ساخت موسیقی دنباله سینمایی «ایندیانا جونز ۵»آخرین فعالیت آهنگسازی جان ویلیامز خواهد بود. این خبر در راس اخبار موسیقی جهان قرار گرفت و بسیاری از علاقمندان به آثار این آهنگساز اساطیری را متاثر ساخت.
ویلیامز میگوید که قصد دارد به کار موسیقی ادامه دهد، اما پس از اکران «فِیبلمنز» و «ایندیانا جونز ۵» کار روی ساخت موسیقی فیلم را کنار خواهد گذاشت.
جان ویلیامز آهنگساز افسانهای پس از ۶۰ سال فعالیت موسیقایی و ساخت دهها موسیقی فیلم و دریافت پنج جایزه اسکار آماده میشود تا با کار موسیقی فیلم خداحافظی کند.
ویلیامز در مصاحبهای جدید با آسوشیتدپرس گفت که در حال حاضر در حال انجام کارهای پایانی بر روی موسیقی «ایندیانا جونز ۵» است و معتقد است که این آخرین فیلم او خواهد بود.
ویلیامز گفت: «در حال حاضر روی «ایندیانا جونز ۵» کار میکنم، که هریسون فورد - که کمی از من جوانتر است - فکر میکنم اعلام کرده آخرین فیلمش خواهد بود. بنابراین، فکر کردم: اگر هریسون میتواند این کار را انجام دهد، پس شاید من نیز بتوانم.»
فورد به طور علنی نگفته است که دنباله «ایندیانا جونز ۵» آخرین فیلم او خواهد بود (در حالی که هیچ پروژه سینمایی دیگری اعلام نشده، او اخیراً قرارداد همکاری با دو برنامه تلویزیونی با کیفیت آ را امضاء کرده است)، اگرچه این آخرین باری است که او در نقش باستانشناس بازی میکند. صرف نظر از این، ویلیامز در حال آماده شدن برای پایان دادن به حرفه آهنگسازی سینمایی خود است، اگرچه قصد دارد به نوشتن موسیقی به طور خاص برای کنسرت ادامه دهد. این آهنگساز ۹۰ ساله گفت که ساخت یک فیلم بزرگ شش ماه طول میکشد که در این مرحله از زندگی تعهدی طولانی برای من محسوب میشود.
اگر این واقعاً پایان دوران حرفهای او در فیلمسازی باشد، او همه چیز را در یک یادداشت مناسب به پایان میرساند. پاییز امسال، بیست و نهمین (و احتمالاً آخرین) فیلم استیون اسپیلبرگ با نام «فِیبلمنز» در سینماها اکران خواهد شد. همکاری بین ویلیامز و اسپیلبرگ از نمادینترین موسیقیهای تاریخ سینما از جمله «آروارهها»، «پارک ژوراسیک»، «اییتی»(E.T. فرازمینی) و البته دنباله «ایندیانا جونز». دو فیلم پایانی ویلیامز، نگاه زندگینامهای اسپیلبرگ به دوران کودکیاش و تصمیم برای تبدیل شدن به یک فیلمساز و آخرین ورودی در یکی از محبوبترین دنبالههای سینمایی آهنگساز است.
در حالی که ویلیامز به طور قطعی ساخت موسیقی فیلمهای دیگر را رد کرده، او میگوید که حتی اگر هرگز موسیقی دیگری ننویسد، از زندگی موسیقایی خود پشیمان نخواهد شد.
او گفت: «این به من توانایی نفس کشیدن، توانایی زندگی و درک اینکه زندگی چیزهای بیشتری دارد، به من داده است.»
جان تاونر ویلیامز زادهٔ ۸ فوریهٔ ۱۹۳۲ آهنگساز، رهبر موسیقی و نوازنده پیانو آمریکایی است. او در طول هفت دهه فعالیت حرفهای خود برخی از محبوبترین، شناختهشدهترین و تحسینشدهترین موسیقی فیلمهای تاریخ سینما را ساخته است. او برندهٔ ۲۵ جایزهٔ گرمی، هفت جایزهٔ فیلم بفتا، پنج جایزهٔ اسکار و چهار جایزهٔ گلدن گلوب شده است.
ویلیامز ۵۲ بار نامزد دریافت جایزهٔ اسکار شده که بعد از والت دیزنی دومین شخص با بیشترین نامزدی است. ساختههای او مظهر موسیقی فیلم تلقی میشود، کلسیک افام او را یکی از برترین آهنگسازان موسیقی کلاسیک در تاریخ میداند.
ویلیامز آهنگسازی بسیاری از فیلمهای تحسینشده و محبوب مانند «حماسهٔ اسکایواکر جنگ ستارگان» را بر عهده داشته است. دیگر آثار معروفش فیلمهای «آروارهها»، «برخورد نزدیک از نوع سوم»، «سوپرمن»، «ایندیانا جونز»، دو فیلم اول «پارک ژوراسیک»، «فهرست شیندلر» و سه فیلم اول «هری پاتر» هستند.
او همچنین کنسرتوهای کلاسیک و آثار دیگری را برای گروههای ارکستر و آلات موسیقی انفرادی ساخته است. او از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۳ رهبر ارکستر بوستون بوده و همچنین رهبر ارکستر برجستهٔ آن است. از سال ۱۹۷۴ با کارگردان «استیون اسپیلبرگ» ارتباط داشت و برای همه فیلمهای بلندش به جز پنج فیلم موسیقی ساخت و با «جرج لوکاس» در هر دو دنباله سینمایاش کار کرده است.
انستیتوی فیلم آمریکا در سال ۲۰۰۵ موسیقی ویلیامز برای «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷) را بهترین موسیقی فیلم در تمام دوران انتخاب کرد. کتابخانه کنگره، موسیقی متن «جنگ ستارگان» را به دلیل اهمیت «فرهنگی، تاریخی یا زیباییشناختی» در فهرست ملی ضبط اصوات ثبت کرد.
نام ویلیامز در سال ۲۰۰۰ وارد تالار مشاهیر هالیوود شد و در سال ۲۰۰۴ نشان افتخار مرکز کندی را دریافت کرد. جایزهٔ یک عمر دستاورد هنری او در سال ۲۰۱۶ اولین جایزهای بود که خارج از عرصهٔ بازیگری و کارگردانی اعطا شد. او آهنگسازی ۹ فیلم از ۲۵ فیلم برتر گیشهٔ آمریکا (بر اساس نرخ تورم) را بر عهده داشته است.
آثار او بر دیگر آهنگسازان فیلم، موسیقی کلاسیک و معاصر تأثیر گذاشته است. مارکوس پاوس آهنگساز نروژی، استدلال میکند که «شیوه رضایتبخش ویلیامز برای تجسم تکنیکهای ناهماهنگی و آوانگارد در چارچوب آهنگی بزرگتر» او را به «یکی از آهنگسازان کبیر هر قرن» تبدیل میکند.
انتهای پیام/