سوت‌زنی| جوابیه مرکز آموزش هوانوردی در خصوص علت نارضایتی دانشجویان بلاتکلیف+توضیحات فارس
03:36 2022/08/06

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس گزارشاتی که تعدادی از دانشجویان یکی از آموزشگاه‌های خصوصی هوانوردی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، گزارش خبری با تیتر «سوت‌زنی|بلاتکلیفی دانشجویان هوانوردی در یک آموزشگاه هواپیمایی متخلف/ معرفی متخلفان با عدم اقدام موثر» منتشر شد.

براساس آنچه مطرح شد، یکی از گزارشگران مذکور در گفت‌ با خبرنگار ما اعلام کرده بود که جمعی از علاقه‌ به رشته دیسپچری و کنترل پرواز در مرداد سال گذشته از طریق تبلیغ این موسسه با پرداخت ۷ میلیون تومان در دوره‌ی دیسپچری آن ثبت‌نام کرده بود، به نحوی که اطلاعی از مجوز دوره و صلاحیت اساتید آن نداشته و این دوره که باید حداکثر ۶ ماهه برگزار می‌شد، به دلیل نابسامانی مدیریتی حدود ۱۱ ماه طول کشیده است.

همچنین وی در ادامه اظهار داشت که براساس بخشنامه ۱۶ خرداد امسال سازمان هواپیمایی کشوری، تنها شرکت‌های کلان هواپیمایی قابلیت برگزاری دوره آموزشی رشته دیسپچری‌ را دارند که با توجه به نداشتن مجوز از سوی آموزشگاه مذکور، وضعیت پذیرش ما در سازمان هواپیمایی کشوری در هاله‌ای از ابهام است.

علاوه‌ این گزارشگر در پایان از ثبت نام جدید موسسه مذکور در رشته دیسپچری از سال جاری خبر داد، که با توجه به نداشتن مجوز در دوره جاری، قطعا داوطلبان جدید هم برای به‌کارگیری با مشکل مواجه خواهند شد.

در پایان گزارش اعلام شده بود که در صورت عدم اقدام موثر از قبیل پذیرش دانشجویان در سازمان هواپیمایی کشوری یا ثبت‌نام جدید در وضعیت فعلی، هویت متخلفان امر افشاء خواهد شد.

پس از انتشار گزارش فوق، آموزشگاه هواپیمایی مذکور جوابیه‌ای را به شرح زیر به خبرگزاری فارس ارسال کرد:

۱۴۰۱/۰۵/۱۰

۴۴ ۱۳۹۲

۱۴۰۱ ۶۰۰ ۹۰۰

۹۷ ۵۰۰ ۳۰۰

۱۳۹۹ لغ بر ۳هکتا ۱۰۰٪

۳۰ ۱۵۰

۱۳۹۰

۱-

۲- ۱۱

۳-

۴- ۱۷ ۴۰ ۴۸ ۱۷ ۷ ۶.۵

۵- ۱۵

۱۴۰۰ ۱۴۰۰

۱۴۰۱

ا ۱۵ دان مورد نظر، خبر فوق بیش از ۱۵۰

و ۴۰ دقیقه‌ا

وضیحات فارس: پس از مطالعه‌ی جوابیه‌ی فوق لازم است نکاتی مطرح شود، از این قبیل که روابط عمومی آموزشگاه تا قبل از ارسال جوابیه به هیچ عنوان با خبرنگار ما ارتباط برقرار نکرده و تماس تلفنی ۴۰ دقیقه‌ای با خبرگزاری فارس کاملا اشتباه است، به نحوی که فرد گزارشگر به صورت غیرعمد از جانب آموزشگاه به عنوان خبرنگار ما درنظر گرفته شده بود که این سوءتفاهم با اطلاع به مجموعه مذکور برطرف شد.

همچنین در رابطه با ناهماهنگی ایجاد شده در برگزاری بدون مجوز دوره که باعث سردرگمی حدود ۲۰ دانشجوی آموزشگاه شده است، آوردن اصطلاح تخلف خالی از لطف نبوده و البته عنوان مجرمانه نیست، بلکه تذکری به مجموعه مذکور در رابطه با حل مشکلات به‌وجود آمده است که نیاز به پیگیری سازمانی دارد، البته عمل نکردن به دستورالعمل‌های سازمانی هواپیمایی کشوری مصداقی از سرپیچی از قانون است.

علاوه‌برآن یکی از موارد نارضایتی دانشجویان آموزشگاه طولانی شدن دوره دیسپچری بود که آموزشگاه مذکور علت این مساله را در جوابیه خود شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کلاس آموزشی مطرح کرده است، در حالی که هیچ‌کدام از سطوح آموزشی شامل آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور به‌طور کامل در ایام مذکور تعطیل نشد و به‌صورت مجازی ادامه پیدا کرد که در صورت صلاح‌دید مجموعه این روش آموزش می‌توانست به کار گرفته شود.

در پایان توضیحات جوابیه مذکور باید اشاره کرد که اصطلاح آموزش هوابردی و پرداخت مبلغ ۱۷ میلیون تومان در مصاحبه با گزارشگر مطرح شده بود و خبرنگار ما بلافاصله پس از اطلاع از اشتباه گزارشگر، موارد مذکور را اصلاح کرد.

علیرغم آنچه مطرح شد، پس از مطالعه جوابیه با روابط عمومی آموزشگاه مذکور ارتباط گرفتیم که وی در رابطه با توضیح مطالب فوق اظهار کرد: دوره دیسپچری جاری دومین دوره ما در آموزشگاه است، به نحوی که دوره اول نیز بدون مجوز سازمان هواپیمایی برگزار شده و تعدادی از فارغ التحصیلان در شرکت‌های هواپیمایی به‌کارگیری شدند، بلافاصله پس از ابلاغ سازمان مبنی بر لزوم اخذ مجوز، درخواست گرفتن گواهی برگزاری دوره را مطرح کردیم و حتی بازرسی از واحد شهرستانی ما در مرداد سال گذشته انجام شد، اما پس از گذشت چند ماه در اواخر سال گذشته به ما اعلام کردند که دوره دیسپچری را تعطیل کنیم که با ثبت‌نام دانشجویان این دوره، عملا این کار منطقی نبود و به همین علت ادامه دادیم‌.

وی در ادامه به بخشنامه خرداد ماه نیز اشاره کرد و گفت: بالاخره پس از چند ماه پیگیری با ابلاغ بخشنامه‌ای اعطای مجوز به دوره دیسپچری ما را لغو کردند که موجب نارضایتی دانشجویان شد، به همین علت ما نیز از سازمان هواپیمایی بابت عدم اعطای مجوز به آموزشگاه به عنوان اولین مجموعه‌های آموزشی هوانوردی کشور شاکی هستیم،البته تمام تلاش خود را بابت پذیرش دانشجویان فعلی در سازمان هواپیمایی کشور به‌کار می‌گیریم اما لازم است که سازمان نیز ما را در این امر همراهی کند.

روابط عمومی آموزشگاه هواپیمایی مذکور در رابطه با داوطلبان جدید دیسپچری نیز توضیحاتی داد و افزود: با توجه به بخشنامه مذکور، به داوطلبان جدید رشته دیسپچری اعلام می‌کنیم که این مجموعه شرایط معرفی به سازمان هواپیمایی کشوری را نداشته و صرفا برای کسب علم و مهارت بیشتر نسبت به این رشته است.

براساس مطالب فوق، از سازمان هواپیمایی کشوری می‌خواهیم که پذیرش دانشجویان دیسپچری موسسات آموزشی که قبل از بخشنامه آموزش داده‌اند را براساس صلاح‌دید تسهیل کند تا این روند از این به بعد اصلاح شود، همچنین از موسسات آموزشی هم می‌خواهیم که قبل از برگزاری هرگونه دوره آموزشی از مرجع قانونی و سازمانی خود مجوزهای لازم را اخذ نمایند.