نشست رسانه‌ای ششمین همایش بین‌المللی «باران غدیر»/رویدادی ادبی هنری با حضور غیرمسلمانانِ محب اهل بیت
04:00 2022/07/17

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نشست رسانه‌ای ششمین همایش بین‌المللی «باران غدیر» با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا زائری دبیر همایش و مجتبی رحماندوست مدیر دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری در حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست، جزئیات برگزاری ششمین همایش بین‌المللی «باران غدیر» اعلام شد. این رویداد با حضور چهره‌های برتر  ادبیات، هنرهای تجسمی، و شعر غیرمسلمان محب اهل بیت از چندین کشور جهان برگزار خواهد شد.

مجتبی رحماندوست مدیر دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری در ابتدای نشست گفت: همایش بین‌المللی «باران غدیر» چندین سال به دلایل مختلف از جمله کرونا برگزار نشد. برداشت ما این است که با انتشار حبّ اهل بیت، زمینه ظهور حضرت ولیعصر و به ویژه بعد از بیداری اسلامی که نه گفتن به حکام ظلم بود، نزدیک شود، چراکه نتیجه، حبّ اهل بیت و ترویج فرهنگ امیرالمومنین است. باران غدیر، جلسه‌ای هنری و ادبی در جهت گردهمایی اندیشه‌های مختلف از کشورها و فرهنگ‌های دیگر با رویکرد مدح و پرداختن به حضرت امیرالمومنین است.

وی افزود: در این همایش اشعاری بسیار زیبا را از غیرمسلمانان که برای حضرت علی (ع) سروده شده را شنیده‌ام. گفته می‌شود که ما با چنین برنامه‌هایی به دنبال شیعه کردن مردم هستیم اما ما دنبال شیعه کردن مردم نیستیم و هدفگذاری برای آن نداشته و نداریم اما محب اهل بیت شدن، جریانی است که اتفاق افتاده است. راهپیمایی اربعین یکی از نمودهای این محب اهل بیت شدن است که البته فراتر از شیعه و مسلمان رخ می‌دهد. نام این همایش در چند دوره «مطر الغدیر» بود. مطر بارانی است که حکایت از نزول رحمت و عذاب می‌دهد. غدیر باران رحمت است و ما امسال اسم این همایش را «قیس الغدیر» گذاشتیم.

در ادامه این نشست خبری، حجت الاسلام زائری ضمن شرح دلایل برگزاری اینچنین رویدادی گفت: در مسیحیت لبنان و برخی کشورهای دیگر  جریانی در مدح امیرالمومنین وجود دارد که نمونه‌هایی چون کتاب جورج جرداق را می‌بینیم که از اظهار علاقه مسیحیان لبنانی به امیرالمومنین (ع) و یک نقطه مشترک بین آنها، رویکرد ادبیات و هنر عاشورایی و مقاومت است. چنین هنرمندانی هستند که نیاز به قدردانی دارند، همچنان‌که علامه امینی ثابت کرد که غدیر فقط ادعای شیعه نیست بلکه همه به غدیر اذعان داشتند.

وی افزود: همایش باران غدیر استمرار این کار است و هنرمندان و شاعران مسیحی، کلیمی، یهودی و زرتشتی در مورد امیرالمومنین (ع) اثر خلق کردند. از پنج کشور هند، عراق، لبنان، سوریه و فلسطین در این دوره از همایش مهمان داریم. ۱۵ نفر از این پنج کشور در این همایش شرکت می‌کنند که این افراد هر کدام دارای مرجعیت بالایی در محیط اجتماعی و منطقه خود هستند و اساسا اینکه این افراد شاخص باشند، مدنظر ما بود.

دبیر همایش «باران غدیر» با اعلام تاریخ یکشنبه دوم مردادماه برای آغاز مراسم توضیح داد: این همایش را با همکاری آستان قدس رضوی، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف برگزار می‌کنیم. مهمانان ما با فاصله یکی دو روزه به تهران می‌رسند. یکشنبه دوم مرداد برنامه اصلی است، یک برنامه هم در مشهد تحت عنوان شب شعر داریم. دوره‌های قبل سفر به شیراز، اهواز و اصفهان را برای میهمانان تدارک می دیدیم که این مساله بستگی به هماهنگی استان‌ها و شعرای ایرانی دارد. در حال حاضر برنامه تهران و مشهد قطعی شده است.

وی در پایان گفت: بازدید از مراکز علمی و دانشگاهی از جمله برنامه‌های جنبی این همایش است. بخشی از آثار همایش باران غدیر محتوایی است که در خلال همایش ارائه خواهند شد.

در بخش پایانی نشست رسانه‌ای، از پوستر ششمین همایش بین‌المللی «باران غدیر» رونمایی شد.

انتهای پیام/