به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «» یادداشتی تحلیلی از نشریه آمریکایی «پولیتیکو» ترجمه و منتشر کرده است. این نشریه آمریکایی در تحلیل اهداف و نتایج سفر «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به منطقه غربآسیا در اواسط ماه ژوئن آینده، تمرکز خود را روی پرونده یمن قرار داده و توضیح داده است که سفر وی و دیدارهایش با سران سعودی از جمله «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، در چارچوب تداوم حمایت بینهایت واشنگتن از جنگ تحمیلی ائتلاف عربی بر این کشور خواهد بود.
پولیتیکو در ابتدای این گزارش مینویسد: دیدار قریبالوقوع بایدن با بنسلمان دلیلی بر بازگشت کاخ سفید به معاملات سنتیاش با ریاض خواهد بود. ایالات متحده موارد نقض حقوق بشر عربستان سعودی را بهویژه در یمن نادیده گرفته و خواهد گرفت؛ قطعاً قربانیان اصلی نشست آینده بایدن در عربستان، یمنیهای بیگناه خواهند بود.
پولیتیکو در ادامه گزارشش مینویسد که در تابستان سال گذشته، تظاهراتکنندگان معترض به دولت دستنشانده به کاخ عدن حمله کردند؛ جمله آنان در اعتراض به بدترشدن وضعیت معیشتی بود. آن تظاهرات مردمی به فرار دولت عدن با هلیکوپتر شد. در حالی که یمنیها از مطالبات و خواستههای خود برای بهبود وضعیت زندگی روزمره خود میگویند؛ برای مثال میتوان به رفع بازرسیها اشاره کرد که خانوادههای یمنی را در تنگنا قرار داده است. علاوهبراین آنان خواهان ازسرگیری مجدد خدمات اساسی از جمله برق و آب شُرب و مواردی از این قبیل هستند.
در بخش دیگری از گزارش این نشریه آمریکایی آمده است: علیرغم اینها، بسیاری از شهروندان یمنی با تمسخر عملکرد مسئولان دولت [کابینه مستعفی در عدن] نسبت به اینکه آیا نظام سیاسی کنونی آنها میتواند حتی آن امکانات ساده را برآورده کند یا خیر ابراز بدبینی میکنند. آنها سران عدن را به افراد فاسد توصیف میکنند که به شکل وسیعی متکی بر بیگانگان هستند؛ کسانی که به منافع استفاده از جنگ، بسیار معتاد شدهاند.
نشریه پولیتیکو درباره نقش سیاستهای ریاض و ابوظبی در وضعیت کنونی یمن مینویسد: «عربستان سعودی و امارات عربی متحده، عدن را تا انتهای مسیر ورشگستگی، بیثباتی و فقر رهبری کردند. علاوه بر این، نظامیان مورد حمایت ریاض و ابوظبی، طی سالهای اخیر در معرض حملات هوایی قرار گرفتهاند. این رقابت مستمر منجر به کشتوکشتارهای داخلی بین گروهها و جناحهای داخل حکومت شده است».
نشریه پولیتیکو، بهوجود آمدن تمام ابعاد این وضعیت و شرایط را در سایه حمایت واشنگتن از عربستان، امارات و متحدان محلی آنان در یمن توصیف کرده و به سفر سه رئیسجمهور آمریکایی به ریاض برای حل این بحران ایجادشده در یمن اشاره میکند که هیچکدام تاکنون دستاورد و موفقیتی در این پرونده نداشتهاند.
این نشریه آمریکایی در اشاره به سفر نزدیک بایدن به ریاض میگوید: در حالی که رئیسجمهور آمریکا آماده میشود تا اواسط ماه آینده برای اصلاح روابط با محمد بن سلمان به عربستان برود، بسیاری از منتقدان و افراد شاخص حزب بایدن از این سفرش احساس وحشت دارند. چراکه آنان امیدوار بودند که مجازات ریاض درخصوص نقشش در یمن، اولین گام برای ارزیابی مجدد مشارکت چند دههای ایالات متحده با سعودیها به صورت گستردهتر باشد. اما به جای این، بایدن از پرونده یمن یک قضیه مشترک برای واشنگتن و ریاض ساخت و اکنون به نظر میرسد که او آماده است تا تعهدات و شعارهایش را برای تغییر سیاست خارجی قربانی کند؛ تا روابط بین ایالات متحده و عربستان سعودی به حالت قبلی بازگردد.
نشریه آمریکایی درباره موضع و نگاه کنونی دولت بایدن در این باره مینویسد: تصمیمگیران سیاست خارجی آمریکا دیدار آتی بایدن با بن سلمان را دلیلی بر آن میبینند که کاخسفید به معاملات سنتی با عربستان باز خواهد گشت؛ در مقابل، سعودیها نیز تداوم عرضه جریان نفت به بازارهای جهانی و کاهش قیمت گاز را تضمین خواهند کرد. با این وجود، اولین قربانی این تجات و معاملات، یمنیهای بیگناه خواهند بود. این در حالی است که مقامات دولت بایدن همواره به سرعت خاطرنشان میکنند که نیروهای صنعاء مانع اصلی توافق صلح هستند، نه سعودیها؛ دلیلش نیز آن است که نیروهای مسلح یمنی به طور مداوم عربستان و امارات را با موشک و پهپاد مورد هدف قرار می دهند. حملات موشکی یمن به اراضی عربستان در طول جنگ مرگبارتر شدهاند؛ مانند حمله انصارالله یمن در ماه مارس به یک انبار نفت باعث بلندشدن آتش و دود در آسمان جده شد.
انتهای پیام/م