به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، سفرهای زیارتی به عتبات هماکنون به صورت زمینی و هوایی برقرار است و با توجه به استقبال زائران عتبات در عرفه، مرز مهران و شلمچه در روزهای اخیر شاهد خیل عظیم عاشقان حسینی است.
یکی از موارد ضروری برای تشرف به عتبات داشتن کارت واکسیناسیون است که مخاطبان خبرگزاری فارس، خواستار حذف کارت واکسیناسیون برای سفر اربعین شدهاند. (اینجا بخوانید)
پس از واکسیناسیون عمومی در کشورهای مختلف، داشتن کارت واکسیناسیون برای سفرهای خارجی الزامی شد و حتی در سفرهای هوایی، شرکتهای هواپیمایی بدون داشتن کارت واکسن امکان سوار کردن مسافران را نداشتند.
در سفرهای هوایی به عراق نیز این امر اجرایی شد و با وجود برداشته شدن ویزای عراق برای سفرهای هوایی، داشتن کارت واکسن مورد نیاز بود و حتی در فرودگاه نجف، برخی از وزارت بهداشت عراق در فرودگاه حضور داشتند و کارت واکسن زائران را بررسی میکردند. البته با این اقدام دیگر نیازی به انجام آزمایش pcr نیست و به این ترتیب بخشی از هزینههای اضافه کاسته شد. (اینجا بخوانید)
اما اکنون با بازگشایی مرزهای زمینی عتبات بدون ویزا، زائران بسیاری بدون داشتن کارت واکسن برای زیارت عرفه راهی عتبات شدهاند و بر اساس گزارش زائرانی که به این سفر معنوی مشرف شدند، نه تنها طرف ایرانی، بلکه طرف عراقی هم الزامی به داشتن کارت واکسن نداشته و زائران بدون کارت واکسن میتوانند به عراق سفر کنند.
با این وجود، با توجه به برنامهریزی ستاد مرکزی اربعین، زائران برای حضور در حماسه اربعین باید دُز یادآور واکسن را تزریق کنند و به گفته امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد اربعین تزریق چند دُز واکسن در حال حاضر مطرح نیست و تزریق دُز یادآور از سوی وزارت بهداشت کشورمان الزامی عنوان شده است. چرا که با توجه به وضعیت آب و هوایی در اربعین، سلامت زائران در اولویت است.
البته میراحمدی، دبیر ستاد مرکزی اربعین در روزهای گذشته به منظور برنامهریزی مراسم اربعین ۱۴۰۱ به عراق سفر کرده تا آخرین تصمیمهای دولت عراق برای حضور زائران کشورمان را مورد بررسی قرار دهد.
تا این لحظه دولت عراق نسبت به حذف کارت واکسن تمایلی نداشته و انجام واکسیناسیون عمومی را یکی از مهم راههای کنترل میداند. حتی در روزهای اخیر، دولت عراق با ابراز نگرانی از موج پنجم ، استفاده از برخی امکانات دولتی را منوط به داشتن کارت واکسن و تکمیل روند واکسیناسیون کرده است و حتی کارمندانی که واکسن تزریق نکرده باشند، غائب محسوب میکند.
برای اربعین ۱۴۰۱
با این وجود، به گفته کوثری، ستاد مرکزی اربعین تابع نظر دولت عراق و ستاد کشورمان برای اعزام زائران به حماسه اربعین است و هر تصمیمی که عراق به عنوان میزبان اتخاذ کند و ستاد برای حفظ سلامت زائران داشته باشد، باید اجرایی شود که در حال حاضر تزریق دُز از سوی ستاد کشورمان یادآور مطرح شده است. البته تلاش ستاد تشرف حداکثری زائران بدون محدودیت است.
به گزارش فارس، اربعین در ۲ سال اخیر به دلیل شیوع با فراز و نشیبهایی برای زائران خارجی همراه بود و در نخستین سال هیچ زائر ایرانی به عراق اعزام نشد و سال گذشته هم بر اساس سهمیه عراق، ۶۰ هزار ایرانی با شرط تزریق ۲ دُز واکسن از طریق هوایی امکان زیارت اربعین داشتند که با تلاشهای انجام شده بیش از این تعداد راهی راهپیمایی اربعین شدند.
پیام/