنی بر ساخت آثاری با محوریت تشویق به فرزندآوری اعلام کردهاند. در متن این پویش آمده است که: «مساله جمعیت و پیر شدن یک مسأله راهبردی است چرا رسانه ملی توجه لازم برای تبلیغ، ساخت مستند، گزارش و ساخت فیلم و سریال و ... را جدی نمیگیرد؟!».
بررسیهای خبرنگار فارس در این زمینه نشانگر این نکته است که مطابق با اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی که با عنوان طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود و ماده ۲۸ و ۲۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، ترویج خانوادههای دو فرزند و کمتر و تجرد زیستی در آگهی بازرگانی از سوی سازمان صدا و سیما و تبلیغات تجاری و محیطی در بستر فضای مجازی، رسانههای برخط و شبکه نمایش خانگی و محیطهای عمومی ممنوع است و به منظور تشویق آن دسته از سفارشدهندگانی که در تبلیغات خود به نمایش خانوادههای سه فرزند و بیشتر با رعایت ضوابط آگهیهای تبلیغاتی حوزه کودکان میپردازند، افزایش زمان پخش در نظر گرفته شود.
همچنین سازمان صدا و سیما مکلف است با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی مرتبط، بخشی از تولیدات خود را به ساختارها و قالبهای مختلفی از قبیل تولید فیلم، سریال، مستند، پویانمایی و برنامههای گفتگومحور، ترکیبی و مسابقات اختصاص دهد که محتوا و مضمون اصلی آنها ارزشمندی، ترویج و تبلیغ فرزندآوری، تقبیح تجردزیستی و کمفرزندی و مذمت و حرمت سقط جنین است.
در این قانون همچنین اشاره شده که سازمان صدا و سیما از طریق سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلفند حسب مورد بر اساس تکالیف قانونی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، بر محتوای مرتبط با سیاستهای کلی جمعیت در بستر فضای مجازی و تولیدات رسانهای-هنری بهویژه سینمایی، تئاتر، محصولات شبکه خانگی و نشر آثار نظارت نموده و در صورت تخلف مراتب را از طریق مراجع ذیصلاح قانونی پیگیری نمایند.
بر این اساس طبق ماده ۲۸ این قانون، سازمان صدا و سیما مکلف است با هدف افزایش نرخ رشد جمعیت، برنامههای هفتگی و ماهانه در امر مطالبهگری این قانون را تدوین و اجرا نماید و مطابق با ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز اشاره شده که سازمان صدا و سیما موظف است حداقل ده درصد (۱۰%) از بودجه اختصاص یافته به برنامههای تولیدی، پویانمایی، مستند، فیلم و سریال را به برنامههایی با محوریت موضوع افزایش و جوانی جمعیت اختصاص دهد.
این در حالی است که با وجود اینکه مسئله فرزندآوری به عنوان یکی از عناوین مهم رسانههای داخلی در سالهای اخیر مکررا مطرح شده و همچنین نقش آفرینی تلویزیون به عنوان فراگیرترین رسانه جمعی در فرهنگ سازی این موضوع غیر قابل انکار و چشم پوشی است، اما تعداد برنامههای صداوسیما در این حوزه محدود و انگشت شمار است.
انتهای پیام/