به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در آستانه عید غدیر خم، جمعی از شاعران و به ویژه شاعران آئینی، دیداری با آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور داشتند که در این جلسه به گفتوگو و شعرخوانی بیواسطه شاعران با رئیسجمهور اختصاص داشت.
میلاد عرفانپور، شاعر و ترانهسرای کشورمان، پیش از شعرخوانی، صحبتهایی درباره جایگاه شعر و وضعیت موجود این هنر رفیع داشت که همان سخنان به محور اصلی این دیدار تبدیل شد.
این شاعر گفت: من ابتدا لازم میدانم اشاره کنم که شعر، مهمترین هنری است که ایرانیان توانستهاند در طول تاریخ، در آن ببالند و در جهان، نامآور باشند. رهبر عزیزمان هم چندین بار و در بیانات گوناگون خویش، اهمّیت شعر را به مسئولین گوشزد کردهاند و از جایگاه آن در میان تمامی مقولات هنری، سخن گفتهاند. حتّی به یاد میآورم که ایشان باری فرمودند: «اگر ما مخیّر باشیم تنها از یک هنر حمایت کنیم و در یک هنر سرمایهگذاری کنیم، آن هنر شعر است.»
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری اضافه کرد: با وجود این ارزشگذاری و این جایگاه، شعر غریبترین هنر در میان تمام هنرهاست و در سطوح کلان مدیریتی، از جمله در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در زمینههای گوناگون، اعم از تخصیص بودجه، عنایت به سرمایههای انسانی و توجّه راهبردی، جایگاه در خور شأنی ندارد و تنها در «خانه کتاب و ادبیات» به عنوان بخش کوچکی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتری به نام «دفتر شعر» وجود دارد که این دفتر هم محدودیتهای خاصّ خود را در حوزه اداری و اجرایی دارد.
عرفانپور اظهار داشت: این در حالی است که حتماً حقّ شعر هست که در بالاترین سطوح وزارت، منابعی بدان تخصیص داده شود که متأسّفانه در سالیان اخیر، این مهم هرگز محقّق نشده است و در ساختاربندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چینش مدیریتها و ادارهکلها، کاملاً از شعر غفلت شده است.
این رباعیسرا با بیان اینکه «ما انتظار داریم در دولت آقای رئیسی که عزمی جدّی در تحوّلات و انجام کارهای بزرگ دارد، درخواست بجای شاعران برای قرارگیری شعر در اوج هنرها، به یأس نینجامد» گفت: امیدواریم در این دوره، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این هنر بومی و ملّی و شکلگیری نهادی قدرتمند و صاحباختیار برای آن باشیم.
سپس این شاعر کشورمان که بیشتر با قالب رباعی شناخته میشود چند رباعی خواند:
از دوزخ تن، بهشت را باور کنبا آتش دوستی، لبت را تر کنمانند تنور باش و در خدمت خلقبا سوختههای نان، شبت را سر کن-
هر میدان، شعبه... هر خیابان، شعبه...این شعبهٔ اوست بدتر از آن شعبهاز ثروت ما چه برجها ساختهاستاین حرمله با تیرِ هزاران شعبه-رود است علی، پاک و زلال است و روانکوه است علی که استوار است و گرانمن رود ندیدهام چنین پابرجامن کوه ندیدهام چنین در جریان
بخشی از شعرخوانی میلاد عرفانپور در دیدار آیتالله رئیسی را اینجا ببینید:
یادآور میشود: رئیس جمهور در همین دیدار به درخواستهای مطرح شده از سوی شاعران برای ایجاد جایگاه حقوقی به منظور حمایت از شعر و شاعران اشاره کرد و گفت: هیچ هنر دیگری همچون شعر ظرفیت تعالیبخشی و انتقال مفاهیم و ارزشهای اصیل اسلامی را ندارد و لذا به سهم خود از ایجاد جایگاهی برای حمایت از شعر و شاعران استقبال و پشتیبانی میکنم.
درباره دیدار شاعران با رئیسجمهور، بیشتر بخوانید.
انتهای پیام/