انسداد ۷۰۰ محور روستایی به دلیل برف و سیلاب و بازگشایی ۶۰۰ جاده/۷۰۰ باب راهدارخانه در آماده‌باش
05:44 2022/01/17

‌‌فرهاد در گفت‌ با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت راهداری در محورهای کوهستانی و برفگیر و بازگشایی محورها توسط اظهار داشت: از ابتدای ورود این دو سامانه بارشی که همزمان در شمال و شمال‌غرب همچنین جنوب کشور فعال بوده و است، عملیات راهداری در محورها را آغاز کردیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: در حال حاضر تاکنون 20 استان درگیر باران و برف هستند و 6 استان هم درگیر سیلاب و بارندگی شدید هستند.

وی گفت: از شب گذشته تاکنون 1300 محور روستایی مسدود شده بود که یک‌هزار محور بر اثر شدت برف و کولاک مسدود و 300  محور هم در جنوب کشور به دلیل آبگرفتگی مسدود بود که از این 1300 جاده تاکنون 600 جاده روستایی با تلاش عوامل راهداری بازگشایی شده است و بقیه جاده‌ها هم به سرعت توسط راهداران با کاهش بارش‌ها بازگشایی می‌شود.

 

ادامه داد: در حال حاضر تعداد 6 هزار و 500 نفر از راهداران‌ بیست و چهار ساعته در جاده‌ها استقرار دارند،  بیش از 5 هزار دستگاه ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگین را به کار گرفته‌ایم تا شبانه‌روزی در سه روز گذشته در جاده‌ها فعال باشند و محورهای مسدود را باز کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره آخرین وضعیت راه‌ها اظهار داشت: در حال حاضر 22 محور و فرعی در کشور مسدود است که اغلب به خاطر حفظ ایمنی، این محورهای را مسدود اعلام کرده‌ایم تا برف و کولاک آنها فروکش کند و سپس پاکسازی کنیم. 

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر همچنین 10 محور شریانی نیز مسدود است که در این باره می‌توان به محورهایی نظیر کندوان، آزادراه تهران - شمال، جاده سنندج - کامیاران و محور سنندج - مریوان‌ اشاره کرد که به دلیل کولاک و بارش سنگین برف مسدود است.

افزود: همچنین به ایرانشهر، جاده زهگلوت به ایرانشهر و -ایرانشهر نیز به دلیل بروز سیلاب مسدود است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اشاره به انسداد محور بندر خمیر به بندر لنگه و در ادامه به بندر‌عباس گفت: همچنین محور خرم‌آباد - پل زال به دلیل طغیان رودخانه و تخریب جاده توسط سیل، مسیر مسدود است.

وی درباره آماده‌سازی راهدارخانه‌ها‌ در محورهای کوهستانی اظهار داشت: در این مدت تعداد 700 باب راهدارخانه برای خدمت به مسافران و راهداران آماده‌سازی شده است، ‌راهداران بارگیری شن و نمک را در راهدارخانه‌ها انجام می‌دهند، ضمن آنکه در راهدارخانه‌ها محل‌هایی گرم برای اسکان مسافران در راه مانده گرفته‌ایم و طی هماهنگی با هلال‌احمر، اکیپ‌های هلال‌احمر در کنار راهداران در محل‌های اقامت مسافران در راه مانده به راهداران کمک می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اشاره به اینکه در این چند روز چندین بار در بسیاری از محورهای برفگیر، شن‌پاشی و نمک‌پاشی انجام شده است، اظهار داشت: در این مدت بیش از چندین بار برخی محورهای برف‌خیز برف‌روبی شد و 45 هزار تن شن و نمک‌پاشی در این 20 استان دارای برف و باران انجام گرفت. 

 

با اشاره به اینکه روز پنج‌شنبه 30 دی نیز سامانه دیگری وارد کشور می‌شود، گفت: این آمادگی در راهداران ایجاد شده است که تا پایان وقت فردا 28 دی عملیات راهداری را انجام دهند و محورهای مسدود باز شود، روز چهارشنبه 29 دی تجدید قوایی داشته باشند و بازسازی و آماده‌سازی انجام شود تا مجدداً برای روز پنج‌شنبه 30 دی و انجام عملیات راهداری در جاده‌ها آماده شویم.

وی همچنین درباره تأثیر بارش‌ها بر جاده‌های استان‌های جنوبی کشور بیان کرد: عمده سیلاب در پنج استان داریم که شامل کرمان (خصوصاً کرمان جنوب)، خراسان جنوبی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان‌ است. 

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بیان کرد: در حال حاضر در این پنج استان تعداد 6 مسیر شریانی مسدود وجود دارد، همچنین برخی محورهای روستایی نیز مسدود است.

ضمن توصیه به مسافران بابت خودداری از انجام سفرهای غیرضروری بیان کرد:‌ مسافران حتماً قبل از انجام سفر خصوصاً در‌ محورهای کوهستانی و برفگیر نسبت به کسب اطلاعات جاده و شرایط جوی از سامانه 141 مرکز مدیریت راه‌ها اقدام کنند.

 

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود مسافران حتما تجهیزات زمستانی خصوصاً زنجیر چرخ به همراه داشته باشند، این بسیار مهم است، یکی از دلایل اصلی گرفتاری مسافران در جاده‌ها نبود همین زنجیر چرخ است. وقتی راه هم بسته شود، امدادرسان امکان رسیدن به آن جاده را ندارد، چون ازدحام ترافیک در قسمت‌هایی که خودروهای بدون زنجیر چرخ بودند رخ می‌دهد و بدین ترتیب امکان پاکسازی هم از ما گرفته می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین‌آلات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره راه‌های سیل‌گیر هم توضیح داد: مسافران از عبور از جاده‌هایی که در کنار رودخانه‌ها هستند خودداری کنند و زمانی که بارش زیاد بود، در محلی دارای ارتفاع توقف کنند تا زمانی که بارش‌ها کاهش یافت مجددا حرکت کنند و ضرورت دارد راننده‌ها در زمان بارش‌های زیاد، در محورهایی که تشخیص می‌دهند سیل‌گیر است، حرکت نکنند.

پیام/