به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری فارس، نشست تخصصی تبیین توصیههای رسانهای مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)، ساعت ۱۳.۳۰ دقیقه امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان، عباس سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و جمعی از خبرنگاران و دانشجویان برگزار شد.
عباس سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در رابطه تحریف امام خمینی (ره) از سوی دو طیف از سیاسیون داخلی عنوان کرد: این گفته که مردم در راس امور نیستند، جای تاسف دارد و حاکی از درک نادرست از ابعاد شخصیت امام (ره) است. همچنین وجود چنین نگاهی ارتباط جامعه با امام را نیز قطع میکند. تحریف صرفا از طرف دشمنان و سلطهگران نیست و برخی کج اندیشیها نیز میتواند عامل آن میشود.
از سوی دیگر برخیها اسلامیت را زیر سوال میبرند و قشری از جامعه را از اندیشه امام محروم میکنند. تحریف امام در حال حاضر منحصر به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی نیست و برخیها با نگاه کج اندیشانه این کار را انجام میدهند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، در ادامه ضمن اشاره به تفسیر غلط برخی نیروهای سیاسی از آراء امام خمینی (ره) گفت: امام شخصیتی بود که توانست قدرت ملی راشکل بدهد، در حالیکه هیچکدام از رهبران جهان چنین قدرتی نداشتند. آنها که میخواهند اسلامیت راقربانی جمهوریت بسازند، تلاش میکنند امام را از منظر خودشان تفسیر کنند، آن هم به جهت وادادگیهایی که برای بقای خودشان دارند.
هم کسانی که جمهوریت را قربانی اسلامیت و هم کسانی که اسلامیت را قربانی جمهوریت می کنند در حال تحریف هستند. این تصور که بدون حضور مردم در صحنهها میشود نظام اسلامی را حفظ کرد غلط است. پایبندی مردم وجه اسلامیت را پر رنگتر میکند.
پس به طور کلی ما دو خطر در میان نیروهای انقلاب داریم. چه کسانی که خودشان را مقیدتر از امام به اسلامیت میدانند و کسانی که به دلیل لغزشهای خودشان تنها به جمهوریت اکتفا میکنند و اسلامیت را تضعیف میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در ادامه این نشست گفت: جمهوریت در متن اسلامیت است و جمهوری اسلامی - یعنی حالتی که مردم در متن تصمیمگیری حکومتها باشند - اسلامیترین وجه حکومت داری است. در حالی که در دموکراسیهای غربی مردم در متن تصمیم گیریها نیستند و صرفا رنگ و لعاب دارد اما در نظام جمهوری اسلامی، مسئولین از متن مردم انتخاب میشوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: در حال حاضر نقش مردم در پای صندوقها محدود شده و بستر سازیهایی برای حضور و مداخله مردم در تصمیم سازی قوه مجریه و دولت تعیین نشده است. این یکی از اصول اساسی جمهوری اسلامی است که مردم باید در فرایند تصمیم سازی قرار گیرند. نه تنها جمهوریت لازم است، بلکه ما هنوز ما به خیلی از ابعاد آن توجه کافی نداشتهایم. مقام معظم رهبری نیز معتقدند که مردم باید از ریز تصمیمگیریها مطلع باشند. در حالیکه نظام اسلامی مبتنی بر اندیشه ولایت است اما حضور مردم نیز رکن اصلی تشکیل حکومت و جمهوریت برگرفته از آموزههای دینی و اسلامی است.
محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان نیز در ادامه در رابطه با تفسیر جامع از شخصیت امام خمینی (ره) گفت: برای ما که فرصت کافی برای بازخوانی اندیشههای امام نداریم، مفسر دقیق و صادق و جامع امام مقام معظم رهبری هستند. یک منظومه جامع و دقیق از حضرت امام (ره) را از خلال بیانات مقتام معظم رهبری میتوان بدست آورد. سه گانه عدالت، معنویت و عقلانیت از مهمترین نکاتی است که مقام معظم رهبری از مکتب امام مطرح میکنند و امام در این مورد مبنای عمل است.
ادامه دارد...
انتهای پیام/