به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در سالهای قبل از شیوع بسیاری از ایرانیان دهه اول محرم و به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی به زیارت سیدالشهدا علیهالسلام مشرف میشدند و عزاداری میکردند.
در ۲ سال اخیر که شیوع موجب تعطیلی سفرهای زیارتی شد، سازمان حج و زیارت به تبعیت از دستورالعمل ستاد هیچ اعزامی نداشت و هزاران عاشق حسینی در حسرت زیارت کربلا بودند.
امسال با لغو محدودیتها و پذیرش زائر از سوی عراق، سازمان حج و زیارت نیز سفرهای زیارتی به عتبات را به صورت زمینی و هوایی ساماندهی کرده است تا مشتاقان زیارت کربلا بتوانند به صورت رسمی عازم عتبات شوند.
عزاداری در جوار حرم حسینی؛ شب گذشته
بر همین اساس، برای دهه اول محرم ظرفیت بیش از ۲۵ هزار نفر پیشبینی شده است که البته به دلیل نبود پرواز و بالا بودن هزینه سفرهای هوایی، بیشتر این سفرها به صورت زمینی در نظر گرفته شده تا همه افراد با هر نوع توانمندی مالی امکان سفر به عتبات داشته باشند. هزینه سفر به عتبات به صورت هوایی از حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است و این هزینه برای سفرهای زمینی به صورت متوسط پنج میلیون تومان اعلام شده است. با این وجود سفرهای ارزانقیمت هم از تهران برقرار است و علاقه با کمتر از سه میلیون تومان امکان زیارت عتبات را دارند.
در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در حالی که ۲ سال زیارت عتبات در دهه اول محرم برای ایرانیان متوقف شده بود، درخواستها برای سفر عتبات افزایش یافته است و با وجود اینکه سازمان حج و زیارت ظرفیت جدید اعلام میکند، اما به سرعت ظرفیتها تکمیل میشود که البته به دلیل محدودیت در سفرهای هوایی، هماکنون ظرفیت کاروانهای هوایی برای نیمه اول محرم در حال تکمیل است و مشتاقان میتوانند در کاروانهای زمینی ثبتنام کنند.
به گفته حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت تاکنون حدود ۱۴ هزار نفر برای زیارت کربلا در تاسوعا و عاشورای حسینی وبتنام کردهاند که هر چه به عاشورا نزدیکتر میشویم، تعداد زائران عتبات افزایش مییابد.
با توجه به اینکه سفرهای زیارتی به عتبات به صورت زمینی از خردادماه برقرار شده است، مرزهای شلمچه و مهران پذیرای زائران هستند. با این وجود، میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور میگوید: در ماه محرم امسال علاوه بر مرز شلمچه و مهران، به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت در استانهای جنوبی کشور، مرز چذابه نیز برای تردد زائران امام حسین علیهالسلام در ماه محرم باز است و زائران میتوانند با کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت یا به صورت گروهی و انفرادی به عتبات سفر کنند.
وی با بیان اینکه داشتن ویزای با حداقل ۶ ماه اعتبار و داشتن کارت واکسن برای سفر عتبات الزامی است، میافزاید: ممکن است که گاهی طرف عراقی از برخی زائران کارت واکسن نخواهد، اما در صورتی که از زوار کارت واکسن طلب کنند و زائری کارت واکسن نداشته باشد، سختگیریهایی کرده و از عبور زائران جلوگیری به عمل میآورند. بنابراین از زائران حسینی میخواهیم که قوانین و شروط سفر عتبات را رعایت کنند تا مشکلی در سفر آنها ایجاد نشود.
علاوه بر این، با توجه به افزایش سفرهای زیارتی به صورت انفرادی آن هم در ایام مناسبتی همچون ماه محرم، سازمان حج سازوکاری به منظور جلوگیری از مشکلات برای زوار پیشبینی کرده است؛ به طوری که به گفته یکی از مدیران دفاتر زیارتی افرادی که قصد سفر انفرادی دارند، میتوانند با پرداخت ۳۰ هزار تومان خود را بیمه کنند تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، هزینه اضافه پرداخت نکنند. همچنین پرداخت ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان حق خدمات درمانی هلال احمر در عراق از موضوعاتی است که به زائران توصیه میشود قبل از سفر با مراجعه به دفاتر زیارتی مجاز آن را پیگیری کنند.
سفرهای زیارتی به عتبات در ماههای اخیر رونق گرفته است و با وجود گرما و سایر مشکلات ماه گذشته بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ ایرانی به صورت رسمی عازم عتبات شدند. البته با بازگشایی مرزها برای سفرهای گروهی و انفرادی، بسیاری نیز خودشان به زیارت کربلا مشرف شدند که بر اساس گزارشها بیش از ۷۵ هزار ایرانی ماه گذشته از مرزهای زمینی و هوایی به عراق سفر کردند که بخش قابل توجهی از آنها در روز عرفه و دهه ولایت به صورت انفرادی به زیارت ارباب مشرف شدند.
به گزارش فارس، سفرهای زیارتی به عتبات در قالب کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت به مدت یک هفته برنامهریزی شده است و با توجه به نبود بسته زیارتی کوتاه مدت، برخی از مشتاقان زیارت عتبات به صورت انفرادی برای زیارت کربلا در تاسوعا و عاشورا به عراق میروند.
پیام/